Przymierzam się do zainstalowania dodatkowego immo CAN. Jak dotąd zbieram info i zdążyłem poznać następujące produkty na rynku :
IGLA, CANLOCK,GANALARM, SEO.
Immobilizery te proponuje się w opcjach rozszerzonych o dodatkowe udogodnienia, zabezpieczenia etc, ale mnie interesuje sprawa podstawowa czyli skuteczność podstawowego immobilizera CAN.
W wywiadzie wrzuconym trochę wcześniej w tym wątku ze złodziejem samochodów uslyszałem, że IGŁĘ potrafił wyłączyć w 3 min.
W warsztacie montującym IGŁĘ monter znowu mówił mi o immo SEO iż juz były rzekomo przypadki rozbrojenia go, że potrafią wyłączać a akurat ten Immo proponuje mi salon do zamontowania w opcji dodatkowego zabezpieczenia.
Czytając opisy tych Immo mam wrażenie, że to jest jedno i to samo tylko nazwa jest inna co jeśli jest prawdą, nie wyglada najlepiej, jeśli juz to mogą rozbroić w momencie kradzieży. Zdaje sobie sprawę, że ważne jest umiejscowienie urządzenia co może być kluczowe.
Czy wg Waszej wiedzy i doświadczenia istnieją więc Immo CAN którym można na ten moment zaufać?
Wiem, że ludzie instalują te zabezpieczenia, więc polećcie proszę immo, co sprawdza się i skutecznie stawia opór panom w kapturach o ile taki istnieje

. Opcja własnego pstryczka to inna kwestia.
Dzięki za info.