Minęło parę tygodni odkąd zacząłem wątek i ..
Właśnie odebrałem Camry po modyfikacjach
założone wyciszenie - nadkola podszybie , drzwi, bagażnik - to jest warte pieniędzy, zachodu , co tam chcecie , jak ktoś umie sam zamontować to zaoszczędzi ale jak dla mnie różnica ogromna - polecam , jazda autostradą przestała być uciążliwa
założony wzmacniacz Helix P SIX , głośniki Focal z przodu - 4 szt , 2 wyjścia ze wzmacniacza na sub do bagażnika - sub zabudowany w bagażniku
o ostatecznym efekcie porozmawiamy za jakiś miesiąc jak się głośniki wygrzeją, zestaw zostanie powtórnie zestrojony, ale już jest nieźle -
natomiast co do źródła :
nie znalazłem nic lepszego niż podłączenie telefonu (iPhone) przez USB do wzmacniacza i TIDAL ,
Próbowałem z kolegami opracować inne sposoby na dostarczenie dźwięku ( głownie chodziło o to by wszystko było bezprzewodowo z komórki) , ale stopień komplikacji rósł bez gwarancji sensownej obsługi
BT w iPhone - ze względu na niezgodność protokołów generalnie odpada ( przystawki z bluetooth 5.0 nie dogadują się z iPhone - APTX HD w iPhone nie działa) , znalazłem w necie coś w rodzaju DAC wpinanego do iphona który potem łączył się po protokole APTX - podobnie działa , ale na to samo wychodzi wpięcie kabla USB
Podłączenie iphona do wzmacniacza też nie jest takie proste
można użyć "Apple Przejściówka ze złącza Lightning na złącze USB aparatu MD821ZM/A" ale nie będzie ładowania iphona - trochę słabo na dłuższych trasach
dlatego założyłem "Adapter Apple Lightning to USB 3.0 , MK0W2ZM/A" - działa i ma drugie gniazdo do podłączenia ładowania ale...
Po podłączeniu kabla wypisuje błąd - że iPhone nie współpracuje z tym akcesorium - próbuje zaktualizować sterownik , nic z tego nie wynika ale działa - gra bez problemu i ładuje
Podobny kabel jest też do androida ale nie znam symbolu
w wypadku androida można to sensownie obejść przez np przystawkę bludento HD ( polecam ) wpięta optykiem do wzmacniacza i to działa jest przetestowane
o połączeniu z BT z oryginalnym radiem można zapomnieć - ( mówimy o jakości dźwięku)
Myślę że w ciągu kilku następnych tygodni uda mi się przetestować tzw head to head połączenie USB iPhone vs Bluetooth 5.0 aptX HD android - mam wyprowadzony optyk ze wzmacniacza , stawiam na USB ale co szkodzi potestować ;-)