Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 459578 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #1005 dnia: 29 Marca 2023, 23:18:48 »
Nie no, taka S klasa 500 (550) to nawet od wyjazdu potrafi zrobić 6500km�  z kilkoma�  przypadkami zablokowania się kierownicy podczas jazdy, zanim awaria uziemi ją na...3 lata, gdzie ani importer ani ASO nie weźmie na siebie problemu samoblokującej się kierownicy podczas jazdy  Do domu dojechali, ale to kilka lat temu było� 
Może mieli kontakt z konstruktorami toyoty  :-)

Krisman wpisz sobie na google hasło "Mercedes brak komunikacji z ABS " jest grubo  :-)
Poznałem temat ostatnio w glc z nalotem 54k.km. :shock:

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1006 dnia: 30 Marca 2023, 01:24:57 »
Kupcie se boxa blokującego rfid i wrzucajcie tam kluczyki po przyjściu do domu. Problem „walizkowy” rozwiązany.

Przytrzymaj na pilocie przycisk zamkniętej kłódki i dwa razy nacisnij przy tym otwartą. Zamiast cudować z foliami, boxami.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1007 dnia: 30 Marca 2023, 08:32:41 »
Przytrzymaj na pilocie przycisk zamkniętej kłódki i dwa razy nacisnij przy tym otwartą. Zamiast cudować z foliami, boxami.
No i pamiętajcie, że nowe kluczyki same usypiają się bez konieczności robienia z nimi czegokolwiek. Wystarczy położyć w bezruchu:)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1008 dnia: 30 Marca 2023, 08:35:25 »
W domu nowych kluczyków (które same się usypiają w bezruchu) nie warto usypiać ale pod marketem już tak.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1009 dnia: 30 Marca 2023, 08:41:07 »
Krisman wpisz sobie na google hasło "Mercedes brak komunikacji z ABS " jest grubo
Ledziu wpisz sobie hasło z dowolną marka samochodów ze słowami awarie , problemy. Zobaczysz jak będzie grubo, nawet przy Toyocie.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1010 dnia: 30 Marca 2023, 09:07:53 »
Ledziu wpisz sobie hasło z dowolną marka samochodów ze słowami awarie , problemy. Zobaczysz jak będzie grubo, nawet przy Toyocie.
Akurat nic przy Toyocie nie będzie grubo bo pojawiają się pojedyńcze wpisy różnych awarii które mają się nijak do ilości sprzedanych aut natomiast jak przejdziesz sobie do usterek Twojej najlepszej we wszystkim marki to są całe epopeje tych samych awarii a nie jednostkowych problemów.

Tylko nie pisz nam o spartolonym montażu haka  :shock:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1011 dnia: 30 Marca 2023, 09:28:58 »
natomiast jak przejdziesz sobie do usterek Twojej najlepszej we wszystkim marki
A jaka jest moja najlepsza marka? Bo ja co 3-5 lat mam samochód innej marki?

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1012 dnia: 30 Marca 2023, 09:31:20 »
A jaka jest moja najlepsza marka?
Dobry żart dla forumowiczów czytających posty  :-) :laugh: :grin:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1013 dnia: 30 Marca 2023, 09:36:26 »
Dobry żart dla forumowiczów czytających posty  :-) :laugh: :grin:
Zapewniam Cię, że MB nie jest najlepszą we wszystkim marką, bo taka nie istnieje. Podobnie jak Volvo XC 60 które miałem poprzednio jak i Q5. A następny mój samochód na pewno nie będzie Mercedesem.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1014 dnia: 31 Marca 2023, 15:52:55 »
kłopot jest we wszystkich markach, które w trudnym czasie postanowiły zarabiać na swoje oglupiale koszty za wszelka cenę. ale jeszcze większy jest w tych, które znienacka zaimplementowaly napędy hybrydowe. mam świadomość ze wszystko jest względne, jednak szanujmy się drodzy koledzy..

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1015 dnia: 01 Kwietnia 2023, 18:21:25 »
Chwilę mnie nie było i nie żałuję. Mercedesa tego pokroju nie kupię, nawet nie będę nim jeździł jak mi zapłacą. Aktualnie to badziew dla ludu, który chce sobie podbić ego. Bo na prawdziwego Mercedesa go nie stać.
Za to co jeździ teraz po drogach powinni tej marce zabrać miano premium albo kazać oddzielić plewa typu GLA od prawdziwych aut. Dziwię się AMG, że w ogóle podchodzi do tych jeździdeł - chyba kiepsko u nich z kasą.
Możesz się ekscytować "ekskluzywnymi" zamkniętymi forami. Ciekawe co jeszcze zrobią, żeby pokazać "wyjątkowość" tego produktu? Limitowane naklejki? Znaczki ze Swarowskim? Zlot na polu golfowym? Bo technika i jakość wykonania już nie w tym czymś. Nawet go nie chcą kraść...

Już wolę Volvo.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1016 dnia: 01 Kwietnia 2023, 19:39:48 »
Coś jeszcze? Bo tekst bardzo zabawny. Poprawiłeś mi humor. :grin:
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2023, 19:43:55 wysłana przez pireus »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1017 dnia: 01 Kwietnia 2023, 19:59:50 »
Chwilę mnie nie było i nie żałuję. Mercedesa tego pokroju nie kupię, nawet nie będę nim jeździł jak mi zapłacą. Aktualnie to badziew dla ludu, który chce sobie podbić ego. Bo na prawdziwego Mercedesa go nie stać.
Za to co jeździ teraz po drogach powinni tej marce zabrać miano premium albo kazać oddzielić plewa typu GLA od prawdziwych aut. Dziwię się AMG, że w ogóle podchodzi do tych jeździdeł - chyba kiepsko u nich z kasą.
Możesz się ekscytować "ekskluzywnymi" zamkniętymi forami. Ciekawe co jeszcze zrobią, żeby pokazać "wyjątkowość" tego produktu? Limitowane naklejki? Znaczki ze Swarowskim? Zlot na polu golfowym? Bo technika i jakość wykonania już nie w tym czymś. Nawet go nie chcą kraść...

Już wolę Volvo.
Mercedes to jest tutaj:

https://zapodaj.net/cd3514e1bc8ce.jpg.html
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2023, 20:07:06 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1018 dnia: 01 Kwietnia 2023, 20:13:08 »
Możesz się ekscytować "ekskluzywnymi" zamkniętymi forami. Ciekawe co jeszcze zrobią, żeby pokazać "wyjątkowość" tego produktu? Limitowane naklejki? Znaczki ze Swarowskim? Zlot na polu golfowym? Bo technika i jakość wykonania już nie w tym czymś. Nawet go nie chcą kraść.

Masz rację tylko nie zapominaj że wszystkie marki czynią podobne ruchy marketingowe. Jak połączymy sobie to z normami ekologów i z wymaganiami klientów czyli wszystko mi się należ najlepiej za półdarmo to wychodzi taki mix modeli dostosowanych do potrzeb ogółu.

Piszesz o Volvo a myślisz że tam jest różowo ? Popatrz na Toyoytę jak latami budowała swoją potęgę silnikami benzynowy trochę liżąc diesle i co z tego zostało w EU ? Gdyby nie hybryda hmm ? Nawet sztandarowy swój model Supra skundlili niemiecką Alfa Romeo gdzie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Auta dostawcze odpłynęły i ... ? tak można pisać i pisać. Więc takie AMG jakie mamy czasy i tyle w temacie  :-)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1019 dnia: 01 Kwietnia 2023, 21:20:40 »
Piszesz o Volvo a myślisz że tam jest różowo ? Popatrz na Toyoytę jak latami budowała swoją potęgę silnikami benzynowy trochę liżąc diesle i co z tego zostało w EU ? Gdyby nie hybryda hmm ? Nawet sztandarowy swój model Supra skundlili niemiecką Alfa Romeo gdzie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Auta dostawcze odpłynęły i ... ? tak można pisać i pisać. Więc takie AMG jakie mamy czasy i tyle w temacie  :-)

Volvo nie jest premium, Volvo predysponuje do premium, niezależnie co o sobie myśli. Od czasów Forda nie robi wtop, nawet XC40 inaczej pozycjonuje. Za to te wypierdki z gwiazdą nawet znaczki mają z plastiku... I to ma być premium? VW wydzielił Skodę/ Seata, Renault na ekono wersję Dacię, a ci tłuką gnioty typu GLA i nazywaj to MB. Podążają ścieżką upadłej legendy Jaguara, który wypuścił swojego czasu kombi w dieslu...
I jeszcze Subaru.. Założę się, że wszyscy znacie model Levorg! I ten napęd Subaru... w tym Levorgu STI?

Fakt porównywania MB do Toyoty? No proszę... toć to naprawdę trzeba mieć problemy z niedowartościowaniem.
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2023, 21:26:05 wysłana przez Kiełek »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl