Autor Wątek: Yaris - sprawdzenie historii.  (Przeczytany 18481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
Yaris - sprawdzenie historii.
« dnia: 30 Sierpnia 2021, 23:17:04 »
Ma ktoś możliwość sprawdzenia historii tego nr VIN VNKKH96360A150820 (Toyota Yaris) SPROWADZONEGO Z NIEMIEC ? Zwłaszcza historii serwisowej i ewentualnych przebiegów ? Może ktoś doradzi gdzie się coś można dowiedzieć ? Z góry dziękuję.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris - sprawdzenie historii.
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Sierpnia 2021, 10:16:28 »
Ma ktoś możliwość sprawdzenia historii tego nr VIN VNKKH96360A150820 (Toyota Yaris) SPROWADZONEGO Z NIEMIEC ? Zwłaszcza historii serwisowej i ewentualnych przebiegów ? Może ktoś doradzi gdzie się coś można dowiedzieć ? Z góry dziękuję.

Pytaj handlarza o wydruki z badań technicznych. To jest jedyny wiarygodny dokument na przelot. Ewentualnie w Toyocie są zapisywane wszystkie naprawy gwarancyjne/akcje serwisowe jeśli były takowe wykonane w tym pojeździe.
Tak z ciekawości, jaki przelot ma teraz ???

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Sierpnia 2021, 12:47:55 »
autobaza.pl jakąś szkodę miał
Na portalach aukcyjnych masz oferty sprawdzenia historii serwisowej (wpisujesz : historia toyota)

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Sierpnia 2021, 14:31:53 »
VNKKH96360A150820
Szkoda kasy na te bzdetne raporty. Gwarantuję że kolega nic się nie dowie z tego płatnego raportu w kwestii przelotu, jeśli jak pisze toyota jest ze DE.
Ja bym zaczął od ASO:) jak tam nic nie będzie bo często tak jest że brak wpisów to wtedy drążyć temat z TUV, DEKRA, NORTH w zaleznosci gdzie były robione w DE przeglądy <jest pieczątka w dowodzie rejestracyjnym> za to trzeba zapłacić ale masz pewne info.
W kwestii historii wypadkowej też może być różnie z tą wiedzą. Najlepiej dobrze go obejrzeć samemu mając głupi miernik grubości lakieru można dużo dowiedzieć się mierząc w miejscach potencjalnych spawów które trzeba zaszpachlować jak "klei się auto z kilku"  takie perełki też spotykałem....
Pozdrawiam

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Sierpnia 2021, 19:04:21 »

Pytaj handlarza o wydruki z badań technicznych. To jest jedyny wiarygodny dokument na przelot. Ewentualnie w Toyocie są zapisywane wszystkie naprawy gwarancyjne/akcje serwisowe jeśli były takowe wykonane w tym pojeździe.
Tak z ciekawości, jaki przelot ma teraz ???

2010r. na blacie 64500 czyli podejrzanie mało.
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2021, 19:06:20 wysłana przez bardos.1979 »

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Sierpnia 2021, 21:11:40 »
Kolega w sprawie swojej Avensis sprowadzonej z DE pisał e-maila do niemieckiego serwisu Boscha, gdzie była serwisowana, e-mail był na fakturach. W tym samym dniu otrzymał odpowiedź e-mailem i wykonanych serwisach. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to regułą i nie każdy udzieli odpowiedzi

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Sierpnia 2021, 22:00:26 »
Kolega w sprawie swojej Avensis sprowadzonej z DE pisał e-maila do niemieckiego serwisu Boscha, gdzie była serwisowana, e-mail był na fakturach. W tym samym dniu otrzymał odpowiedź e-mailem i wykonanych serwisach. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to regułą i nie każdy udzieli odpowiedzi
W tym sęk że ja nawet nie wiem gdzie była serwisowana w DE i handlarz też nie wie i nie ma żadnych papierów.
Na fakturze jest tylko wpisany przebieg 64000 km.
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2021, 22:02:36 wysłana przez bardos.1979 »

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Sierpnia 2021, 22:17:59 »
VNKKH96360A150820

[/quote]

może tyle mieć.. Też kupiłem to 1.33 dvvti tylko 2009 z przelotem 112 tysi (oryginalny). Jak szukałem Yaris to oglądałem taką samą z 84 tys 2009 rok (miała papiery na przebieg-nawet było aktualne badanie techniczne ) ale spód wyglądał jakby parkowała w morzu - za 2 tygodnie była już pomazana od spodu smołą:))..... Widziałem też z 180 tys i wyglądała lepie jak ta z 84tys.... Osobiście uważam że auto musi robić przynajmniej te 10 tys rocznie bo jak więcej stoi niż jeździ to też dobrze nie wróży.. A po wyglądzie chociażby wnętrza ciężko ocenić przelot < co u polskiego handlarza jest wręcz przyśpiewka "Panie musi tyle mieć"> bo jak ktoś nie dba ma ciężkie dupsko <wtacza się i wytacza z auta> jeździ włącznie po mieście krótkie odcinki, w dodatku mocno trzyma się kierownicy kręcąc na parkingach to auto z przelotem 50 tys może wyglądać jakby miało przynajmniej 4 razy tyle...  i vice versa...
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2021, 22:22:32 wysłana przez smokofilidanek »

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Września 2021, 00:38:01 »
VNKKH96360A150820

VNKKH96360A150820

może tyle mieć.. Też kupiłem to 1.33 dvvti tylko 2009 z przelotem 112 tysi (oryginalny). Jak szukałem Yaris to oglądałem taką samą z 84 tys 2009 rok (miała papiery na przebieg-nawet było aktualne badanie techniczne ) ale spód wyglądał jakby parkowała w morzu - za 2 tygodnie była już pomazana od spodu smołą:))..... Widziałem też z 180 tys i wyglądała lepie jak ta z 84tys.... Osobiście uważam że auto musi robić przynajmniej te 10 tys rocznie bo jak więcej stoi niż jeździ to też dobrze nie wróży.. A po wyglądzie chociażby wnętrza ciężko ocenić przelot < co u polskiego handlarza jest wręcz przyśpiewka "Panie musi tyle mieć"> bo jak ktoś nie dba ma ciężkie dupsko <wtacza się i wytacza z auta> jeździ włącznie po mieście krótkie odcinki, w dodatku mocno trzyma się kierownicy kręcąc na parkingach to auto z przelotem 50 tys może wyglądać jakby miało przynajmniej 4 razy tyle...  i vice versa...

Wygląd bardzo dobry spód od nowości nie konserwowany i w miarę zdrowy ale wymaga już konserwacji aby pojeździło kolejne 10 lat.
Jeśli chodzi o przebieg okaże się po 1 tyś km czy oleju nie bierze bo wiadomo że ten silnik po 150k km lubi brać olej.
A ja nawet nie mam informacji co ile był wymieniany i na jakim jeździł i co aktualnie jest w silniku.
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2021, 00:46:49 wysłana przez bardos.1979 »

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Września 2021, 09:53:57 »

W tym sęk że ja nawet nie wiem gdzie była serwisowana w DE i handlarz też nie wie i nie ma żadnych papierów.
Zaręczam Cię że handlarz doskonale wie wszystko o tym aucie chyba że kupił go od Turka z placu

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Września 2021, 19:12:57 »

Zaręczam Cię że handlarz doskonale wie wszystko o tym aucie chyba że kupił go od Turka z placu

Może i wie ale nie powie i dlatego szukam możliwości zweryfikowania przebiegu i dowiedzenia się czegoś o historii serwisowej.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Września 2021, 07:46:18 »

To źle zaręczasz bo wie albo nie wie. A Turek jak Turek jego największym problemem jest to że nie wpisuje się w polską naukę zakupu aut.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Września 2021, 22:16:43 »
To źle zaręczasz bo wie albo nie wie.
Pokrętne te Twoje tłumaczenie oczywistej wypowiedzi a Polak nic lepszy od Turka w kombinowaniu

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Września 2021, 00:12:22 »
Pokrętne te Twoje tłumaczenie oczywistej wypowiedzi a Polak nic lepszy od Turka w kombinowaniu
A prawo chroni złodziei i kombinatorów a uczciwy człowiek nawet nie może sprawdzić ani przebiegu ani historii serwisowej.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Września 2021, 07:07:28 »
A prawo chroni złodziei i kombinatorów a uczciwy człowiek nawet nie może sprawdzić ani przebiegu ani historii serwisowej.
Chodziło mi o to że handlarz może wie a może nie wie co było z autem. Jeżeli coś było uszkodzone albo skręcił przebieg to wie ale nic pozatym.
Ta cała reszta jest to wymysł polskich kupujących którzy potrzebują wielkiego story do auta no i oczywiście wyglądu ze zdjęciami.
Co do ochrony prawnej jak najbardziej jesteś chroniony z czego bardzo ochoczo korzystają kupujący nawet jak troszkę naginają temat.

Jeżeli chcesz mieć pewność zakupu skorzystaj z ofert aso trochę czasu i coś znajdziesz. Nie jest to 100% pewne ale pewniejsze niż zakup auta z podwórka.

Dokładnie tak jak ja pomagałem kupić yarisa. Budżet był dostosowany do zakupu auta krajowego z aso albo "na mieście" od 1 szego wł.z małym.przebiegiem .

P.s.

I jeszcze jedna myśl w Pl mamy patologie na rynku aut używanych w takim samym stopniu przez handlarzy jak i kupujących. Jedni drugich nakręcają.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl