Autor Wątek: Co po Camry?  (Przeczytany 2526 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Co po Camry?
« dnia: 17 Października 2021, 10:48:31 »
Powoli zbliża się okres 3 lat, od momentu w którym pierwsi z nas odebrali Camry.
Dla części z nas 36 m-cy to koniec leasingu i czas pomyśleć co dalej.
W którym kierunku pójdziecie? Następna Camry po lifcie? Lexus ES? Coś innego?

Ja na pewno chcę sedana, ewentualnie inne niskie auto. Żaden suv czy cross?
Nie chce hybrydy IV generacji, bo nie chcę się zastanawiać czy mam przelany olej czy nie.
Idę w kierunku pełnego elektryka. Ale jeszcze się wstrzymuję co, bo na rynku ciągłe zmiany. Prawie zamówiłem Mustanga Mach-E, tak suva ale z przyspieszeniem poniżej 3,7s., sporym zasięgiem i ładowaniem 150 kWh. Ale czekając na wersję GT pojawiła się nowa opcja. BMW i4, przyspieszenie 3,9s., ładowanie 205 kWh ale nie jest sedanem.
Kupując Camry, myślałem, że następny będzie Lexus ale z oferty zniknął IS. Nie chcę limuzyny ES, raz że jest za długa, dwa do takiego auta pasuje już mieć kierowcę :), trzy znam już ten napęd i wiem, że ma wadę.
« Ostatnia zmiana: 17 Października 2021, 10:50:43 wysłana przez KubaCamry »

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Co po Camry?
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Października 2021, 13:44:27 »
Jestem w innej sytuacji, dopiero tok temu zacząłem leasing i tak go sformatowałem żeby samochód raczej ze mną został. Natomiast pewnie nie będę się mieścil z rodziną w tym aucie więc zmuszony będę czegoś szukać. Raczej na 90% bedzie to japończyk...natomiast kręci mnie też dodge i mercedes.
W sumie mam dużo czasu na namysły. A i moze to dziwne jakie marki biorę pod uwagę, ale tak, camry kupiłem bo bardzo mi sie podoba, a nie moge mieć Lsa lub S klasy lub G klasy. Mniejsza z tym.
 Camry utwierdzilo mnie tylko w przekonaniu że niemieckie auta to szroty i wyłudzanie kasy z klientów. Mercedes mnie kusi bo nigdy nim nie jezdzilem dluzej, nie slyszalem o jakis większych problemach( procz rdzy i ze sciąga ;) ) , wiem ze w mercu mają wywalone na klienta to tez nie zachęca.
Jak dla mnie camry jest taką namiastką luksusu - duze spokojne auto, jak ja to mówie kojące zmysły. Tak więc napewno chce w kolejnym aucie lepszego audio niz JBL bo juz poprostu sie przyzwyczailem ze to gra poprostu dobrze ( na poczatku bylem pod duzym wrazeniem :) ) Człowiek sie przyzwyczaja do dobrego dlatego wiem ze tylko półka tzw premium . Nie jest to proste bo slabo wyposazone premium to moim zdaniem nim nie jest. Camry kupiłem tak asekuracyjnie jesli chodzi o koszta ( zeby oszczedzać) nie zaluje, natomiast nie wiem czy poprostu przed uplywem 5 lat nie pojde w drozsze auto z HAKIEM . Łowie ryby musze kupić dobrą lodz i ciągać.
Dodge? Jest bezkompromisowy, inny :)
Lexus hmmm moze RXL - to na tą chwile jakbym mial isc dalej. Tempo motoryzacji jest tak duże ze za rok za 2 moze być juz co innego na rynku.
Subaru hmm moze jakby mialo wynik ponizej 8 sekund do 100kmh to rozwazylbym powrot.
O co chodzi mi z tymi osiągami. Jestem osobą która duzo jezdzi i irytuje sie szybko, dlatego musze mieć coś co rozwiązuje sytuacji na drodze bardzo szybko i mogę dalej spokojnie jechać . Jest za dużo kierowców ktorzy psują nerwy i trzeba mieć ich czym zostawić w tyle.

Podsumowując
Mercedes GL GLE GLS ( G(troszke mnie poniosło )
Audi A8
LS, RXL i ten LX :) to również
Dodge RAM - aaa sorry juz nie, tam pokretło zmian biegów wchodzi w kolano i trzeba zupelnie zmienic pozycję nog za kierownica
KIA stinger?- ale tez musialby osobiscie pomacac

Tak więc jak ja to mówie mam na co pracować by za kilka lat móc spelnić swoje oczekiwania:)

Camry naprawdę spełniło mnie na wielu aspektach a niby zwykla toyota. Napewno jestem fanboyem camry :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Października 2021, 14:53:43 »
niemieckie auta to szroty i wyłudzanie kasy z klientów. Mercedes mnie kusi bo nigdy nim nie jezdzilem dluzej,
Tak, prawdziwy funboy Toyoty. Musisz jeszcze o tym fakcie cały świat uświadomić, bo barany kupują samochody z tego kraju. Miałem kilka aut niemieckich ( kupuję zawsze nowe samochody ) i nie podzielam tej opinii.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Października 2021, 15:35:31 »
Nie zamierzam... Pod biedronka tez sa tłumy  i co ja im powiem ze w takich warunkach ja nie bede kupował? Ze to jak na fermie kurzej warunki? Jak ktoś ma czas na serwisy, nawet gwarancyjne niech kupuje niemieckie auta. Ja byc moze jak mowilem tez kupie jesli będzie mi odpowiadał.
Ale japończyk jak dla mnie jest zrobiony bardziej podemnie niz niemieckie auta.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Października 2021, 17:20:54 »
Ciekawe, pod Mercedesem, Audi, BMW i Porsche tłumy, a pod Toyotą sami koneserzy motoryzacji :grin: Chyba coś Ci się pomyliło z tą ekskluzywnością marki Toyota, jeżeli co drugi samochód na ulicy to ta marka.

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Października 2021, 20:56:56 »
Idę w kierunku pełnego elektryka.
A nie myślałeś o Tesli?

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Października 2021, 21:02:10 »
Nie mam na mysli dostępności, a to jak auto jest zrobione, przemyślane. Merol akurat tez nieblysne bo pelno tego jeździ, a mimo wszystko mi sie nawet podoba. Pod tym kątem koneserow to tak, nie musza silić sie na osiagi, na przeprzeplacanie za mocniejszy motor i lepsza skórę, a jednocześnie chca pewnego bezaawryjnego auta.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Października 2021, 21:04:55 »
Myślałem, robiłem podchody, ale marketing E. Muska nazywający skaj, wegańskim super hiper materiałem, mnie nie przekonuje. Auto wykonane dużo gorzej i taniej od Camry. Tak kierownica z tymi przyciskami jak w latach 90. Nie tego szukam :).
Ale system ładowania itp. jest super dopracowany.
Ps. Mogliby ogarnąć kogoś do przeglądnięcia strony, bo ten Polski język trudna język.
« Ostatnia zmiana: 17 Października 2021, 21:11:43 wysłana przez KubaCamry »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Października 2021, 21:23:50 »
Powoli zbliża się okres 3 lat, od momentu w którym pierwsi z nas odebrali Camry.
Dla części z nas 36 m-cy to koniec leasingu i czas pomyśleć co dalej. ...
Nie chce hybrydy IV generacji, bo nie chcę się zastanawiać czy mam przelany olej czy nie.
Idę w kierunku pełnego elektryka. ...
Ale zdaje mi się, że robisz dużo km rocznie - jeśli tak to przybywanie oleju ci nie grozi.

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Października 2021, 21:32:10 »
Myślę, że Tesla w elektrykach jest jak Toyota w hybrydach. Ja bym poważnie rozważył Teslę. BMW ładuje fajerwerki we wnętrze, ale czy to faktycznie potrzebne?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Października 2021, 21:42:44 »
Dla części z nas 36 m-cy to koniec leasingu i czas pomyśleć co dalej. ...
Idę w kierunku pełnego elektryka. ...
Ale zdaje mi się, że robisz dużo km rocznie - jeśli tak to przybywanie oleju ci nie grozi.
Robiłem, ale zmieniłem styl życia i wróciłem do miasta. Do pracy mam 1,9km. Oleju niestety przybywa, stąd pomysł na elektryka.

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Października 2021, 21:58:14 »
Nie chcę limuzyny ES, raz że jest za długa, dwa do takiego auta pasuje już mieć kierowcę :), trzy znam już ten napęd i wiem, że ma wadę.

Wielka szkoda ze Lexus nie produkuje już modelu GS bo to byłby fajny przeskok z Camry a tak na ES moim zdaniem nie warto bo za bardzo podobny jest do Camry. Kierowca to do LS :D
Ja dopiero rok czasu bede mial Camry, pewnie za 5 lat dopiero zmienie tez na cos nowego. Jak fundusze pozwola to będzie Lexus a jak nie to znowu Toyota - na pewno duzy sedan.

Również tak jak Ty wyleczyłem się z aut Europejskich miałem chronologicznie: E46 2.0d, E61 3.0d, Alpine B3, X5 4.6is i ostatnie moje Niemieckie A6 C7 3.0 BiTdi w duzym skrocie - ciagle cos. A z japońskich mam jeszcze Lexusa LS430 polifta od 4 lat, miałem Corolle Verso 2007 i wszystko działało bdb, niezawodne samochody.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Października 2021, 09:15:44 »
A jak oceniasz prowadzenie powyższych aut w stosunku do camry? Nie brakuje czegoś?

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Października 2021, 10:07:49 »

A jak oceniasz prowadzenie powyższych aut w stosunku do camry? Nie brakuje czegoś?

Jedynie Audi C7 po autostradzie przy dużych predkoaciach troche lepiej sie prowadziło za sprawą dużo twardszego zawieszenie pneumatycznego. Ale jazda z predkoscią 190kmh w Camry to zaden problem, można spokojnie jedną niespoconą dłonią prowadzić auto. W zakretach normalnych bdb, jakiś ciasnych/szybkich/ostrych nie probowałem bo od tego mam sportowe auto i Lexusem ani Audi tez tak nie jezdziłem. Camry w miescie ma dużo bardziej komfortowe zawieszenie niż C7 na pneumatyce, porównywalne do Lexusa LS (chociaż LS jest ogolnie znacznie 'komfortowszym' autem pod wzgledem wygody wnetrza i przestronności)
« Ostatnia zmiana: 18 Października 2021, 10:09:22 wysłana przez joeJ »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl