Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 459557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #2160 dnia: 18 Stycznia 2025, 11:05:18 »
Cobra tez mogą wywołać syrenę.
Z tego wynika , że warto  mieć kilka zabezpieczeń przed kradzieżą , które zaskoczą złodzieja .
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #2161 dnia: 18 Stycznia 2025, 15:17:41 »
Warto, warto. Zawsze to w tej złodziejskiej grze kolejna plansza do przejścia, zwiększa się ryzyko nakrycia itp. W tym wypadku zwykły klakson rozwiązał sprawę. Narobił hałasu i złodziej musiał się ewakuować. Ciekawe czy zdążył wypiąć to goowno z nadkola. Oby nie.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline mang0

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #2162 dnia: 19 Stycznia 2025, 10:39:39 »
Nie
Dzięki za informacje :)

Po przeczytaniu tego wątku myślę, że każdy powinien obejrzeć "wywiad" prowadzony ze złodziejem aut: https://www.youtube.com/watch?v=7Y4I9_6vpjk
Wiele pytań typu co zakładać do auta, jak działają złodzieje, ile jest czasu na rozłożenie auta na części itp. zostaje wyjaśnione.
Ja się sporo dowiedziałem czego i Wam życzę.
Enjoy  <kawusia>

Offline Pao6

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #2163 dnia: 19 Stycznia 2025, 18:04:26 »
Właśnie ostatnio słuchałem, w skrócie odcięcie np zapłonu jakiś schowany guzik, proste tanie i skuteczne

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #2166 dnia: 20 Stycznia 2025, 11:49:44 »
Istotnie wyglada na coś typu canlock. Wycieraczki machnęły zatem zapłon uruchomił no i wtedy mial 5 czy 10 sek na deaktywację canlocka. Nie pykło. Świecąc latarką do środka jedyne co mógł zobaczyć to czy nie ma bearlocka i że jest guziczek od BLE/Cobry. Albo nie było albo to rozbroił magicznym urządzeniem.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline darkanian82

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Lancer
« Odpowiedź #2167 dnia: 20 Stycznia 2025, 17:20:43 »
Ogłoszenia produkcyjne:

1. Nareszcie udało mi się odebrać wszystkie blachy. A w związku z tym, że wprowadziłem małą modyfikacje (dodatkowe zagięcie), która usztywni nam element, musiałem zespawać na warsztacie narożniki co też zajęło trochę czasu.
2. Rozpoczynam wysyłki zgodnie z kolejnością wpłat
3. Osoby, które z jakichś powodów nie będą mogły odebrać przesyłki, proszę o info PW. Dogadamy inny dogodny termin.

Offline Norman888

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Exe AWD
« Odpowiedź #2168 dnia: 20 Stycznia 2025, 18:06:11 »
Ogłoszenia produkcyjne:

1. Nareszcie udało mi się odebrać wszystkie blachy. A w związku z tym, że wprowadziłem małą modyfikacje (dodatkowe zagięcie), która usztywni nam element, musiałem zespawać na warsztacie narożniki co też zajęło trochę czasu.

Blachy odebrałem i uważam, że są super plus modyfikacja wzmocniła dodatkowo tę na nadkole. Dziękuję darkanian82 za robotę!

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #2170 dnia: 20 Stycznia 2025, 22:40:03 »
Szybko się uwinęli  :embarassed:

Offline Norman888

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Exe AWD
« Odpowiedź #2171 dnia: 20 Stycznia 2025, 23:07:16 »
Przymierzam się do zainstalowania dodatkowego immo CAN. Jak dotąd zbieram info i zdążyłem poznać następujące produkty na rynku :
IGLA, CANLOCK,GANALARM, SEO.

Immobilizery te proponuje się w  opcjach rozszerzonych o dodatkowe udogodnienia, zabezpieczenia etc, ale mnie interesuje sprawa podstawowa czyli skuteczność podstawowego immobilizera CAN.
W wywiadzie wrzuconym trochę wcześniej w tym wątku ze złodziejem samochodów uslyszałem, że IGŁĘ potrafił wyłączyć w 3 min.
W warsztacie montującym IGŁĘ monter znowu mówił mi o immo SEO iż juz były rzekomo przypadki rozbrojenia go, że potrafią wyłączać a akurat ten Immo proponuje mi salon do zamontowania w opcji dodatkowego zabezpieczenia.
Czytając opisy tych Immo mam wrażenie, że to jest jedno i to samo tylko nazwa jest inna co jeśli jest prawdą, nie wyglada najlepiej, jeśli juz to mogą rozbroić w momencie kradzieży. Zdaje sobie sprawę, że ważne jest umiejscowienie urządzenia co może być kluczowe.
Czy wg Waszej wiedzy i doświadczenia istnieją więc Immo CAN którym można na ten moment zaufać?
Wiem, że ludzie instalują te zabezpieczenia, więc polećcie proszę immo, co sprawdza się i skutecznie stawia opór panom w kapturach o ile taki istnieje :) . Opcja  własnego pstryczka to inna kwestia.
Dzięki za info.

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2172 dnia: 20 Stycznia 2025, 23:26:36 »
Czy wg Waszej wiedzy i doświadczenia istnieją więc Immo CAN którym można na ten moment zaufać?
Nie ma. Wszystkie te rozwiązania są owiewane marketingową mgiełką tajemnicy. Niestety te tajemnice nie powstrzymują złodzieji, których stać kupić jedną sztukę i szybko ją rozpracować. Najbardziej mnie bawi firma GANNET, która obiecuje gruszki na wierzbie, sygnały radiowe wyciekające szparami na tajnej częstotliwości, jednocześnie na stronach UKE jest dokument przydzielający im 3 kanały w okolicach 170 MHz.

Koniec końców sprowadza się to wszystko do tego, jak dobrze przygotowany jest złodziej. Na początkującego amatora wystarczy pewnie i BLE42. Na doświadczonych - tylko AC+GAP.
« Ostatnia zmiana: 20 Stycznia 2025, 23:29:41 wysłana przez vvk »

Offline animuss

• Toyot Chodzacy

Offline Pao6

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #2174 dnia: 21 Stycznia 2025, 14:12:39 »
https://youtu.be/55GSZjTlwoc

Szybko i łatwo, pytanie czy taka wyjąca Syrena w mieście nie wzbudzi podejrzeń, w dzień czy w nocy...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl