Autor Wątek: Android Auto - Aplikacje  (Przeczytany 28238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
Odp: Android Auto - Aplikacje
« Odpowiedź #90 dnia: 03 Listopada 2022, 13:02:43 »
Jak pisałem wcześniej Yaris Cross sczytuje wszystko co wygląda jak ograniczenie prędkości i tylko skrzyżowanie typu T kasuje ograniczenie (kiedy dojeżdżamy do niego tak, że musimy skręcić w lewo lub w prawo)  lub konkretny znak (np "koniec ograniczenia do 70 km na godzinę" działa, a "koniec wszelkich ograniczeń" nie działa). Natomiast nawigacja oryginalna Toyoty  (nie wiem, jaka tam jest firmowa) ma zapisane obowiązujące ograniczenia. Przez co jadąc robię "zeza" jedno oko na przedni wyświetlacz, tam gdzie znak z kamery, a drugie na tablet, gdzie ograniczenie z mapy  :-P Myślę, że podobnie będzie w RAV4 MY23.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #91 dnia: 03 Listopada 2022, 13:31:21 »
Dla mnie ideałem byłoby Google Maps z informacją o fotoradarach, wypadkach, zagrożeniach w czasie rzeczywistym jak w Yanosiku. W telefonie miałem zawsze włączone obie te appki naraz, w AA tego mi brakuje.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #92 dnia: 03 Listopada 2022, 14:08:29 »
Czyli GM taki idealny jednak nie jest ;) o tym pisałem, że każda z dostępnych na AA navi ma parę fajnych rzeczy, a kilku jej brak lub źle działają.
Przydało by się by choć jedna w wersji AA miała to wszystko co jest potrzebne podczas jazdy.
Subiektywne (każdy może mieć trochę inne preferencje) znaczenie ma też ilość wyświetlanych danych (tak mapowych jak i nawigacyjnych) oraz sposób ich wyświetlania, np. paleta barw na mapie, gdubości linii dróg i trasy, ....

Przykładowo - jak dla mnie GM od jakiegoś czasu wprowadził nieprzyjemny układ kolorów oraz inny niż wcześniej stopień pokazywania szczegółów zależnie od wybranej skali mapy (w wersji na PC), który zdecydowanie utrudnia korzystanie (mnie).  W wersji na AA jest oczywiście inaczej niż na PC i jeszcze inaczej niż w wersji smartfonowej ale mnie tam też system wyświetlania GM nie pasuje.
W wersji smartfonowej jest OK.

Jak chcecie zobaczyć o co mi chodzi to porównajcie sobie widok tego samego obszaru mapy, w tej samej skali w kilku różnych aplikacjach, np. GM, Targeo, OpenStreetmap.
Ja niestety w GM dostaję "oczopląsu", bo widać głównie reklamy firm. Chyba, że szukam konkretnej firmy na mapie to owszem.
Jasne, że potrzeby odnośnie wyglądu mapy w navi są inne niż na PC i to co wyżej piszę to trochę mieszanie tematów ale chciałem powiedzieć, że nie ma obecnie jednej dobrej navi na AA i chyba jeszcze długo nie będzie.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #93 dnia: 03 Listopada 2022, 19:07:26 »
Miałem czytanie znaków w mondeo i tam faktycznie działało zdecydowanie lepiej. Ale skrzyżowań też nie obsługiwało...

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #94 dnia: 04 Listopada 2022, 14:45:31 »
W black Friday można kupić dwie licencje na NaviExpert w cenie jednej. Kupuję tak od dobrych kilku lat dla siebie i dla żony. Dodatkowo nowa licencja aktywuje się następnego dnia po tym jak skończy się stara. Można sobie dodatkowo przedłużać punktami z Shell'a. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia bez NE w warszawskich korkach.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #95 dnia: 04 Listopada 2022, 15:10:20 »
Z NaviExpert przejechałem 240tys.km i nadal mam zamiar korzystać. W moim przypadku za 69zl (cena dla stałych klientów) co rok mam około pół roku gratis (5h godzin gratis za każdą 1h przejechaną z NaviExpert).

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #96 dnia: 04 Listopada 2022, 15:42:33 »
Tyle o tym NE piszecie że sobie zainstalowałem do wypróbowania. Skąd ta aplikacja bierze dane o korkach? Współpracuje z google? Bo jednak w GM to ilość uzytkowników robi robotę.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 04 Listopada 2022, 15:43:58 »
Nie wyobrażam sobie jeżdżenia bez NE w warszawskich korkach.
Ja z NE korzystam tylko ze względu na ubezpieczenie w Link4 i program Kasa Wraca. W/g mnie w Warszawie się średnio sprawdza własnie ze względu na marną informację o korkach.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #98 dnia: 04 Listopada 2022, 17:30:20 »
Jeździłem trochę z google maps i szybko wróciłem do NE. Ani tu, ani tu nie ma super informacji o korkach, szczególnie mogliby popracować nad algorytmami predykcji. Nie mniej w GoogleMaps trasy były gorsze.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 04 Listopada 2022, 17:57:27 »
Ja chyba najbardziej lubię nawigację TomTom

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #100 dnia: 04 Listopada 2022, 18:20:32 »
NE korzysta z map TomTom

pireus

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 04 Listopada 2022, 19:13:29 »
Większość nawigacji korzysta z usług platformy TomTom ale nie jest to to samo. W MB też mam nawigacje firmową korzystającą z tej platformy, ale jest ona gorsza od  oryginalnego TomTom
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2022, 19:18:45 wysłana przez pireus »

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #102 dnia: 07 Listopada 2022, 07:05:13 »
Moim marzeniem jest, by NE zaczęło korzystać z Openstreetmaps, tam jest najlepiej, Osmand korzysta i tam robi wrażenie, ale trasy wyznacza fatalnie. Poza tym widzę, że dużo osób zrobiło coming out i pokazało, że korzysta z NE :).
Co 1,5 roku albo rzadziej kupuje np. zawsze z zapasem, w jakiejś promocji. Kiedyś za pkt shella miałem kilka lat gratis.

Teraz czekam na świateczną promocję i pewnie kupię coś na zapas, będzie >2 lata nawigacji łącznie. Pewnie zaraz podniosą ceny też, no bo ile można bez podwyżek ;)

Offline Piotr1#

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Sel AWDi
« Odpowiedź #103 dnia: 16 Listopada 2022, 21:35:47 »
AA w wersji beta już jest do ściągnięcia, jest dzielony ekran.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #104 dnia: 16 Listopada 2022, 22:57:30 »
AA w wersji beta już jest do ściągnięcia, jest dzielony ekran.
Jak nie jesteś oficjalnym członkiem beta testów, to nie masz dzielonego ekranu - musi być włączony po stronie serwera Google.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl