Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 480060 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #240 dnia: 30 Lipca 2022, 04:37:41 »
To mnie troszke rozczarowales opinia

A co, zamówiłeś i się zaczynasz martwić? :D
Tak tak zamowiona wlasnie … ale moze nie bedzie az tak zle
Nie bralem 4x4 gdyz i tak jezdze praktycznie w miescie … ale dorzucilem dach i JBL z nawigacja … kolorek Manhattan szary
Ktos tu napisal o kolejnym delikatnie wzroscie ceny i sprzedawca tez tak mi powiedzial
Zdradzil, ze lada dzien podskoczy o 3 tys. I faktycznie mial racje … tez cos wspomnial o sierpniu niestety - bo dostal takie przecieki z Toyoty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 30 Lipca 2022, 04:38:21 »

Nie bralem 4x4 gdyz i tak jezdze praktycznie w miescie … ale dorzucilem dach i JBL z nawigacja … kolorek Manhattan szary
Ktos tu napisal o kolejnym delikatnie wzroscie ceny i sprzedawca tez tak mi powiedzial
Zdradzil, ze lada dzien podskoczy o 3 tys. I faktycznie mial racje … tez cos wspomnial o sierpniu niestety - bo dostal takie przecieki z Toyoty

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #242 dnia: 30 Lipca 2022, 04:39:02 »

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: 31 Lipca 2022, 12:05:52 »
Źle zapewne nie będzie bo napęd jest super (to główny atut tego samochodu). A wnętrze myślę, że podobne do zwykłej Corolli, czyli d..y nie urywa i na tle innych kompaktów słabe wręcz można powiedzieć paździerzowe. Sam zastanawiałem się nad podstawową wersją jako drugi samochód w rodzinie. Patrzę, a tu podwyżka... Po głowie chodzi nowa X1 z silnikiem 3 garowym 1,5 (jedyny minus moim zdaniem, chociaż znajomy ma X1 poprzedniej generacji z tym motorem wg jego daje radę.). Reszta zdecydowanie lepsza niż w CC. Ale można mieć za ok. 160-165 tys. zł. i dokupić pakiet serwisowy na 5 lat z wydłużona gwarancją.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #244 dnia: 31 Lipca 2022, 12:20:22 »
Napęd i zawieszenie X1 słabsze, auto mniej przestronne i drogi serwis.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: 31 Lipca 2022, 12:26:22 »
Cena serwisu to spędza mi sen z powiek ale można dokupić pakiet serwisowy....tylko też trochę kosztuje - fakt. Oczywiście, że napęd słabszy ale z zwieszeniem to nie wiem czy mówisz o potencjalnej trwałości czy o właściwościach jezdnych? Ani X1 ani CC nie jeździłem. O przestronności też się nie wypowiem (żeby nie było mam na myśli najnowszą X1)
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2022, 12:30:04 wysłana przez PABLO7777 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #246 dnia: 31 Lipca 2022, 12:49:44 »
Sorry, porównałem ze starym modelem. Nowy i urósł i wyładniał i zawieszenie nowe, a bagaznik większy. Corollą cross jeszcze chyba nikt nie jeździł na forum, bmw x1 jeździłem,  ale poprzednim i słabo to wyglądało, stąd mój błąd.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 31 Lipca 2022, 12:57:23 »
Nie ma problemu:). A wracając do BMW to już niemrawie ale zaczynają rabatować.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #248 dnia: 31 Lipca 2022, 13:08:16 »
Ile takie x1 w podobnym wyposażeniu co Corolla Cross?

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #249 dnia: 31 Lipca 2022, 13:28:28 »
Patrzyłem tylko w podstawie CC i x1 plus może pakiet m. Wyposażenia nie porównywałem. Z tego co mi, a właściwie więcej mojej żonie potrzebne to: automat, kompaktowe rozmiary, może być zwykły tempomat, dobra jakość wykonania, nawiew na tylną kanapę, możliwość montażu hak i bagażnika dachowego. Tych dwóch rzeczy nie mam w Camry wiec obowiązkowo  :grin:.

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 31 Lipca 2022, 13:33:31 »
Myślę, że do 165 No w porywach do 170 bym się zmieścił. Chociaż ceny rosną mimo, że jest jakieś rabatowanie. Oczywiście mam na myśli x1. W tej cenie CC jest zapewne bogatsza No jak pisałem wcześniej rewelacyjny napęd. Ale X1 całą resztę lepszą łącznie z blachami i zabezpieczeniem antykorozyjnym.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #251 dnia: 21 Sierpnia 2022, 14:33:11 »
Wy też macie tylko niepełne dane w zamówieniu? Czy coś nie dopisali?   :cheesy:

Model: Corolla Cross
Skrzynia biegów: -
Silnik: -
Status: Przetwarzanie zamówienia
Numer zamówienia: xxxxxx

ps. nie wiem kto ogarnia to forum ale nie mogę dodać załącznika w postaci zdjęcia.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #252 dnia: 21 Sierpnia 2022, 17:33:06 »
Na początku tak jest. Nie przejmuj się. U mnie w zamówieniu była skrzynia cvt, a nie ecvt.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #253 dnia: 23 Sierpnia 2022, 22:14:58 »
Nikt a nikt nie widzial ??????
Podzielę się moimi wrażeniami.

Zacznę od pozytywów - auto z zewnątrz rzeczywiście wygląda tak miło, jak na zdjęciach. W środku komfortowo dużo miejsca, również na tylnej kanapie. Oba ekrany są fajne, czytelne, nie lagują (wooow) - chociaż nie było mi dane się tym dłużej pobawić, bo nawet na prostowniku akumulator 12V przymierał po całym dniu ;)

Minusy? Po pierwsze widać w wielu miejscach, że auto nie było projektowane od zera, tylko przerabiane z Corolli. Pod maską bardzo dużo wolnych przestrzeni (owszem, mechanik się ucieszy), a za nadkolami, między blachami wewnętrznymi i zewnętrznymi to niemało bagażu możnaby poupychać :D Tak na oko przód mógłby być spokojnie 15cm krótszy. Za to w bagażniku wyłazi druga strona tego medalu - wąski prześwit między nadkolami, płytki bagażnik z miską wypełnioną głównie styropianowym segregatorem i... akumulator 12V, który jednak nie zmieścił się pod maską.

Czarne wnętrze mnie nie przekonało - nawet mimo odsłoniętego okna dachowego. Ale to kwestia gustu. A plastiki takie... toyotowe.

Bardzo dziwne jest poprowadzenie przewodu HV do napędu tylnej osi - najpierw idzie grzecznie pod podwoziem, następnie wchodzi do "miski" bagażnika i stamtąd dopiero znowu w dół do silnika AWDi. I pewnie przez to przejście nie ma miejsca na koło dojazdowe.

Relingi - bardzo ładne, ale szerokie, pełne, nie wygląda by dało się do nich zamocować cokolwiek uniwersalnego, użytkownicy będą skazani na dedykowane belki Toyoty za worek monet.

Zaglądając w podwozie zauważyłem jeszcze, że auto nie ma płyt maskujących (tych plastikowych). To mam nadzieję tylko przypadłość konkretnego egzemplarza. Dodatkowo bardzo nisko wisiała rura ostatniego tłumika - jak całe podwozie jest od spodu przyjemnie płaskie, to ta rura zabija ok. 8cm prześwitu! Też mam nadzieję, że w seryjnych tak nie będzie.

Minusy jednak mi nie przesłaniają plusów - bagażnik, mimo że od środka jest mniejszy niż by się wydawało, wciąż prezentuje się lepiej niż w konkurencyjnych modelach (np. Kia Sportage). Siedzi się wygodnie, wysoko, widoczność świetna. Naprawdę szkoda, że nie ma możliwości się przejechać chociaż kółka po parkingu.

A - na plus jeszcze doradcy, którzy jeżdżą z tą wystawą. Można z nimi sensownie porozmawiać bez marketingowej papki.

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #254 dnia: 04 Września 2022, 10:13:02 »
vvk - jakto bagażnik mniejszy niż w kia sportage - dane na papierze mówią co innego...
Właśnie się zastanawiam między c.cross a sportage

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl