Dzięki!
1. gdzieś w necie przeczytałam że to mogą jakieś uszkodzone poduszki pod silnikiem albo skrzynią...?
Co do wrzucania 4 z 2 to całe życie tak jeździłam i ojciec też i wiele znajomych tak jeździ
I nigdy nie było problemu do czasu aż zmieniłam auto na tego Yarisa... Może to właśnie jakiś związek z tymi poduszkami...?
Powiem że naczytałam się tyle dobrego o Yarisach a odkąd go mam nie wchodząca czasem 1 i wsteczny, to dudnienie i ta zmiana z 2 na 4 doprowadza mnie do szału... :/ Nie wiem czy kupiłabym ponownie to auto... No ale może jednak mechanik coś wyjaśni, chciałam tylko przedtem trochę opinii, żeby mnie nie skasował skoro to normalne u tego auta...
Ja sie uczylem jezdzic maluchem takze nie wiem czy z 2 na 4 by sie dobrze przerzucalo ;-)
To ze czasem nie wchodzi 1 albo wsteczny to tez tak mam i ktos jeszcze tu pisal na forum ze tak ma, wiec to pewnie normalne, ja jezdze tak 6 lat i jest ok. A co do samego auta to jest troche tandetne jesli chodzi o wnetrze, no ale jaka cena takie auto. Jak sie nim jezdzi na codzien to sie tego nie odczuwa, ale raz zajechalem do pracy swoim i mialem jechac gdzies Fordem Kuga wynajetym przez firme. Pojezdzilem dzien ta Kuga i jak wsiadlem do swojej Yariski i popatrzylem na te tandetne wykonczenie to sobie powiedzialem: "ale gowno" ;-)
Generalnie z auta jestem zadowolony, ale teraz jak ma te 9 lat to powoli cos tam juz wychodzi, ale to chyba normalne, mimo ze serwisy robie regularnie, olej i filtry wymieniam raz do roku bez wzgledu na przeglad. Czy bym kupil Yariske drugi raz? Chyba tylko GR ;-). Yaris auto fajne na miasto, nawet da sie pocisnac na autostradzie, ale bagaznik maly jak trzeba jechac na jakis biwak albo spakowac kilka walizek. Nastepne auto to bedzie cos klasy C i z silnikiem minimum 130 koni i raczej w automacie, ale to pewnie za kilka lat. Ta Yariska zamierzam jezdzic az sie zacznie regularnie psuc, mam nadzieje ze jeszcze 5 do 7 lat wytrzyma, przebiegu ma ze 123 tys km a rocznie robie z 15 tys km.
Dobrze czasem pogadac z innym wlascicielem Yariski i sie przekonac ze te usterki ktore mi wychodza nie tylko ja mam ;-).
Pozdrawiam