Autor Wątek: Toyota Auris bybryda czy benzyna  (Przeczytany 8487 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mlac

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: inny
Odp: Toyota Auris bybryda czy benzyna
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Lipca 2021, 13:36:13 »
A uzytkownik mlac niech sobie kupi passata TSI I niech sobie jeździ

Użytkownik mlac juz sobie kupił co chciał i sobie jeździ, i TEŻ MU SIĘ NIC NIE PSUJE :)
Aczkolwiek nie zamierza jeździć nim do śmierci, bo zamierza mieć jeszcze kilka innych samochodów  :)

Wszystkim życzę zadowolenia ze swojego wyboru ale wszystko musi mieć sens.

Np: - diesel bo robię duże przebiegi na długich trasach
      - hybryda bo chce mieć automat, ekologie i małe spalanie
      - benzyna bo robię małe przebiegi w roku, głównie w mieście i chce mieć manuala
      - benzyna +LPG bo robię duże przebiegi w roku i chce mieć manuala

Offline Tenkitten

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Lipca 2021, 18:01:28 »
Dodam:
-Benzyna+LPG + automat, bo lubię wygodę i szanuję portfel.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Lipca 2021, 18:17:22 »
Hybrydy plus LPG nic nie przebije :)

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Lipca 2021, 18:35:49 »
Moim zdaniem, jeśli Toyota to hybryda. Natomiast jeśli napęd tradycyjny, to są ciekawsze samochody. Np. Volvo v40.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline bebus17

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lipca 2021, 19:12:59 »
Ja miem C1FL z 10 roku 1.6 crdi z ecodynamic 115km,jak szukasz dobrego Ceeda w benzynie to na pewno nie jest tańszy niz Auris.
Kolega ma ale 1,6 2010 benzyna, całkowicie bezproblemowe auto :)

Auris jest mały w środku - ma mały rozstaw osi. A i system audio jest bardzo słaby

Porównałem z Civic, Kia i Hyundai i rozstaw osi większy o 5 mm niż w Hondzie, natomiast mniejszy o 50 mm niż w Kią i Hyundai.
Ale za to się nie psuje ja czytałem na forum niemieckim że w aurisie 1.6 sypie się skrzynia a w aurisie narazie wymieniłem tylko klocki tył A uzytkownik mlac niech sobie kupi passata TSI I niech sobie jeździ ja wolę dać 15 tyś więcej ale wiem za co nic się nie psuje będę tym samochodem jeździł do śmierci mojej albo samochodu hehe  :)

Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka
Też zależy mi na statystycznie najmniej awaryjnym modelu, dlatego też na Toyotę patrzę.

Wszystkim życzę zadowolenia ze swojego wyboru ale wszystko musi mieć sens.

Np: - diesel bo robię duże przebiegi na długich trasach
      - hybryda bo chce mieć automat, ekologie i małe spalanie
      - benzyna bo robię małe przebiegi w roku, głównie w mieście i chce mieć manuala
      - benzyna +LPG bo robię duże przebiegi w roku i chce mieć manuala

Zgadzam się :-)

Co do cen Auris benzyna/hybryda to tak 45 tys. za 2015 r. do 67 nawet
Kia, Hyundai to 45 tys. najdroższa w kombi z 2015 r. oczywiście
Konda 45-60 tys.
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2021, 19:59:53 wysłana przez bebus17 »

Offline Rauxel

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Lipca 2021, 21:38:46 »
Miałem Octavię II liftback 1.9 TDI i przesiadłem się na Aurisa II FL HSD TS. We wnętrzu jest moim zdaniem tak samo przestronnie. Nie jest to auto segmentu D, daleko do np. takiego Superba ale to inna klasa auta. Jest za to dużo bardziej pakowne, głównie przez fakt, że to kombi. Fotel kierowcy w wersji z pełną skórą jest bardzo wygodny, miejsca na tylnej kanapie też starczy. Nie odczuwam, żeby było ciaśniej w porównaniu do Octavii.

Najbardziej miodną rzeczą jest napęd hybrydowy. Jak spróbujesz i przepadniesz, to nie zechcesz nigdy innego napędu. Do tego auto jest bardzo zwinne, zwrotne a S-IPA potrafi wcisnąć się w taką dziurę, że aż niekiedy sam jestem tym faktem zaskoczony.

Ogólnie, HSD dopełnia całości. Gdybym miał wybierać w autach konwencjonalnych, to wziąłbym kolejną Skodę. W HSD Toyota jednak nie ma konkurencji a ten napęd jest naprawdę genialny...

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Lipca 2021, 22:33:24 »
Gdyby toyota nadal sprzedawała samochody ze swoimi  silnikami diesla ,to nawet na hybryde bym nie spojrzał.  <taniec>
RAV4 2.5 hybrid

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Lipca 2021, 06:18:54 »
Auris zwrotny? Miałem Ceeda C1FL w SW był znacznie zwrotniejszy niz Auris w HB. Dużo bardziej czujem w nim pysk przy parkowaniu. Łatwiej się tyłem ustawiał.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Lipca 2021, 09:15:31 »
Auris zwrotny? Miałem Ceeda C1FL w SW był znacznie zwrotniejszy niz Auris w HB. Dużo bardziej czujem w nim pysk przy parkowaniu. Łatwiej się tyłem ustawiał.
Piszesz o Auris 1 czy 2 ? Mam 2FL kombi, a szwagier ceeda C1FL kombi  i sam zwrócił uwagę że jest odczuwalnie zwrotniejszy niż jego Cee'd.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Lipca 2021, 09:47:06 »
Miałem Octavię II liftback 1.9 TDI i przesiadłem się na Aurisa II FL HSD TS. We wnętrzu jest moim zdaniem tak samo przestronnie.
Też miałem, kombi, i Auris ma jedną oczywistą słabość - mało miejsca na nogi z tyłu na długość.  Kanapa jest szeroka i wygodna, brak tunelu środkowego, ale jak z przodu siądą wysokie osoby, to z tyłu miejsca na nogi jest zdecydowanie mniej niż w Octavii.  Dodatkowo, ścięcie rogu kanapy sięga tylko do poziomu spodu drzwi a nie do podłogi, co tworzy dodatkowy próg utrudniający wkładanie i wyjmowanie stóp.  Za to aranżacja bagażnika w Aurisie II TS, w wersji z podwójną podłogą, to mistrzostwo świata.  Niestety w Corolli całkiem to spieprzyli.

Offline bebus17

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Lipca 2021, 18:08:45 »
https://pewneauto.pl/oferta/toyota-auris/100284  -> Bać się takich przebiegów ? Wiem, że są +300 tys. ale chodzi o ogół czy taki samochód zaraz nie będzie wymagał napraw.
Wiem że za 2015/16 trzeba by mieć z 10 tys. więcej ale czy przy budżecie 50 tys. warto myśleć o Toyocie ?

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Lipca 2021, 18:18:52 »
Jeżeli auto serwisowane i faktyczny przebieg to nie ma się co bać.

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Lipca 2021, 21:48:46 »
https://pewneauto.pl/oferta/toyota-auris/100284  ->

Zastanawiają mnie auta wystawiane do sprzedaży. Kilkuletnie i "więcejletnie" lśnią w słońcu, jak nówki. I zastanawiam się, czy te wszystkie one takie nie draśnięte nawet, czy po prostu zrobione do sprzedaży?  :o Ja swojego Aurisa mam dopiero 3,5 roku i już w zderzak z tyłu dostałem /na szczęście lekko/ dwa razy i był malowany, potem wymieniony, a z przodu przytarłem zderzakiem o wysoki krawężnik i też malowany był  :| I tak patrzę na takie auta na aukcjach i nurtuje mnie powyższe pytanie  :o U mnie to tylko zderzaki lekko ucierpiały, a ciekawi mnie, jak tam z blachami w innych autach? Napiszecie, jak jest u was?
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2021, 21:51:02 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Lipca 2021, 22:04:33 »
Eee panie 180 tys, dopiero się dotarł.  <taniec>

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Lipca 2021, 23:20:06 »
Jak na salon, to ten egzemplarz jest tani. Autobaza zwraca pozycję historia incydentów, co znaczy że coś się wydarzyło. Może drobiazg a może nie. W Wawie był Auris z niższą ceną, ładny, wymieniona para drzwi z jednej strony, pokazali zdjęcia sprzed naprawy. Cepik napisał uszkodzenie elementów nośnych, ale nie zdążyłem się zastanowić bo się sprzedał. Rocznik 15 lub 16, 35tys. km i 57 do zapłacenia.
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97
było: IS300 2JZ | Corolla E11 EFE, SDN '97 | Corolla E11 EFE, WGN '98 | Corolla E9 AFE, LBK '91, gaz

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl