Ostatnio napisałem na FB Toyota Polska komentarz odnośnie kradzieży RAV4, przecinania nadkoli czy odpinania zderzaków. Zapytałem, czy to tak trudno zabezpieczyć feralne złącze przed podpięciem się złodzieja? Oto, co mi odpisali:
" Toyota jest najpopularniejszą marką w Polsce pod względem liczby sprzedanych samochodów, stąd też wysoki odsetek kradzieży. Jako marce zależy nam na ochronie każdego samochodu. W ramach oferty Toyota stosuje zaawansowane zabezpieczenia antykradzieżowe z funkcją identyfikacji kierowcy. Urządzenia są personalizowane do modelu, jak również modyfikowane konstrukcyjnie „on the fly", w odpowiedzi na obecnie stosowane metody kradzieży. Toyota w Polsce ściśle współpracuje ze specjalistami jednostek Policji, zajmujących się tym obszarem przestępczości. Dodatkowo stosowane jest zabezpieczenie pasywne w postaci znakowania pojazdu w technologii DNA oraz zabezpieczenia antykradzieżowe kół jako opcja STD w cenie pojazdu. Dla użytkowników oczekujących szczegółowego monitorowania/lokalizowania pojazdu, Toyota dedykuje szeroką ofertę urządzeń z opcjami namierzania/monitorowania pojazdu, zarówno dla Klientów flotowych, jak i indywidualnych.
Szczegóły obowiązującej oferty dostępne są w specyfikacjach modeli. Zapraszamy na stronę
www.toyota.pl!"