Autor Wątek: RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem  (Przeczytany 367789 razy)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem
« Odpowiedź #1560 dnia: 19 Sierpnia 2022, 14:34:43 »
Cytuj (zaznaczone)
Rozumiem, że po gwarancji?
Oczywiście, że po gwarancji.
Je jezdze od poczatku na chipie w mazdzie i zadnej gwarancji nie utracilem

Offline thomas25

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1561 dnia: 19 Sierpnia 2022, 14:40:41 »
A ja jestem ciekaw, kiedy w końcu Toyota doda matrycowe światła do RAV4/Highlandera. Wtedy będzie można powiedzieć, że jest to w miarę nowoczesny samochód.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1562 dnia: 19 Sierpnia 2022, 14:41:05 »
Nie utraciłeś, bo pozwalają na gwarancji chipować auto, czy nie utraciłeś, bo nikt nie wie, że masz chipowane?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1563 dnia: 19 Sierpnia 2022, 14:42:06 »

"Oficjalnie zasady gwarancji wykluczają jakiekolwiek modyfikacje konstrukcji pojazdu. Oznacza to, że zabronione jest chipowanie auta... montaż instalacji LPG czy nawet niefabrycznego systemu audio."
Stanowisko oficjale mazdy na zapytanie o chip-tuning (mieliśmy szóstkę 2.5l)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1564 dnia: 19 Sierpnia 2022, 14:48:03 »
A ja jestem ciekaw, kiedy w końcu Toyota doda matrycowe światła do RAV4/Highlandera. Wtedy będzie można powiedzieć, że jest to w miarę nowoczesny samochód.
Oj tam. Nie same matrycowe światła robią nowoczesny samochód. Jeszcze multimedia, dynamiczne kierunkowskazy, kanapa dzielona 40/20/40, okienko na narty, haczyki na torby w bagażniku, siatka oddzielająca przestrzeń bagażową od pasażerskiej żeby bagaże nie spadły nikomu na głowy( jest w końcu kamera w lusterku, po co, skoro i tak nie zapakujesz bagażnika pod dach), szybciej otwierająca się klapa bagażnika. Bez tego to też świetny samochód, ale już skoro go "unowocześniamy", to tak pojechałem pomysłami.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #1565 dnia: 19 Sierpnia 2022, 16:54:11 »
Oj tam. Nie same matrycowe światła robią nowoczesny samochód. Jeszcze multimedia, dynamiczne kierunkowskazy, kanapa dzielona 40/20/40, okienko na narty, haczyki na torby w bagażniku, siatka oddzielająca przestrzeń bagażową od pasażerskiej żeby bagaże nie spadły nikomu na głowy( jest w końcu kamera w lusterku, po co, skoro i tak nie zapakujesz bagażnika pod dach), szybciej otwierająca się klapa bagażnika. Bez tego to też świetny samochód, ale już skoro go "unowocześniamy", to tak pojechałem pomysłami.
Czyli wszystko co ma lexus NX.  Rav4 będzie pewnie miała w następnej generacji.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1566 dnia: 19 Sierpnia 2022, 18:43:31 »
A w katalogach Toyoty RAV zapakowali po dach....i przy awaryjnym hamowaniu deskorolka wpada do kabiny po głowach pasażerów ... Więc po co siatka?

Gesendet von meinem Pixel 4a mit Tapatalk

Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1567 dnia: 20 Sierpnia 2022, 11:26:24 »
Nie trzeba dokladac 100tys. Cx60 w dieslu jest za 200tys zl
Toyota zaczyna przeginać z cenami, może się na tym przejechać.

A co Twoim zdaniem ma robić, jeśli kolejka kupujących na blisko rok w przód? Ceny nie spadną, dopóki będą chętni

Offline thomas25

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1568 dnia: 24 Sierpnia 2022, 09:52:06 »
Wiem, że jestem nudny z tymi matrycowymi światłami, ale w Stanach (w końcu) dopuścili je do użytku. Jak Amerykanie dowiedzą się ile one dają, to Toyota nie będzie miała wyjścia i będzie musiała je wsadzić do szerszej gamy samochodów niż tylko Corolla i chyba Prius:
https://www.motorauthority.com/news/1135084_us-finally-allows-use-of-modern-matrix-headlights

Do tej pory Toyota to miała gdzieś, bo RAV4 i Highlander są raczej projektowane pod Stany/Kanadę.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1569 dnia: 24 Sierpnia 2022, 12:38:27 »
Wiem, że jestem nudny z tymi matrycowymi światłami, ale w Stanach (w końcu) dopuścili je do użytku. Jak Amerykanie dowiedzą się ile one dają, to Toyota nie będzie miała wyjścia i będzie musiała je wsadzić do szerszej gamy samochodów niż tylko Corolla i chyba Prius:
https://www.motorauthority.com/news/1135084_us-finally-allows-use-of-modern-matrix-headlights

Do tej pory Toyota to miała gdzieś, bo RAV4 i Highlander są raczej projektowane pod Stany/Kanadę.
To już raczej w następnym modelu. Ale to prawda, brakuje świateł matrycowych już w tej klasie prawie każde auto ma. Obecnie to nawet Fiesta, Polo i Corsa mają możliwość dokupienia takich świateł.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1570 dnia: 24 Sierpnia 2022, 13:35:59 »
Ale to prawda, brakuje świateł matrycowych już w tej klasie prawie każde auto ma.
Bo są fantastyczne, nie wiem czy w każdym modelu, ale u mnie bajka w czasie jazdy nocą.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1571 dnia: 24 Sierpnia 2022, 14:31:54 »
Ale to prawda, brakuje świateł matrycowych już w tej klasie prawie każde auto ma.
Bo są fantastyczne, nie wiem czy w każdym modelu, ale u mnie bajka w czasie jazdy nocą.
One dają radę w każdym modelu, nawet najprostrzym, astrze były po 3 segmenty na reflektor (dla porównania, Passat i superb mają po 22 na reflektor, Touareg i cayenne coś ok 48 na relfektor, a najnowsze audi mają zamiast diód mają matryce mikrozwierciadeł, co daje kilkaset tysięcy punktów na reflektor) i przy takich 6 polach, jak by się nie jechało, to zawsze prawe pobocze było mocno doświetlone,  dużo lepiej niż asymetryczne światła mijania.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1572 dnia: 24 Sierpnia 2022, 17:02:33 »
taki reflektor kosztuje 15 tys jako część zamienna, jest nienaprawialny i autocasco nie refunduje takiej usterki. taka drobna uwaga do dyskusji powyżej, ponieważ nie ma tygodnia by jakiś petent nie przybył z prośbą o naprawę.
toyota to wprowadzi gdy będą pewni..
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpnia 2022, 17:04:40 wysłana przez compucar »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1573 dnia: 24 Sierpnia 2022, 17:04:44 »
taki reflektor kosztuje 15 tys jako część zamienna, jest nienaprawialny i autocasco nie refunduje takiej usterki. taka drobna uwaga do dyskusji powyżej, ponieważ nie ma tygodnia by jakiś petent nie przybył z prośbą o naprawę..
Przecież towarzystwo podpisuje umowę, zna wartość auta i naprawia wszystko co się zepsuje, niezależnie od wartości części. Oczywiście jeśli nie dojdziemy do kwoty, ktowa będzie oznaczać tzw. Szkodę całkowitą.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1574 dnia: 24 Sierpnia 2022, 17:11:06 »
toyota to wprowadzi gdy będą pewni..
Czego mają być pewni?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl