Cytat: Markid w Wczoraj o 15:42:18
To życzę Ci bezpiecznej drogi i dobrego wypoczynku.
Jedna uwaga - lodówki samochodowe zdaje się nie mają sprężarek tylko tzw. ogniwo Peltiera, taki element półprzewodnikowy z wentylatorami, z jednej strony chłodzi, z drugiej grzeje, ma przy tym małe wymiary i brak czynnika chłodzącego.
W większości a i owszem...Ale to moje cudo to chłodziarko-zamrażarka ze sprężarką
i czynnikiem chłodzącym...super na dalsze podróże
Masz przetwornicę 230V, czy działa na 12V? Jaki ma pobór?
Działa na 12V i 230V . Co do poboru nie pamiętam. Kupiłem 3 lata temu i jeździła ze mną w Kia Carens nigdy nie sprawiając problemu. A teraz mam wątpliwości spowodowanej kilkoma już samorozładowaniami aku LV. Nadal nie wiem czy pomimo pracującego silnika da radę.....
Bądź spokojny, komponenty na 12V w samochodzie są wcale nie takie mało prądożerne w rav4 (jeszcze). Zostaje wspomaganie, wentylatory, pompa wody, oświetlenie, itd. Moc przetwornicy doładowującej akumulator na pewno ma zapas dodatkowych kilku A. Poza tym, te nasze gniazda są jak pamiętam 10 A, czyli musi być to tak zrobione, że jak wszystko chodzi, kręcimy kierownicą, światła długie się świecą, stopy wciśnięte i Wasza chłodziarka chodzi, to dalej napięcie powinno być utrzymywane na aku, a nie dochodzić do rozładowania.