Autor Wątek: Toyota Auris bybryda czy benzyna  (Przeczytany 8506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bebus17

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Auris bybryda czy benzyna
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Lipca 2021, 08:44:48 »
Jak na salon, to ten egzemplarz jest tani. Autobaza zwraca pozycję historia incydentów, co znaczy że coś się wydarzyło. Może drobiazg a może nie. W Wawie był Auris z niższą ceną, ładny, wymieniona para drzwi z jednej strony, pokazali zdjęcia sprzed naprawy. Cepik napisał uszkodzenie elementów nośnych, ale nie zdążyłem się zastanowić bo się sprzedał. Rocznik 15 lub 16, 35tys. km i 57 do zapłacenia.
Kurcze a wydawało mi się, że na https://historiapojazdu.gov.pl/ też było info o zdarzeniach drogowych. No to jednak do miłośników Toyoty nie dołączę bo 55 tys. to budżet maksymalny. Bo dokładać można w nieskończoność 40->50->55 tys.

Offline Rauxel

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Lipca 2021, 23:54:16 »
Trochę sporo kosztuje. Ja za 57 500 kupiłem Aurisa II FL TS HSD z roku 2015 z przebiegiem 132 tys km w wersji Prestige + Skyview i dwoma kompletami kół (przy tym jeden komplet to alufelgi). Tutaj zaś masz większy przebieg i wersję tylko Premium.

Pamiętaj, że takie auta z salonu są relatywnie droższe niż od osoby prywatnej a szansa wpakowania się na minę podobna. Przy takiej kasie warto polecić sprawdzenie samochodu profesjonaliście - np. Autotesto, które mogę polecić :)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Lipca 2021, 10:29:07 »
W toyocie nabijają ogromna marże. Prywatnie kupisz o niebo taniej. Lepiej zapłacić mechanikowi żeby pojechał z Tobą i sprawdził. Ja tak urwałem z ceny 3 tysiące bo znalazł kilka rzeczy o których sprzedawca nie poinformował.

Offline bebus17

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Lipca 2021, 22:23:06 »
Trochę sporo kosztuje. Ja za 57 500 kupiłem Aurisa II FL TS HSD z roku 2015 z przebiegiem 132 tys km w wersji Prestige + Skyview i dwoma kompletami kół (przy tym jeden komplet to alufelgi). Tutaj zaś masz większy przebieg i wersję tylko Premium.

Pamiętaj, że takie auta z salonu są relatywnie droższe niż od osoby prywatnej a szansa wpakowania się na minę podobna. Przy takiej kasie warto polecić sprawdzenie samochodu profesjonaliście - np. Autotesto, które mogę polecić :)
Pomyślę nad taką opcją bo po kontakcie z paroma salonami, jestem rozczarowany. Ciekawą opcją jest wystawienie auta przez salon ale o wszystko i tak trzeba pytać właściciela który jest osobą prywatną, a salon tylko wystawił ofertę.

W toyocie nabijają ogromna marże. Prywatnie kupisz o niebo taniej. Lepiej zapłacić mechanikowi żeby pojechał z Tobą i sprawdził. Ja tak urwałem z ceny 3 tysiące bo znalazł kilka rzeczy o których sprzedawca nie poinformował.

Chyba to odpowiedź na te rozbieżności w cenie benzyny 1,6 w stosunku do innych marek ze zbliżonymi silnikami.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl