No właśnie jestem sam ciekaw, przeglądam sobie dokumenty no i tam w specyfikacji zamówienia: Meta BLE, grzebałem w książce serwisowej i znalazłem kartę z PIN do COBRA...no ciekawie się robi...zasadne jest pytanie co by zrobiło ubezpieczenie natomiast równie zasadne jest pytanie ilu z ludzi, którzy nie czytają forum jeździ zadowolonych z posiadania migającej diody?
No to masz podobny manewr co ja miałem z tym, że ty bardziej. Bo ja dostałem kartę proxy oraz pin z tym, że system immo nie był aktywny. Przez pewien czas byłem nieświadomy, no ale jak to ja mam w zwyczaju po rozkminieniu już wszystkich tematów samej RAV4 postanowiłem sprawdzić jak działa COBRA. No i wyszło, że nie działa i nic nie zabezpiecza bo się komuś nie chciało tego włączyć. Kartę proxy mogłem zostawić w Mozambiku a i tak silnik dawał się uruchomić. Po kontakcie z ASO dosłali mi instrukcję serwisową do COBRy i sam sobie system aktywowałem, dodatkowo zmieniłem pin bo kod typu 1112 wydawał się podejrzany.
Teraz jestem ciekaw które RAVki kradną bardziej, te z immo aktywowanym czy nie-aktywowanym, i czy większość użytkowników otrzymuje taki prostacki PIN, bo mam wrażenie takie dziadostwo odchodzi w ASO dość często. Na forum nie pierwszy taki byłem .