qrde, 6 postów w tym cztery o wyższości świąt wielkanocnych na bożonarodzeniowymi....
Kryrtykanci i malkontenci, wyobraźcie sobie, że raczyłem wyszukać wszystkie wątki w których występuje słowo BEDINI. Znalazłem aż 1 wątek, w którym ta nazwa wystąpiła dość przypadkowo. Usatysfakcjonowani? A bedini szukałem dlatego, że podejrzewam, iz jest to jakaś przypadłość tej właśnie instalki...
Teraz do rzeczy. Gaz chodzi bez zarzutu, nic nie szarpie, nie prycha, nie muli. Kłopot jest tylko na benzynie - czyli na starcie, zanim silnik nie nabierze temperatury. Najbardziej szarpie na 1 i 2 biegu, ale potrafi też pobujać na 4 i 5 w momencie kiedy zdejmujęnogęz gazu. Nawet przy delikatnym zdjęciu nogi z gazu szarpie. Jest to ewidentnie ustawienie parametrów spalania kompa zasilania benzynowego, bo jak zresetujęustawienia, wówczas na jakies 2-3 miesiące jest spokój a potem znowu sięzaczyna. Mam wrażenie, jakby komp zasilania benzynowego "ściągał" parametry spalania gazu i tak właśnie sięustawiał. Ale zaznacvzam, że mechanik ze mnie taki jak z koziej d..... trąbka.
pozdrawiam