Autor Wątek: Android Auto - Aplikacje  (Przeczytany 28211 razy)

pireus

• Gość
Odp: Android Auto - Aplikacje
« Odpowiedź #75 dnia: 01 Września 2022, 08:45:46 »
Przyjemnie działa NaviExpert i co ważne często są aktualizacje,
Ja używam NaviExpert w związku z programem Link 4 Kasa Wraca. Miesięcznie mam do zwrotu z ubezpieczenia ponad 50 zł, co na koniec daje sumę ponad 600 zł. którą mi zwracają na konto.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #76 dnia: 01 Września 2022, 09:06:20 »
Jak na razie to  każda nawigacja na AA ma jakieś mankamenty.
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2022, 09:26:46 wysłana przez Markid »

Offline bogowrocpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 04 Września 2022, 15:33:37 »
Mam pytanie o NaviExpert. Jak zwiększyć głośność komunikatów z nawigacji? Obecnie są strasznie ciche. Prawie niesłyszalne:(

Wysłane z mojego Nokia X10 przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 04 Września 2022, 16:36:54 »
Pogłośnić przyciskami na kierownicy w czasie wydawania komunikatów.

Offline bogowrocpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 04 Września 2022, 20:20:12 »
Pogłośnić przyciskami na kierownicy w czasie wydawania komunikatów.
Dziękuję, pomogło. W życiu bym na to nie wpadł :)

Wysłane z mojego Nokia X10 przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 04 Września 2022, 22:39:10 »
W życiu bym na to nie wpadł
Każde źródło dźwięku (rozmowa telefoniczna, nawigacja, radio, spotify itp.) w czasie jego trwania tak pogłaśniasz lub ściszasz.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #81 dnia: 05 Września 2022, 09:56:23 »
Sam też miałem za cicho w NE komunikaty, zgłosiłem i okazało się, że winowajcą była fcja automatycznego podgłaśniania zależnie od prędkości (w NE), wyłączyłem i zaczęło dobrze działać.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #82 dnia: 02 Listopada 2022, 23:11:23 »
W NE na AA dodali ostatnio opcję wyświetlania ograniczenia i prędkości aktualnej - chyba wszystko już jest co potrzebne w przyzwoitej nawigacji. :)
Z Y na AA miałem problem z częstym gubieniem sygnału GPS ale wsparcie Y poradziło by odinstalować i zainstalować ponownie apkę - i pomogło. :)
Poza tym Y jest jak zwykle rok za m... afroamerykanami ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #83 dnia: 03 Listopada 2022, 06:57:25 »
NY tanio wychodzi za punkty shell.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #84 dnia: 03 Listopada 2022, 09:18:15 »
Ja akurat zwykle tankuję na Makro, Orlenie lub Lotosie - bo mam je pod nosem - więc pewnie nie skorzystam.
Ale roczny wydatek rzędu 80 zł dla mnie nie stanowi problemu - ważne by navi była sensowna i miała wszystko co potrzebne,
tzn. moim zdaniem:
- dokładna i aktualna mapa z naniesionymi rzeczywistymi ograniczeniami, fotoradarami, utrudnieniami, robotami drogowymi, bieżącymi informacjami o natężeniu ruchu, itp.
- dobry mechanizm wyszukiwania lokalizacji oraz możliwość zapamiętywania punktów bez ograniczeń typu 10 pozycji
- czytelny interfejs użytkownika, nie przeładowany ale z wszystkim co potrzebne, odsłaniający maksymalnie mapę gdy nic nie robimy na ekranie, np.: informacja o najbliższych manewrach i trasie, ograniczenia i bieżąca prędkość, zagrożenia i utrudnienia, natężenie ruchu, łatwe zgłaszanie zagrożeń, łatwy wybór trasy alternatywnej, nie przeładowane ale i nie zbyt skromne informacje na mapie podczas nawigacji
- możliwość zgłaszania zagrożeń, utrudnień i powiadomienia o takowych, możliwość potwierdzania lub odwoływania powiadomień, duża ilość użytkowników - tak by informacje o ruchu jak i zagrożeniach były aktualne
- gdy ustawiona jest trasa - powiadomienia o zagrożeniach tylko po trasie i najbliższym otoczeniu, a nie np. w promieniu 5 km
- przeliczanie trasy co pewien czas i reakcja na zmieniającą się sytuację drogową, dobre algorytmy ustalania tras i tras alternatywnych
- powiadomienia o zbliżających się POI, np. stacjach benzynowych, ...
- oczywiście praca w AA, bo od kiedy mam RAVkę z AA (a właściwie AAW) to już nie chcę najwspanialszych nawet uchwytów do telefonu itp.

Jak by jeszcze tak samo dobrze działała w Polsce jak i w Europie oraz miała możliwość pracy tak online jak i offline to byłby super produkt ... rozmarzyłem się ;)
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2022, 09:21:12 wysłana przez Markid »

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #85 dnia: 03 Listopada 2022, 10:09:27 »
Jak by jeszcze tak samo dobrze działała w Polsce jak i w Europie oraz miała możliwość pracy tak online jak i offline to byłby super produkt ... rozmarzyłem się
Czyli opisałeś bezpłatną Google Maps:)) Jakby tylko nie trzeba było do niej dodatkowego ostrzegacza o radarach, to lepiej nie trzeba. Po co płacić nawet 80 zł rocznie?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #86 dnia: 03 Listopada 2022, 10:23:05 »
Czyli opisałeś bezpłatną Google Maps:))
Z jednym wyjatkiem. W pierwszym punkcie Markid napisał:
z naniesionymi rzeczywistymi ograniczeniami
Google w Polsce i kilku krajach nie wyświetlają ograniczeń prędkości. Ciężko się zdziwiłem jak w UK pięknie się wszystko wyświetlało. We Włoszech też zdaje się ograniczenia się wyświetlają.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #87 dnia: 03 Listopada 2022, 10:30:53 »
Google w Polsce i kilku krajach nie wyświetlają ograniczeń prędkości. Ciężko się zdziwiłem jak w UK pięknie się wszystko wyświetlało. We Włoszech też zdaje się ograniczenia się wyświetlają.
Ograniczenia to mi wyświetla Toyota. Ale w Google Maps brakuje mi funkcjonalności Yanosika albo chociaż w AA podzielonego ekranu, który ma ponoć wejść z przyszłą aktualizacją.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #88 dnia: 03 Listopada 2022, 10:52:06 »
Czyli opisałeś bezpłatną Google Maps:)) Jakby tylko nie trzeba było do niej dodatkowego ostrzegacza o radarach, to lepiej nie trzeba. Po co płacić nawet 80 zł rocznie?
Jeździłem trochę z GM ale ciągle mi w nim coś nie pasowało - teraz już nie pamiętam nawet co - muszę znów trochę pojeździć.
Lepiej jest w Waze ale też paru rzeczy brak. W Yano wielu rzeczy brakuje lub słabo działają, itd...
Jeszcze jedna kwestia - niektóre navi w wer. na smartfona są całkiem dobre, a w wersji na AA słabe.
Ja biorę pod uwagę tylko wersje na AA, bo jak pisałem - do uchwytu na telefon już wracać nie będę - z góry dzięki. ;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #89 dnia: 03 Listopada 2022, 11:00:42 »
Ograniczenia to mi wyświetla Toyota.
Lepiej by nie wyświetlała. Czyta bezrefleksyjnie wszystkie numerki jakie napotka przy drodze. W Austrii jest masa ograniczeń dla ciężarówek czy tez w okreslonych godzinach - czyta to. U nas często widzę ograniczenia ze zjazdu z autostrady, nie kasują się ograniczenia za skrzyżowaniem - to jest komplenie bezużyteczne.
NIe wiem jak to w innych autach działa bo rav jest pierwszym które mam z tym wynalazkiem ale jest to do bani. I w sumie chyba trudno by to zrobić. Musiała by być porządna analiza z kamery nie tylko znaków ale i układu drogi a tu mam wrażenie, że patrzy tylko na znaki. BTW kumpel mi coś mówił że w Corolli moze ustawic żeby nie czytało znaków z tabliczkami poniżej co mogłoby trochę we wspomnianej Austrii pomóc ale w RAV albo zle szukałem albo tego nie ma.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl