Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 459562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #1755 dnia: 16 Lutego 2024, 08:41:13 »
Dlaczego nie odniosłeś się do pozostałych punktów?
A do czego mam się odnosić  ? To zaczyna przypominać rozmowę gęsi z prosięciem. Ty piszesz, że Skoda to  auto przedstawicieli handlowych i dlatego ich nie kradną. Udowodniłem Ci że to Toyota ma teraz ten tytuł. Mercedesa GLA 35 AMG nie skradziono żadnego, a że kradną inne to mało mnie to obchodzi. Bo piszemy o modelach samochodów kradzionych, które zamieszczono w tabeli. Ty masz RAV 4 które właśnie kradną. A resztę bzdur to już nie chce mi się komentować, bo szkoda czasu, a pewnie i tak tego nie zrozumiesz. Jak to mówią na wsi nie ma co strzępić języka po próżnicy

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #1756 dnia: 16 Lutego 2024, 11:09:52 »
Swoją drogą to wróciliśmy do czasów gdy kradzież samochodu dla użytkownika z wykupionym AC + GAP nie jest już tak wielkim problemem. Łańcuchy dostaw się unormowały, przez co czas oczekiwania znacząco się skrócił i dużo się słyszy o fajnych konfiguracjach samochodów na "stocku". Wiadomo, że kosztuje to pewnie dużo stresu, wiąże się z papierologią i koniec końców koszt ekonomiczny spada na całą gospodarkę, więc i na nas. Nie zmienia to faktu, że można spać spokojniej niż w 2022 i na początku 2023 :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1757 dnia: 16 Lutego 2024, 11:20:31 »
Masz rację, teraz sytuacja powoli się normuje i nie ma takich wzrostów cen samochodów. W większości marek są też prawdziwe wyprzedaże, co świadczy o tym, że nastąpiło przegięcie cenowe.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1758 dnia: 16 Lutego 2024, 17:15:38 »
Dlaczego nie odniosłeś się do pozostałych punktów?
A do czego mam się odnosić  ? To zaczyna przypominać rozmowę gęsi z prosięciem. Ty piszesz, że Skoda to  auto przedstawicieli handlowych i dlatego ich nie kradną. Udowodniłem Ci że to Toyota ma teraz ten tytuł. Mercedesa GLA 35 AMG nie skradziono żadnego, a że kradną inne to mało mnie to obchodzi. Bo piszemy o modelach samochodów kradzionych, które zamieszczono w tabeli. Ty masz RAV 4 które właśnie kradną. A resztę bzdur to już nie chce mi się komentować, bo szkoda czasu, a pewnie i tak tego nie zrozumiesz. Jak to mówią na wsi nie ma co strzępić języka po próżnicy

Ok - przyznaję, że corolla też jest autem handlowców, tyle że my rozmawiamy tu o rav4. Corroli sprzedaje się 2.5x więcej, niż Octavii, przez co kradzieży też jest więcej.

Nie wiem ile ukradziono Mercedesów gla w dokładnie takiej wersji jaką masz i do tego w tym samym kolorze i szczerze mówiąc średnio mnie to interesuje, ale jeśli twierdzisz, że toyoty są słabo zabezpieczone i przez to je kradną, to chyba mój argument, że Mercedesów kradną procentowo więcej jest jak najbardziej na miejscu, prawda?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1759 dnia: 16 Lutego 2024, 17:22:15 »
ale jeśli twierdzisz, że toyoty są słabo zabezpieczone i przez to je kradną, to chyba mój argument
Nie twierdzę , tylko tak jest.
to chyba mój argument, że Mercedesów kradną procentowo więcej jest jak najbardziej na miejscu, prawda?
Prawda, tylko mnie nie interesuje ile kradną Mercedesów GLC lub GLE bo takiego nie posiadam , tylko GLA, jak Ciebie nie powinno interesować ile kradną Toyot Hilux lub Highlander bo takiej nie posiadasz tylko RAV 4
Corroli sprzedaje się 2.5x więcej, niż Octavii, przez co kradzieży też jest więcej.
Ale Octavii sprzedaje się o wiele więcej niż RAV4, a kradzieży jest mniej. Podobnie jest z Dacią Duster.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2024, 17:25:37 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1760 dnia: 16 Lutego 2024, 17:55:13 »
Twoja wypowiedź w skrócie:
1. Toyoty są słabo zabezpieczone, więc je kradną
2. Mercedesów kradną więcej, ale to cię nie interesuje.

Czemu bardziej interesuje cię ta beznadziejna toyota od twojego super mercedesa, to nie wiem.

Jeszcze można dodać:
3. Gla nie ma w tabelce top10, czyli go nie kradną.

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
« Odpowiedź #1761 dnia: 16 Lutego 2024, 19:10:44 »
A ile ukradli aut z blokadą skrzyni biegów BEAR-LOC, czy faktycznie taka blokada nic nie daje, a do tego znakowanie pojazdu metodą SelectaDNA, czy te metody oferowane przez salon naprawdę nie zabezpieczą pojazdu. Czy są tu osoby co ukradziono im auto z blokadą skrzyni biegów?  :roll:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1762 dnia: 16 Lutego 2024, 19:56:25 »
1. Toyoty są słabo zabezpieczone, więc je kradną
Fakt. Nawet smieciowe zabezpieczenia które  dokładają nic nie dają, oprócz kłopotów z rozładowanym akumulatorem.
Chyba jednak ilościowo mniej, ale widocznie nie umiem liczyć.
Pewnie kradną , bo wszystkie samochody kradną
A ile ukradli aut z blokadą skrzyni biegów BEAR-LOC, czy faktycznie taka blokada nic nie daje
Mi ukradli, w biały dzień spod bloku.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2024, 20:00:34 wysłana przez pireus »

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1763 dnia: 16 Lutego 2024, 20:07:15 »
 :|
    A ile ukradli aut z blokadą skrzyni biegów BEAR-LOC, czy faktycznie taka blokada nic nie daje

Mi ukradli, w biały dzień spod bloku.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 20:00:34 wysłana przez pireus »
To jakim cudem firma zachwala że są w 100% bezpieczne a Ty piszesz że ukradli w biały dzień z pod domu.  <zalamka>

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1764 dnia: 16 Lutego 2024, 20:23:59 »
Ś.P. @mechu twierdził, że od 2 do pięciu minut trwa zdjęcie blokady skrzyni biegów.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1765 dnia: 16 Lutego 2024, 20:45:12 »
Ś.P. @mechu twierdził, że od 2 do pięciu minut trwa zdjęcie blokady skrzyni biegów.
Ciekawi mnie jak tę blokadę otwierają czy mają łamak czy idą na żywioł i rozwalają cały tunel?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1766 dnia: 16 Lutego 2024, 21:16:07 »
Cytat: firek w Dzisiaj o 17:55:13
Chyba jednak ilościowo mniej, ale widocznie nie umiem liczyć.
Liczyć może i umiesz, ale myśleć raczej nie. Czekam, aż dojdziesz do wniosków, że toyoty są niebezpieczne, bo uczestniczą w dużej ilości wypadków.

Cytat: firek w Dzisiaj o 17:55:13
Pewnie kradną , bo wszystkie samochody kradną

Dziwne, bo jeszcze dziś rano pisałeś:

Mercedesa GLA 35 AMG nie skradziono żadnego
No, ale to było rano....

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1767 dnia: 16 Lutego 2024, 21:24:42 »
    .
Liczyć może i umiesz, ale myśleć raczej nie.
Mam podobne zdanie o Tobie
Dziwne, bo jeszcze dziś rano pisałeś:
Cytat: pireus w Dzisiaj o 08:41:13
Mercedesa GLA 35 AMG nie skradziono żadnego
No, ale to było rano....
To może uświadom sobie  że nie każdy GLA jest GLA35AMG.  To że kradną GLA nie znaczy, że kradną GLA 35AMG. Podobnie jak kradną Mercedesy to nie znaczy że kradną  GLA35AMG, który tez jest Mercedesem. Bo każdy GLA35AMG jest Mercedesem a nie każdy Mercedes jest GLA35AMG. To takie drobne zadanie z logiki., na poziomie gimnazjum. Ale wątpię żebyś temu podołał.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2024, 21:31:54 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1768 dnia: 16 Lutego 2024, 21:30:28 »
No tak. A jak już ukradną pierwszego GLA35AMG, to napiszesz ,że jeszcze nikt nie ukradł czerwonego. A jak kiedyś ukradną czerwonego, to stwierdzisz, że nie z cyfrą 2 na rejestracji. Ma sens.

W sumie, to teraz powinienem czuć się bezpiecznie - w statystykach kradzieży pewnie jest bardzo niewiele rav4 w wersji JBL Black Edition.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1769 dnia: 16 Lutego 2024, 21:33:54 »
Słaba odpowiedź , jak zwykle pozbawiona sensu i logiki. Szczerze mówiąc niczego więcej się nie spodziewałem. Jaki interlokutor , takie argumenty. Ale zawsze mozesz napisać ile ukradli GLA , bo ile RAV4 to wiemy.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2024, 21:36:53 wysłana przez pireus »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl