Autor Wątek: spinka (F)  (Przeczytany 12282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

topol

• Gość
spinka (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Lipca 2005, 10:00:57 »
A czy aby przypadkiem te gumy jak to określasz to nie są silentbloki właśnie?
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2007, 16:04:53 wysłana przez Miche »

Offline Marcjan

• Toyot Pełzający
  • **
    • Projektowanie wnętrz
Odp: spinka (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lutego 2006, 16:02:07 »
Kupilem dzisiaj w ASO Warszawa-Włochy ten zatrzask metalowy do kontroli srodkowej.
Powiedziano mi, że od '97 roku zmieniły się trochę. Ja mam Cari z 96r, i musieliby zamawiać (kosztują 4zł), na miejscu mieli do Cariny od 97r. Te spinki mieli na miejscu (kosztują 1,37zł). Ta nowsza wersja jest trochę dłuższa od starych i chyba trochę węższa. Nie pasuje idealnie.

U mnie nie było spinki na dole i dość mocno konsola trzeszczała, ale przełożyłem na dół spinkę oryginalną z góry, a tą nową dałem na górę i jest ok.

Mała szczególik, a strasznie przez jego brak trzeszczała konsola.

Pozdrawiam
..:: Carina E 1.6/115HP/4A-FE+LPG'96r./ 146-250kkm/sed/Purplish Blue Effect ::..

Offline siomax

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: spinka (F)
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Lutego 2006, 20:49:37 »
 Na początku grudnia jeździłem trzy dni bez konsoli, bo mi się w piątek wieczorem zachciało przepalone lampki w panelu ogrzewania wymienić. W ASO mieli jedną sztukę (he, he, he), a mi w czasie ściągania konsoli 3 na 4 zeskoczyły i wpadły gdzieś daleko do środka. Kupiłem wreszcie w firmie Autoland (Olsztyn) podobne (rozmiar) i o nieco innym kształcie tego ząbka wygiętego do środka blaszki (chyba ma utrzymać zatrzask na miejscu w czasie wyciągania, u mnie niestety zawiodło). 15 min zabawy z małymi kombinerkami (okrąglakami) i wszystko pasuje. Płaciłem 1,14 zł /szt.
Rzeczy doskonałe poprawione tak, aby były jeszcze lepsze, nigdy nie będą już dłużej doskonałe, lecz co najwyżej jeszcze lepsze ....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl