Czy są jeszcze gdzieś jakieś normalne ceny, czy tylko same promocje?
A promocje od promocji są?
Aktualnie są same promocje, albo z tego co widziałem na forach na fb - wszyscy szukają "aut do portfolio" i oferują usługę w rzekomo niższej cenie.
A ogólnie, w akredytowanych studiach gtechniq, ponoć 2600-3200 netto, za powłokę z 5 letnią gwarancją (oczywiście co jakiś czas trzeba robić serwis).
W innych studiach rozpiętość duża od 2000 do nawet 4500 netto i więcej. W cenie powyżej 4k brutto, za podstawową 3-5 letnią powłokę, to gra nie warta świeczki, ponieważ na nowym aucie i tu mam na myśli auto, które przyjechało do salonu i dealer go nie my (niestety dealer może narobić szkód podczas przygotowywania auta do obioru) wystarczy lekka, delikatna polerka, która po prostu ma za zadanie starcie fabrycznego "wosku" i nadanie połysku. Takie polerowanie z przygotowaniem i nałożeniem jednej warstwy powłoki, dla jednej osoby jest w stanie zamknąć się w dwóch dniach roboczych, koszty są znikome, chemia i pady do polerki jakieś góra 500zł (są droższe powłoki, ale najpopularniejsze aqua 9h czy gtechniq CSL to koszt 300-350zł, hurtowo oczywiście taniej), cała reszta to robocizna i koszty wynajmu lokalu. Wbrew temu co piszą na swoich stronach, to nie jest żadne rocket science, większość pracowników studiów detailingowych to po prostu pracownicy fizyczni po lekkim szkoleniu. W tym nie ma żadnej filozofii, a ta wysoka cena to po prostu korzystanie na niewiedzy konsumentów.
Ja cały czas biję się z myślami, czy kłaść samemu, czy komuś oddać, z jednej strony, przy odbiorze, albo będę zaraz przed narodzinami, albo już z kilku tygodniowym dzieckiem, a niestety do garażu (w którym mogę poszaleć) muszę dojechać trochę ponad godzinę, więc trochę ryzyko w 9 miesiącu ciąży tyle oddalać się od zaufanego szpitala, a znowu kobieta zaraz po porodzie 10-12h pod rząd z teściową - przepis na sukces. Ale z drugiej strony, 3-4k (bo nie wiem jakie będą ceny w lipcu) piechotą nie chodzi.