Kolego jarodebesciak zdecydowanie jesteś w błędzie twierdząc że autko koleżanki pali zdecydowanie za dużo. Przykłady spalania jakie koleżanka podała to są krótkie odcinki 1,4 km - 11,6l/100km , 2,9 km - 10,7l/100km do tego startowanie z zimnego silnika, dość długi czas pokonania tych odcinków. Na takim dystansie to nawet nie osiągnie właściwej temperatury. Każda hybryda , także Yaris będzie na takim odcinku i w podobnych warunkach zdecydowanie więcej palił niż te wartości które podajesz 3,9 - 4,4l . W dodatku silnik 1,5 nie nazwałbym niewiele mniejszym niż silnik 2,0 nie wspomnę już o masie pojazdu. Jeżdżę już hybrydą 4lata, z tym że mój C-HR to 1,8 i prawie ze 100% pewnością mogę powiedzieć że co do ładowania akumulatora trakcyjnego w autku koleżanki też się mylisz. Jakby nie było ładowania akumulatora trakcyjnego, to po pierwszej jeżdzie i zaparkowaniu autka już by go nie odpaliła. Ja pokonując w mieście odcinki 22 km nawet w obecnych warunkach mam 3 z przodu, a akumulator trakcyjny pokazuje zazwyczaj w dolnych wartościach naładowania. Jadąc rano na zakupy odcinek 1,7 km pokazuje mi niekiedy nawet 12,5 l/100km. I tak jak ktoś wcześniej napisał nie należy się sugerować wskażnikami naładowania akumulatora trakcyjnego. Jakby było coś nie tak od razu wywaliłby komunikat o błędzie. A spalanie najlepiej sprawdzić przy tankowaniu. Ja najmniejsze jakie miałem to po zużyciu całego baku (do zapalenia rezerwy) komputer 3,8 l , dystrybutor 3,9l/100km. Największe to komputer 5,3 l , dystrybutor 5,6l/100km.