Autor Wątek: Listwy ochronne drzwi - sedan  (Przeczytany 4935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Listwy ochronne drzwi - sedan
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Sierpnia 2021, 15:31:13 »
Te listwy mają bardziej "wyglądać"
Obawiam się, że wyglądać to one będą do pierwszej zimy. Niestety akcesoria nie oryginalne najczęściej są podłej jakości, ale to są tylko moje doświadczenia.

Offline j_24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Sierpnia 2021, 15:32:55 »
Może nie sedan ale kiedyś takie kombi ustrzeliłem w Radomiu montaż oczywiście kwestia gustu dla mnie trochę to słabe

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO

Corolla Sedan 2019 Oxide Bronze 1.6 multidrive Tech+Style-Była
Corolla Sedan 2021 Metal Stream 1.6 multidrive Tech+Style- Jest
Corolla Sedan 2021 Pearl White 1.8 Hybrid  Tech+Style-będzie na dniach

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Sierpnia 2021, 22:06:09 »
Wygląda to...cudacznie, delikatnie mówiąc  <zalamka>
Co do tych ze stali kwasowej, powinno być dobrze przez lata, łatwo utrzymać i jeszcze łatwiej polerować w razie czego.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Sierpnia 2021, 23:11:57 »
Hmm... Nie chcę nikogo zniechęcać, ale dziwnie te listwy w tym miejscu wyglądają. Sam szukam rozwiązania. U mnie co prawda są listwy boczne, ale nisko, ciut nad progami. Nie chronią przed obiciami drzwiami.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline TomekMi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Sierpnia 2021, 16:24:22 »
Obawiam się, że wyglądać to one będą do pierwszej zimy. Niestety akcesoria nie oryginalne najczęściej są podłej jakości, ale to są tylko moje doświadczenia.

Dam znać po zimie jak wyglądają :) Na razie wydają się dobrej jakości - polerowana nierdzewka. Taśma też wydawała się być typu automotive, więc powinno trzymać.

Może nie sedan ale kiedyś takie kombi ustrzeliłem w Radomiu montaż oczywiście kwestia gustu dla mnie trochę to słabe

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO

To wygląda tragicznie...

Offline Helios

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HB 2.0 MR2022
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Stycznia 2022, 11:18:57 »
Odświeżę wątek.Toyota proponuje własne listwy ochronne drzwi (na pewno do hatchback'a) jako wyposażenie dodatkowe. Zastanawiam się jednak, czy ich montaż, czyli po prostu przyklejenie na lakier nie robi wiecej szkody niż daje pożytku. Owszem, zapewne zabezpieczają przed parkingowymi drobnymi obiciami, lecz co się będzie działo, gdy zajdzie potrzeba naprawy blacharsko-lakierniczej takich "olistwowanych" drzwi. A co z korozją pod listwami? Macie jakieś doświadczenia?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Stycznia 2022, 17:53:51 »
lecz co się będzie działo, gdy zajdzie potrzeba naprawy blacharsko-lakierniczej takich "olistwowanych" drzwi. A co z korozją pod listwami? Macie jakieś doświadczenia?
Naprawią drzwi tak samo jakby nie było listwy, a jak będzie zniszczona to dostaniesz nową.. Listwa jest przyklejona to o korozji nie może być mowy. Mam listwy zawsze, jeżeli są one dostępne w wersji oryginalnej, ale szczerze mówiąc słabo zabezpieczają drzwi przed wgniotkami.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl