Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479638 razy)

pireus

• Gość
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1275 dnia: 23 Listopada 2022, 09:03:41 »
Wituś nie ośmieszaj tego forum znanego jako zbiór malkontentów tojocianych. Piszesz elaboraty a to są praktyki wszystkich salonów samochodowych. Więc napisz do wszystkich.
Do tego masz artykuły internetowe/prasowe jak to wygląda no ale Ty pewnie wiesz lepiej. Jak sobie wyobrażasz przetrzymywanie paliwa w ASO ? A jak pracownik spowoduje wypadek z uszczerbkiem na zdrowiu podczas pracy i z paliwem to co wtedy powiesz prokuratorowi !?
Prokurator ma wywalone na roszczeniowych Misiów tylko musi zgadzać się dokumentacja i tyle.

A jak sobie to wszystko policzysz to okaże się że te 5l paliwo  kosztowało 200zł. To teraz te 200zł pomnóż sobie razy dzień pracy i chociażby 5aut. Wtedy okaże się że krzykacza 50zł.więcej w baku dla salonu miesięcznie oznacza 20k.
Ledziu czy Ty masz jakieś kompleksy, czy też myślisz ,ze piszesz jedyną objawioną prawdę, odpowiadając w tak nieprzyjemny sposób innym forumowiczom? Ja jestem już sędziwy człowiek i samochodów salonowych dużo odbierałem i śmiem twierdzić, że w każdym było co najmniej 5 litrów paliwa, a przy ostatnim odbiorze było nawet 1/2 baku. Więc chyba jednak można to zorganizować, bez strachu przed prokuratorem, ale Ty zawsze wiesz wszystko najlepiej.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1276 dnia: 23 Listopada 2022, 09:27:31 »
Wituś nie ośmieszaj tego forum znanego jako zbiór malkontentów tojocianych. Piszesz elaboraty a to są praktyki wszystkich salonów samochodowych. Więc napisz do wszystkich.
Do tego masz artykuły internetowe/prasowe jak to wygląda no ale Ty pewnie wiesz lepiej. Jak sobie wyobrażasz przetrzymywanie paliwa w ASO ? A jak pracownik spowoduje wypadek z uszczerbkiem na zdrowiu podczas pracy i z paliwem to co wtedy powiesz prokuratorowi !?
Prokurator ma wywalone na roszczeniowych Misiów tylko musi zgadzać się dokumentacja i tyle.

A jak sobie to wszystko policzysz to okaże się że te 5l paliwo  kosztowało 200zł. To teraz te 200zł pomnóż sobie razy dzień pracy i chociażby 5aut. Wtedy okaże się że krzykacza 50zł.więcej w baku dla salonu miesięcznie oznacza 20k.
Ledziu czy Ty masz jakieś kompleksy, czy też myślisz ,ze piszesz jedyną objawioną prawdę, odpowiadając w tak nieprzyjemny sposób innym forumowiczom? Ja jestem już sędziwy człowiek i samochodów salonowych dużo odbierałem i śmiem twierdzić, że w każdym było co najmniej 5 litrów paliwa, a przy ostatnim odbiorze było nawet 1/2 baku. Więc chyba jednak można to zorganizować, bez strachu przed prokuratorem, ale Ty zawsze wiesz wszystko najlepiej.
Wiesz co jest śmieszne na tym forum to wieczne jęczenie o wszystko a to rurka za nisko a to wyje chociaż nie wyje a to paliwa za mało chociaż jest tak w każdej marce korporacyjnej. Co ciekawe są artykuły, są przepisy, są opowieści na YT ale nie pedantów tojocianych to nie obchodzi no bo pertyn nie potwierdził a w prospekcie tojoty zdjęć nie było.
Wiem że ta część wiedzy jest mało atrakcyjna bo nie ma całej wizualizacji no ale czemu nie poświęcić się i z niej nie skorzystać skoro ma się dostęp do internetu.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1277 dnia: 23 Listopada 2022, 09:35:57 »
Niejaki ledziu podobno na forum vw nie ma jajczenia to może tam spróbujesz. 

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1278 dnia: 23 Listopada 2022, 09:50:53 »
Wiesz co jest śmieszne na tym forum to wieczne jęczenie o wszystko a to rurka za nisko a to wyje chociaż nie wyje a to paliwa za mało chociaż jest tak w każdej marce korporacyjne
Jak jest śmieszne to się śmiej, jak nie odpowiada Ci to, co inni piszą, to nie czytaj i nie odpowiadaj. Ale w jakim celu starasz się, obrażać i dyskredytować innych to nie rozumiem. Wyzłośliwiać się można inteligentnie i prymitywnie. Ty niestety potrafisz tylko to robić w tej drugiej wersji.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1279 dnia: 23 Listopada 2022, 10:14:45 »
Nie zagłębiam się w przepisy, bo ich nie znam. Ale Klient musi być bardzo wyraźnie poinformowany o konieczności niezwłocznego zatankowania. I jeżeli po drodze może nie być stacji (np Toyota Żerań), to należy mu tę odpowiednia ilość paliwa zapewnić. Dokładnie nie znamy wyżej przytoczonej historii, kolega autor mógłby podać szczegóły.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1280 dnia: 23 Listopada 2022, 10:19:36 »
ok kupujemy auto za 160k i widzimy rezerwe w baku. Co robi normalny człowiek ? jedzie na stacje... ja rozumiem ze szkuta jak sie miało 18 - 19 lat i malucha to tankowało sie za 20 zł... i jeżdziło do spodu... co za rożnica czy w baku jest 5 czy 20 litrów. brakło to tankuje.

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1281 dnia: 23 Listopada 2022, 10:32:36 »
5l powinno wystarczyć na 100km :)
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1282 dnia: 23 Listopada 2022, 10:51:43 »
5l powinno wystarczyć na 100km :)
Start i rozgrzanie zimnego silnika to przez pewien czas nawet kilkanaście L/100km. Do tego z przyczyn oczywistych dochodzi nieprecyzyjne wskazanie.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1283 dnia: 23 Listopada 2022, 10:55:30 »
ale to przeciez hybryda... ona pali 3,2 L/100 . Teoretycznie 150km do przejechania na tych 5 litrach hehe :D

Proponuje jeszcze uwzglednić wiatr, temperaturę, stopień nagrzania opon i na koncu wyjdzie ile toyota leje do baku faktycznie.

Temat zmierza w zła strone.. :D

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1284 dnia: 23 Listopada 2022, 11:07:29 »
Ja raczej odbiorę. W salonie mi zaproponował gość o 10 tys drożej tę samą wersję. Za 1/2 tygodnie kolejna podwyżka o pewnie koło 2,5-3k.
No i zaktualizowali ceny, 2k+

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1285 dnia: 23 Listopada 2022, 11:09:02 »
Problem dość ważki może spotkać każdego kupującego i takie rzeczy warto wyjaśnić.
ale to przeciez hybryda... ona pali 3,2 L/100 . Teoretycznie 150km do przejechania na tych 5 litrach hehe :D

Proponuje jeszcze uwzglednić wiatr, temperaturę, stopień nagrzania opon i na koncu wyjdzie ile toyota leje do baku faktycznie.

Temat zmierza w zła strone.. :D
Ustalając fakty bez wypisywania banialuków.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1286 dnia: 23 Listopada 2022, 11:26:03 »
ale to przedszkole jest ? skoro widac rezerwe w aucie w którym nie wiiadomo ile jest paliwa, to logiczne jest ze trzeba udac sie na najliższa stacje i po temacie. Zaraz ktoś powie że salon nie poinformował o możliwości braku paliwa, oraz powinien poinformować o ryzyko braku paliwa, ze istnieje możliwość zatrzymania pojazdu. A skoro nie poinformował to powinnien zapłacic za to...
To nie ameryka ze " ze kawa moze byc goraca" i należy sie odszkodowanie

K***a roztrząsanie na forum rezerwy w baku\...  to juz nie jest śmieszne a żałosne.
« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2022, 11:28:15 wysłana przez Crosscorolla »

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1287 dnia: 23 Listopada 2022, 11:54:03 »
ale to przedszkole jest ?
Po pierwsze stan wskaźnika paliwa nie świadczy o konieczności natychmiastowego zatankowania. Ludzie mają przyzwyczajenia z poprzednich samochodów i nie w każdym rezerwa oznacza to samo. W moim Yarisie 1.5 wskazówka leży komputer wskazuje zero, a można przejechać 20-25km. Po drugie jak już wspomniałem... nie każdy salon ma po sąsiedzku stacje benzynową czy jest we wsi, gdzie można sobie dowolnie skręcić prawo lewo. Inny przykład to ASO Marki gdzie wyjeżdżając masz nakaz skrętu w prawo na trasę S7 i 7km paliwa nie wystarczy.

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1288 dnia: 23 Listopada 2022, 12:10:52 »
W Aurisie mam tak, że pokazuje zasięg 0, bak 50l a nigdy nie udało mi się zatankować więcej niż 44l nawet jak przejechałem jeszcze 50km od zapalenia rezerwy
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1289 dnia: 23 Listopada 2022, 12:24:45 »
to są praktyki wszystkich salonów samochodowych.
proszę Cię. Nie wmawiaj mi, że w każdym salonie w Polsce leją szklankę paliwa do baku. Bo, to, że w fabryce leją tak jak napisałeś to jest prawda. No i to nie ja pisałem o specjalnych przepisach odnośnie przewozu 500 litrów paliwa, bo takich ilości salonom nie są potrzebne.
No i druga sprawa, co na to komputer pokładowy, bo powinien komunikować  RANGE- 0 km. Wyobraź sobie, że odbiór następuje ok godziny 17-stej, salon po chwili zamknięty. Laweta to pryszcz. W ramach Assistance przywiozą samo paliwo, ale dlaczego brak paliwa doprowadza do konieczności pakowani auta na lawetę i wiezienie do ASO ? Przecież takie sytuację, rzadko bo rzadko, ale się zdarzyć mogą.
Jak sobie wyobrażasz przetrzymywanie paliwa w ASO ?
a jak sobie wyobrażasz, że klient przywiezie w butelce, czy w kanistrze paliwo do salonu, bo odbiera nowy samochód ? Jak dla mnie to mogą podjechać tym samochodem pod dystrybutor na stację i wlać 1 litr paliwa. Nie wszędzie będzie stacja w zasięgu 10 km. A może jeszcze powiesz, że folię sobie mam sam pozdzierać z samochodu, bo pracownik może uledz wypadkowi przy tej czynności.
I, żeby nie było niedomówień, to dotyczy każdego sprzedawcy samochodów.
« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2022, 12:29:31 wysłana przez witek1965 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl