Autor Wątek: corolka i LPG  (Przeczytany 1802 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

davensis

• Gość
corolka i LPG
« dnia: 03 Lipca 2005, 22:56:50 »
mam corolkę1,6 1998; instalka Bedini założona prawie 2 lata temu (zrobione na niej ponad 55kkm) Od początku mam problem z rozregulowującą sie benzyną co objawia sięstrasznym szarpaniem po zdjęciu nogi z pedału gazu (zwłaszcza na 1 i 2 biegu). Na jakies pół roku wystarcza resetowanie kompa toyotki i ponowne zapamiętywanie ustawień. Tyle tylko, że nie zmienia to faktu, iż coś jest nie tak. Resetowanie nie powoduje kasowania ustawień instalacji LPG więc nie jest z tym zbyt dużo zachodu, al;e zastanawia mnie czym to może być spowodowane. Oczywiście przed założeniem gazu nie było tego problemu. Czy macie jakis pomysł, żeby pokonać to ustrojstwo?

CarinaGTI

• Gość
corolka i LPG
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2005, 23:07:52 »
w 1.6 4Afe lub 4eFE nie ma zazwyczaj problemu
całość (mnogość) problemów wiąże sięze zbnalezieniem dobrego speca o0d gazu, mi sięto praktycznie udało po roku posuzkiwań, ale wtedy już sam sobie to robiłem, zawsze zakładają a jak są problemy to zwalają całą winęna cokolwiek innegoi niż nieodpowiednie założenie i najważniejsze-wyregulowanie instalki a to przecież jedyne 15min roboty
1. czy objaw występuje na gazie i na benzynie, czy tylko na  1 i 2 biegu? czy przy calkowitym zdjęciu z pedału gazu? czy przy delikatnym dodaniu gazu objaw występuje też? czy na przechyłach masz problem z gazem- np. nie chce przyspieszać na zakrętach lub muli się? nie świeci sięcheck engine? sonda oki?
opisz wszystko co sięda

Carewicz

• Gość
corolka i LPG
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lipca 2005, 23:09:01 »
Witamy, witamy...
O LPG w Corolli było już na forum 1000 razy, dlatego żeby uniknąć takich złośliwych komentarzy jak mój )i jeszcze gorszych) poszukaj w archiv. i będziesz wiedział wszystko o temacie...

davensis

• Gość
corolka i LPG
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lipca 2005, 20:19:21 »
qrde, 6 postów w tym cztery o wyższości świąt wielkanocnych na bożonarodzeniowymi....
Kryrtykanci i malkontenci, wyobraźcie sobie, że raczyłem wyszukać wszystkie wątki w których występuje słowo BEDINI. Znalazłem aż 1 wątek, w którym ta nazwa wystąpiła dość przypadkowo. Usatysfakcjonowani? A bedini szukałem dlatego, że podejrzewam, iz jest to jakaś przypadłość tej właśnie instalki...
Teraz do rzeczy. Gaz chodzi bez zarzutu, nic nie szarpie, nie prycha, nie muli. Kłopot jest tylko na benzynie - czyli na starcie, zanim silnik nie nabierze temperatury. Najbardziej szarpie na 1 i 2 biegu, ale potrafi też pobujać na 4 i 5 w momencie kiedy  zdejmujęnogęz gazu. Nawet przy delikatnym zdjęciu nogi z gazu szarpie. Jest to ewidentnie ustawienie parametrów spalania kompa zasilania benzynowego, bo jak zresetujęustawienia, wówczas na jakies 2-3 miesiące jest spokój a potem znowu sięzaczyna. Mam wrażenie, jakby komp zasilania benzynowego "ściągał" parametry spalania gazu i tak właśnie sięustawiał. Ale zaznacvzam, że mechanik ze mnie taki jak z koziej d..... trąbka. :oops:
pozdrawiam

Pigletto

• Gość
corolka i LPG
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lipca 2005, 20:45:44 »
Posty nie na temat znalazły sięw śmietniku
Pigletto

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl