Autor Wątek: YARIS II korozja podłogi  (Przeczytany 11836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: YARIS II korozja podłogi
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Października 2021, 22:43:38 »
Podobno lepiej szukać używek na południu (Włochy, Hiszpania) niż na zachodzie (Niemcy, ...). Nie ma mocnych zim i nie sypią solą.
Coś o tym wiem tylko auto z Włoch czy z Francji będzie miało sporo szpachli. Z południa Francji widziałem corollę E12 od spodu jak nowa, nawet na śrubce grama rdzy,tylko przykurzona ale z zewnątrz pognieciona/przerysowana jakby ktoś po pijaku wjeżdżał do garażu..

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Października 2021, 23:26:02 »
Mamy od nowości Micrę K12 (2005r auto żony) Zero widocznej jakiejkolwiek rdzy, a auto było garażowane tylko 4 pierwsze lata. Silnik 1.2 80KM klima, system bezkluczykowy, przesuwana kanapa, ( już wtedy)
Auto pancerne i bezproblemowe (przed liftem w 2005 problemy były z łańcuszkiem rozrządu,  po zero)
Nawet sprzęgło jeszcze OEM (coś ok. 180kkm przebiegu.)
Może tędy droga? Toyoty gniją.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Października 2021, 00:32:05 »
Mamy od nowości Micrę K12 (2005r auto żony) Zero widocznej jakiejkolwiek rdzy, a auto było garażowane tylko 4 pierwsze lata. Silnik 1.2 80KM klima, system bezkluczykowy, przesuwana kanapa, ( już wtedy)
Auto pancerne i bezproblemowe (przed liftem w 2005 problemy były z łańcuszkiem rozrządu,  po zero)
Nawet sprzęgło jeszcze OEM (coś ok. 180kkm przebiegu.)
Może tędy droga? Toyoty gniją.

Ja w E12 1.4D4D przy 320 tys mam sprzęgło OE.. Weź nie żartuj z micrą też to kiedyś oglądałem ale nie podchodzi mi to auto z wyglądu i wykonania, ale o gustach się nie dyskutuje:)) Nissany też gniją na potęgę, podobnie jak mazdy i suzuki. Kia i Hyundai też blacharsko słabo wykonane.. Ciekawe jak HONDA bo tego jakoś w ogóle nie spotykam w ogłoszeniach.. mitsubischi colt tez pamiętam że z 2009 to już był rudy od spodu podobnie jak Yaris...
Audi już tak nie koroduje > szwagierka sprzedawała 250 tys 2007 i grama rdzy od spodu nie miał nawet na na wahaczach.. ale jakoś nie jestem przekonany do grupy VAG..
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2021, 00:45:05 wysłana przez smokofilidanek »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Października 2021, 10:26:09 »
Coś o tym wiem tylko auto z Włoch czy z Francji będzie miało sporo szpachli.
Się nie zgodzę - mój yarek 2009 jest z południa włoch - ma 3 wgnotki i jedną rysę - cały lakier oryginalny.
Co ciekawe jestem pierwszym właścicielem poza ASO (auto najpierw było własnoącią aso toyota a potem aso audi ! )
Niestety miałem pełno odprysków od kamyczków - Nowa szyba z aso i 2 dni pracy z lakierem = nic nie widać :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Października 2021, 18:28:30 »
Nissany tak, ale nie K12 :)
Ten im nie wyszedł i blacharsko pancerny.
Mechanicznie prym wiodła K11

https://www.google.com/amp/s/www.autocentrum.pl/amp/publikacje/naszym-zdaniem/7-samochodow-nie-do-zdarcia/
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2021, 18:35:54 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Października 2021, 21:34:32 »
Yaris 2 tył auta okrutnie rdzewieje, yaris 1 wydaje się lepszy chociaż trafiłem kilka sztuk mocno skorodowanych, corolla e11 zależy która ale też lubią ją chrupać, nissan k12 rdzewieje chociaż jak na nissana jest ok. k11 masakra, wymieniany był colt cz3 nie rdzewieje bije na głowę wszystkie omawiane w tym temacie auta.

Nissany tak, ale nie K12 :)
Ten im nie wyszedł i blacharsko pancerny.
Mechanicznie prym wiodła K11

https://www.google.com/amp/s/www.autocentrum.pl/amp/publikacje/naszym-zdaniem/7-samochodow-nie-do-zdarcia/

Dla mnie te artykuły z AC są śmieszne. Wymieniają 7 aut chyba tak trochę na pałę bo jest w124 to czemu z tamtych lat nie bierze się koncernu tojki z Lexem tylko podaje się e11 fl która zapoczątkowała wtopę zzetów ?

Piszą o nissanie micra k11 której odpowiednikiem jest starlet natomiast yaris to k12 która nie stała koło yarisa.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl