Autor Wątek: Zakup Corolla Sedan 1.8 Hybrid  (Przeczytany 51725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomaszglog

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8
Odp: Zakup Corolla Sedan 1.8 Hybrid
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Listopada 2021, 23:56:12 »
Właśnie zastanawiam się jeszcze nad pakietem „style”. Tam głównie dochodzą światła ledowe. Warto wydać dodatkowe 5500zł ?

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Listopada 2021, 07:23:39 »
Właśnie zastanawiam się jeszcze nad pakietem „style”. Tam głównie dochodzą światła ledowe. Warto wydać dodatkowe 5500zł ?

Po przesiadce z poprzedniego auta do Corolli 2016, 2 najlepsze rzeczy, to CVT i światła LED. Gdybym jeździł głównie po mieście nie dałbym 5500 ale gdybym stosunkowo często jeździł w trasy, to chciałbym je mieć.
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline Jarek_ns

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Listopada 2021, 09:04:38 »
Nie wiem jak w sedanie ale w kombi dochodzą jeszcze koła 17”, pełne ledy z przodu, przyciemnione szyby, wykończenie koło okien listwom chrom, w środku inna tapicerka i oświetlenie ambientowe ale ono akurat jest słabe na tle tego co oferuje konkurencja. 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Tomaszglog

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Listopada 2021, 12:30:16 »
Cały pakiet style w sedanie na 2022 rok:
– Światła główne w technologii LED
– Spryskiwacze przednich świateł
– Tylne światła w technologii LED
– Przyciemniane szyby tylne
– 17" felgi aluminiowe z oponami 225/45 R17

Na felgach mi nie zależy. Chyba że ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o jazdę na 16 vs 17. Czy to tylko estetyka? Wiadomo że ledy by się przydały. Tylko ja rzadko jeżdżę po zmroku a do jazdy dziennej ledy są w standardzie. 5500zł to spora dopłata. Uważam że pakiet tech w podobnych pieniądzach oferuje zdecydowanie więcej i tutaj bez dwóch zdań go dokupię.
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2021, 12:32:37 wysłana przez Tomaszglog »

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 16 Listopada 2021, 12:42:56 »
Ja mam GR Sport + pakiet dynamic. Z przydatnych rzeczy jest m.in. HUD. Nie wiem jak cenowo na rok 22, ale jeśli chodzi o wyposażenie ma pewnie wszystko o czym piszesz + jeszcze trochę. No i te pół sportowe fotele są bardzo wygodne.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Listopada 2021, 22:55:01 »
Cały pakiet style w sedanie na 2022 rok:
– Światła główne w technologii LED
– Spryskiwacze przednich świateł
– Tylne światła w technologii LED
– Przyciemniane szyby tylne
– 17" felgi aluminiowe z oponami 225/45 R17

Światła główne LED to chyba już wszystkie nowe Corolle mają. Same spryskiwacze przednich świateł bez wycieraczek, to chyba bez sensu bajer. Tylne światła LED to mają wszystkie nowe Corolle. 17" felgi alu o profilu opony 45 to ja bym się trochę obawiał pogorszenia komfortu jazdy, większych wstrząsów, gorszego prowadzenia w koleinach, no i opony 225 do silnika 1,8 to też w/g mnie przesada - mogą być większe opory toczenia i czołowo powietrza, przez co może zużycie paliwa ucierpieć. Opony 205/55 R16 to chyba w sam raz do Corolli. Jedynie przyciemniane szyby tylne w/g mnie, mają sens.
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2021, 22:57:45 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Listopada 2021, 23:22:18 »
Spryskiwacze do reflektorów nie potrzebują wycieraczek bo to spryskiwacze wysokiego ciśnienia - obowiązkowe wyposażenie dla Xenonów czy Full Led (żeby nie oślepiać innych bardzo mocnym światłem rozproszonym z zabrudzonych reflektorów).  Tak więc w powyższym pakiecie pewno chodzi o światła główne Full Led. Reszta się zgadza. Co do przyciemnianych szyb to nie jestem zwolennikiem bo ograniczają widoczność przy cofaniu. Koła 17 i większe tak samo uważam że to tylko wizualny bajer który ma więcej minusów niż plusów ale to już jak kto woli to nich sobie kupi.
Ja Corolli z pakietem Style nie chciałem bo mi się nie podoba ale to kwestia gustu i potrzeb.
Z bajerów w mojej Corolli to chętnie bym widział tylko te reflektory FULL LED choć same Ledy też już są przyzwoite.
No i chciał bym mieć fabryczne czujniki martwego pola.
Mógł bym za to oddać
1. Podgrzewane fotele
2. Asystenta pasa ruchu
3. Inteligentne wycieraczki z czujnikiem deszczu
4. Inteligentny system automatycznego parkowania

Za te 4 rzeczy bym nie dopłacił nawet 500 zł.
No ale Corolla ma wyposażenie pakietowe i nie da się dobrać auta idealnie do potrzeb.
Chcesz mieć coś więcej to dopłacaj np. 5500 za 6 rzeczy z czego potrzebujesz np. tylko 2.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Listopada 2021, 00:16:41 »
Z tego co wiem spryskiwacze reflektorów są obowiązkowe jeśli reflektor emituje ponad 2000lm. Skoro Toyota wyposażyła te lepsze reflektory LED w spryskiwacze to być może świecą mocniejszym światłem od podstawowych reflektorów bez spryskiwaczy?

Offline Tomaszglog

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Listopada 2021, 04:24:47 »
Jesteście pewni że nowa Corolla nawet bez pakietu Style ma światła główne w technologii led? Nie chodzi mi o światła do jazdy dziennej bo te są ledowe w każdej wersji ale o światła mijania i światła drogowe. Po co zatem toyota stworzyła pakiet style i chwali się tam ledami w światłach głównych? Myślałem że bez pakietu style tam są żółte żarówki halogenowe. Piszecie coś o full ledach. Jak to się ma do standardowych świateł ?

« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2021, 05:17:21 wysłana przez Tomaszglog »

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Listopada 2021, 06:52:58 »
Nie wiem jaka to była wersja (bidna bez hybrydy), którą jeździłem zastępczo kila miesięcy temu, ale ledy były tam tylko dzienne. W C-HR od najniższej wersji są basic led dla świateł mijania.

Offline Tomaszglog

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Listopada 2021, 07:32:16 »
Ja tam celuję w wersję  Comfort, to nie jest znowu taka bieda wersja ale oświetlenie ma pewnie takie samo jak typowo bieda wersja czy Active. Może ktoś kto jeździ Comfortem bez pakietu Style będzie w stanie sprawdzić czy tam są zwykłe żółte halogeny czy jakaś forma ledów, na przykład led basic? Bo full ledy to rozumiem że z pakietem style lub z wersją Executive. Dzięki.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Listopada 2021, 08:27:01 »
Ja tam celuję w wersję  Comfort, to nie jest znowu taka bieda wersja ale oświetlenie ma pewnie takie samo jak typowo bieda wersja czy Active. Może ktoś kto jeździ Comfortem bez pakietu Style będzie w stanie sprawdzić czy tam są zwykłe żółte halogeny czy jakaś forma ledów, na przykład led basic? Bo full ledy to rozumiem że z pakietem style lub z wersją Executive. Dzięki.
Z tego co wiem to wszystkie Corolle E21 mają już w standardzie światła główne LED (led basic - białe światło). Te ze spryskiwaczami mają światła FULL LED dużo mocniejsze a"la xenony.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline Tomaszglog

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Listopada 2021, 09:16:16 »
Czyli światło w samym Comforcie też jest białe? Jeśli byłyby halogeny to od razu byłoby widać żółte światło.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Listopada 2021, 09:30:47 »
led basic
Corolla 2021/2022 Comfort nie ma świateł led, a światła projektorowe.
Led jest od pakietu Style.
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2021, 09:35:29 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Listopada 2021, 17:13:27 »
Corolla 2021/2022 Comfort nie ma świateł led, a światła projektorowe.
Led jest od pakietu Style.

No, jak nie ma. To po co w wyposażeniu piszą - basic led? Kiedy w garażu zaświecę mocną latarką w środek głównych reflektorów, to nawet trochę widać w głębi diody led zamiast jakichś żarówek. Lampy projektorowe z soczewką to miał Auris II, Corolla nie ma soczewek, tylko lampy led :-)
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2021, 17:26:30 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl