Ja akurat zwykle tankuję na Makro, Orlenie lub Lotosie - bo mam je pod nosem - więc pewnie nie skorzystam.
Ale roczny wydatek rzędu 80 zł dla mnie nie stanowi problemu - ważne by navi była sensowna i miała wszystko co potrzebne,
tzn. moim zdaniem:
- dokładna i aktualna mapa z naniesionymi rzeczywistymi ograniczeniami, fotoradarami, utrudnieniami, robotami drogowymi, bieżącymi informacjami o natężeniu ruchu, itp.
- dobry mechanizm wyszukiwania lokalizacji oraz możliwość zapamiętywania punktów bez ograniczeń typu 10 pozycji
- czytelny interfejs użytkownika, nie przeładowany ale z wszystkim co potrzebne, odsłaniający maksymalnie mapę gdy nic nie robimy na ekranie, np.: informacja o najbliższych manewrach i trasie, ograniczenia i bieżąca prędkość, zagrożenia i utrudnienia, natężenie ruchu, łatwe zgłaszanie zagrożeń, łatwy wybór trasy alternatywnej, nie przeładowane ale i nie zbyt skromne informacje na mapie podczas nawigacji
- możliwość zgłaszania zagrożeń, utrudnień i powiadomienia o takowych, możliwość potwierdzania lub odwoływania powiadomień, duża ilość użytkowników - tak by informacje o ruchu jak i zagrożeniach były aktualne
- gdy ustawiona jest trasa - powiadomienia o zagrożeniach tylko po trasie i najbliższym otoczeniu, a nie np. w promieniu 5 km
- przeliczanie trasy co pewien czas i reakcja na zmieniającą się sytuację drogową, dobre algorytmy ustalania tras i tras alternatywnych
- powiadomienia o zbliżających się POI, np. stacjach benzynowych, ...
- oczywiście praca w AA, bo od kiedy mam RAVkę z AA (a właściwie AAW) to już nie chcę najwspanialszych nawet uchwytów do telefonu itp.
Jak by jeszcze tak samo dobrze działała w Polsce jak i w Europie oraz miała możliwość pracy tak online jak i offline to byłby super produkt ... rozmarzyłem się