No ja przez zimę nie liczę, że będzie mi się chciało i mimo, że w Markida wierzę, to raczej też na wiosnę mu się zachce
.
Co do detailingu, ostatnio w sierpniu chyba 3 dni się bawiłem, pięknie wyszło, i co... "ktoś" zaparkował rav4 pod lipą, cała oblepiła się, okrutnie, pojechałem na mechaniczną myjnię po miesiącu takiego ulepa, bo nie mogłem patrzeć i widzę, że z wosku nic nie zostało
. Na przyszły rok planuje przejść na jakiegoś quicka, glinkowanie i przygotowanie do powłoki zostawiam jak dotychczas, ale wcieranie wosku i docieranie + uważanie na porowate plastiki - trochę tego mam już dosyć
.
Ja chyba juz 2 lata temu robilem nowy wątek odnośnie Detailingu .. i co używam

2 dni przed zimą i 2 dni na wiosne - poświęcam i co jakiś czas zwłaszcza w zimie podkręcam powłoke woskiem w płynie od ADBL .
Co do 'Lipy' - to zamiast mechanicznej myjki - trzeba było np popryskać Tar and Glue Remover + Vampire Liquid .. zostawic na ok 5min o potem ciepłą wodą.
Ja tam nie mam paranoji .. jak ktos pisze, ale 2x kładzony wosk w zime działa super na te wszystkie warunki zimowe, bo to całe g* nie trzyma sie to długo i szybko spływa na myjce bezdotykowej.
btw
Odnośnie wątku - widzieliscie wczorajsze info o nowej RAV4 w wersji GR ? ..no mi jedynie brakować będzie nowych zegarów i sprężyn :D reszte różnych modów już dawno zrobiłem. Ale wiadomo - gusta../ja nie mówie,że to ma być wyścigówka (jedynie wizualnie chce) - bo to może na wiosne będzie ... żona szuka Mini tak od 2016r. w automacie ;]