Jestem w innej sytuacji, dopiero tok temu zacząłem leasing i tak go sformatowałem żeby samochód raczej ze mną został. Natomiast pewnie nie będę się mieścil z rodziną w tym aucie więc zmuszony będę czegoś szukać. Raczej na 90% bedzie to japończyk...natomiast kręci mnie też dodge i mercedes.
W sumie mam dużo czasu na namysły. A i moze to dziwne jakie marki biorę pod uwagę, ale tak, camry kupiłem bo bardzo mi sie podoba, a nie moge mieć Lsa lub S klasy lub G klasy. Mniejsza z tym.
Camry utwierdzilo mnie tylko w przekonaniu że niemieckie auta to szroty i wyłudzanie kasy z klientów. Mercedes mnie kusi bo nigdy nim nie jezdzilem dluzej, nie slyszalem o jakis większych problemach( procz rdzy i ze sciąga

) , wiem ze w mercu mają wywalone na klienta to tez nie zachęca.
Jak dla mnie camry jest taką namiastką luksusu - duze spokojne auto, jak ja to mówie kojące zmysły. Tak więc napewno chce w kolejnym aucie lepszego audio niz JBL bo juz poprostu sie przyzwyczailem ze to gra poprostu dobrze ( na poczatku bylem pod duzym wrazeniem

) Człowiek sie przyzwyczaja do dobrego dlatego wiem ze tylko półka tzw premium . Nie jest to proste bo slabo wyposazone premium to moim zdaniem nim nie jest. Camry kupiłem tak asekuracyjnie jesli chodzi o koszta ( zeby oszczedzać) nie zaluje, natomiast nie wiem czy poprostu przed uplywem 5 lat nie pojde w drozsze auto z HAKIEM . Łowie ryby musze kupić dobrą lodz i ciągać.
Dodge? Jest bezkompromisowy, inny
Lexus hmmm moze RXL - to na tą chwile jakbym mial isc dalej. Tempo motoryzacji jest tak duże ze za rok za 2 moze być juz co innego na rynku.
Subaru hmm moze jakby mialo wynik ponizej 8 sekund do 100kmh to rozwazylbym powrot.
O co chodzi mi z tymi osiągami. Jestem osobą która duzo jezdzi i irytuje sie szybko, dlatego musze mieć coś co rozwiązuje sytuacji na drodze bardzo szybko i mogę dalej spokojnie jechać . Jest za dużo kierowców ktorzy psują nerwy i trzeba mieć ich czym zostawić w tyle.
Podsumowując
Mercedes GL GLE GLS ( G(troszke mnie poniosło )
Audi A8
LS, RXL i ten LX

to również
Dodge RAM - aaa sorry juz nie, tam pokretło zmian biegów wchodzi w kolano i trzeba zupelnie zmienic pozycję nog za kierownica
KIA stinger?- ale tez musialby osobiscie pomacac
Tak więc jak ja to mówie mam na co pracować by za kilka lat móc spelnić swoje oczekiwania:)
Camry naprawdę spełniło mnie na wielu aspektach a niby zwykla toyota. Napewno jestem fanboyem camry