Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 459543 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #1590 dnia: 27 Września 2023, 23:00:04 »
A tak się zastanawiam... w ostatnim czasie było co najmniej kilka postów "znowu próbowali ukraść, widać ktoś ich spłoszył", a ani jednego "ukradli". Jak myślicie, czemu?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1591 dnia: 27 Września 2023, 23:01:41 »
Lepiej jest udawać że jesteś biedakiem a masz pewność że twój wóz stoi jak trzeba ;-)
Luxusowych samochodów raczej nie kradną. Ile ukradli Ferrari, Lamborghini, RR, Aston M. itp. Chyba jednak kradną samochody z innej półki. Te najbardziej popularne.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1592 dnia: 27 Września 2023, 23:07:11 »
Lepiej jest udawać że jesteś biedakiem a masz pewność że twój wóz stoi jak trzeba ;-)
Luxusowych samochodów raczej nie kradną. Ile ukradli Ferrari, Lamborghini, RR, Aston M. itp. Chyba jednak kradną samochody z innej półki. Te najbardziej popularne.

Bzdura. Kradną ich mniej, bo jest ich mniej.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1593 dnia: 27 Września 2023, 23:13:50 »
Bzdura. Kradną ich mniej, bo jest ich mniej.
Nie kradną bo są tak rozpoznawalne i charakterystyczne , że trudno je sprzedać zarówno na części jak i w całości. Kradnie się samochody popularne a nie najdroższe.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1594 dnia: 27 Września 2023, 23:37:19 »
Kradną to, na co jest zapotrzebowanie.

Tu masz pierwszy z brzegu link, który przeczy twojej teorii: https://www.iihs.org/news/detail/dodge-muscle-cars-once-again-top-hldis-list-of-most-stolen-vehicles

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1595 dnia: 27 Września 2023, 23:43:42 »
Myślałem, że piszemy o kradzieżach w Polsce, a szczególnie w Warszawie jak brzmi nagłówek tematu. W Kuwejcie albo Emiratach to dopiero bryki kradną.
To kradną luksusowe czy nie? Zdecyduj się Bo te najczęściej kradzione do luksusowych raczej nie należą.
« Ostatnia zmiana: 27 Września 2023, 23:46:46 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1596 dnia: 28 Września 2023, 00:04:13 »
Myślałem, że piszemy o kradzieżach w Polsce, a szczególnie w Warszawie jak brzmi nagłówek tematu. W Kuwejcie albo Emiratach to dopiero bryki kradną.
To kradną luksusowe czy nie? Zdecyduj się Bo te najczęściej kradzione do luksusowych raczej nie należą.

Poszukaj sobie sam o Polsce lub nawet o Warszawie. Ja pokazuję ci tylko, że kradną luksusowe, bo chyba do takich zaliczył bym hellcata.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1597 dnia: 28 Września 2023, 08:36:27 »
Ja pokazuję ci tylko, że kradną luksusowe, bo chyba do takich zaliczył bym hellcata.
Kradną nawet 20 letnie złomy, co nie zmienia reguły, że najczęściej kradzionymi samochodami są w miarę nowe, popularne samochody, a nie luksusowe.
Poszukaj sobie sam o Polsce lub nawet o Warszawie.
To ja mam szukać czegoś o czym Ty piszesz? Zabawne. Napisz ile skradziono Ferrari, Lamborghini, RR itp. Chyba powinieneś to wiedzieć, zamiast dawać przykłady od czapy.
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2023, 08:38:40 wysłana przez pireus »

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #1598 dnia: 28 Września 2023, 09:13:14 »
A tak się zastanawiam... w ostatnim czasie było co najmniej kilka postów "znowu próbowali ukraść, widać ktoś ich spłoszył", a ani jednego "ukradli". Jak myślicie, czemu?

Też na to zwróciłem uwagę. Ostatnio nawet więcej jest newsów, że rozbili jakieś dziuple niż, że samochody zostały skradzione.
Wydaje mi się, że może za czasów największej plagi kradzieży ruszyły operacje ze strony policji, a obserwacje trochę trwają i teraz widzimy pierwsze wyniki.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1599 dnia: 28 Września 2023, 19:56:00 »

To ja mam szukać czegoś o czym Ty piszesz? Zabawne. Napisz ile skradziono Ferrari, Lamborghini, RR itp. Chyba powinieneś to wiedzieć, zamiast dawać przykłady od czapy.
Człowieku, pokazałem ci pierwszym z brzegu artykułem, który mi się wyświetlił, że nie masz racji. Nie wiem czy nie umiesz obsługiwać google, czy szukasz jelenia, który poświęci na szukanie swój czas zamiast twojego. Tak czy siak powodzenia w pogłębianiu wiedzy.
Kradną nawet 20 letnie złomy, co nie zmienia reguły, że najczęściej kradzionymi samochodami są w miarę nowe, popularne samochody, a nie luksusowe.
Oczywiście, bo NAJPOPULARNIEJSZYCH JEST NAJWIĘCEJ. Przecież sam to napisałem

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1600 dnia: 28 Września 2023, 19:58:20 »

Też na to zwróciłem uwagę. Ostatnio nawet więcej jest newsów, że rozbili jakieś dziuple niż, że samochody zostały skradzione.
Wydaje mi się, że może za czasów największej plagi kradzieży ruszyły operacje ze strony policji, a obserwacje trochę trwają i teraz widzimy pierwsze wyniki.

Ja się zastanawiam czy Toyota po cichu nie wprowadziła jakiejś drobnej modyfikacji przez którą znany złodziejom sposób przestał działać

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1601 dnia: 28 Września 2023, 20:05:17 »
zastanawiam czy Toyota po cichu nie wprowadziła jakiejś drobnej modyfikacji przez którą znany złodziejom sposób przestał działać
Tu toyota nic nie zrobi rynek może sprawić cuda o ile się przestawi na inne auta. W Pl kradną to w Niemczech co innego a Francja jeszcze co innego kwestia zapotrzebowania.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1602 dnia: 28 Września 2023, 22:47:36 »
Dokładnie, kwestia zapotrzebowania na części.
Zwłaszcza do sprowadzonych rodzynków z USA, tam potrzeba sporo części i do tego używanych.
Żeby się zmieścić w budżecie.
Przestańcie kupować okazyjne felgi, koła itp. na popularnych portalach, to auta też przestaną ginąć.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1603 dnia: 29 Września 2023, 09:08:50 »
OLX puszcza w radiu reklamy... chyba pół miliona używanych części w ofertach. Także nic tylko kupować... :grin:.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1604 dnia: 29 Września 2023, 09:16:39 »
Dokładnie, kwestia zapotrzebowania na części.
Zwłaszcza do sprowadzonych rodzynków z USA, tam potrzeba sporo części i do tego używanych.
Żeby się zmieścić w budżecie.
Przestańcie kupować okazyjne felgi, koła itp. na popularnych portalach, to auta też przestaną ginąć.
Kuba muszę Cię zmartwić auta z USA to nawet nie procent a promil tego co muszą ukraść złodzieje żeby zaopatrzyć w części rozbitki sprzedana przez ...ubezpieczalnie w Pl.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl