Czy ktoś z was dobierał dodatkowe pakiety chrome i protection? Zastanawiałem się jeszcze nad progami, ale spotkałem się z opiniami że tylko przeszkadzają przy wsiadaniu.
Jeszcze chciałem zapytać posiadaczy wersji hybrid. Jaki macie zasięg do rezerwy na mieście i trasie? Rozumiem, że na ma co liczyć na trasę Kraków - Gdynia na jednym baku 
Ja brałem pakiet protection z kuponu za MyT.
W żadnym z pakietów nie masz ochrony na progi.
Możesz kupić nakładki za hmm coś koło 1000 pln...
Osobiście kupiłem folie i nakleiłem na wszystkie 4 progi.
Jesli chodzi o spalanie to od zatankowania do pełna rezerwa zapala sie po zużyciu 46-48l. Pojemności zbiornika niby jest 55l. Osobiście na rezerwie przejechalem raz okolo 80km i jeszcze nie stanalem

Zatankowalem wtedy ok 52l.
W lecie przy jeździe mieszanej, ale glownie miasto udaje mi sie bez problemu robic po 750km. Spalanie mam ok 4.5-5.5l po miescie, w zaleznosci jak sprawnie jade.
W trasie to duzo zalezy od predkosci. Przy 90 bedziesz mial ok 5 i potem wzrost ok 0.6-0.8l na kazde 10 km/h. Przy jezdzie 110-120 wychodzi ok 6.5-6.8. Przy 140 bedzie ok 8-8.5 w zaleznosci od wiatru. Jadac 150-170 przez ponad 150km mialem spalanie 10.5.
Teraz przy spadku temperatury i jazdach odcinkami 2-5km spalanie srednie oscyluje w okolicy 8+. Niestety pierwsze ok 2km zagrzewa sie do temperatury "roboczej", a tryb EV zaczyna dzialac po ok 4km (przy pogrzewaniu na 20-21st).