Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479565 razy)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #735 dnia: 31 Października 2022, 20:30:29 »
Koniecznie. Ostatnio mi ktoś stare auto pięknie przetarł na parkingu w Krakowie. Jakoś 8 miesięcy to samo. Żadnej kartki. Auto warte złomu więc żaden problem, ale z nowym autem bym się wkurzył. Jeszcze nie obczajałem tematu, ale na dniach zrobię research.

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #736 dnia: 31 Października 2022, 20:32:14 »
Z tym prześwitem to zaczynam podejrzewać, że może być duży rozrzut między egzemplarzami...

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #737 dnia: 31 Października 2022, 20:34:58 »
Koniecznie. Ostatnio mi ktoś stare auto pięknie przetarł na parkingu w Krakowie. Jakoś 8 miesięcy to samo. Żadnej kartki. Auto warte złomu więc żaden problem, ale z nowym autem bym się wkurzył. Jeszcze nie obczajałem tematu, ale na dniach zrobię research.
A daj tu proszę znać, co znajdziesz. Wg toyota-tech.eu są "homologacje" rejestratorów przód oraz przód/tył, w polskim sklepie Toyoty jest tylko wersja przód (i to bez zaznaczenia, że do CC). Myślałem nawet, żeby wydać na to voucher 1000zł za aplikację MyT.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #738 dnia: 31 Października 2022, 20:52:26 »
A daj tu proszę znać, co znajdziesz. Wg toyota-tech.eu są "homologacje" rejestratorów przód oraz przód/tył, w polskim sklepie Toyoty jest tylko wersja przód (i to bez zaznaczenia, że do CC). Myślałem nawet, żeby wydać na to voucher 1000zł za aplikację MyT.

Ja też się podpisuję pod prośbą o danie znać :)
Natomiast co do tego vouchera 1000zł to muszę chyba zmartwić. Wg tego co mi powiedział doradca, to wideorejestrator nie podlega temu voucherowi bo nie jest to oryginalne akcesorium toyoty czy jakoś tak to mi tłumaczono. Szczerze, to była to pierwsza rozmowa z doradcą wtedy i jeszcze nie zagłębiałem się w temat ale generalnie to wg nich nie można tego 1000zł na to wykorzystać. Dlatego myślałem o kołach ale niestety patrząc po cenach i wyborze to może się skuszę na bagażnik ;) albo może by końcówkę wydechu dołożyć bo wygląda strasznie smutno

Online Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #739 dnia: 31 Października 2022, 21:04:52 »
1000zł można wydać na wiele rzeczy spoza OE, ale katalog z propozycjami dla danego modelu tylko w ASO.
Co do video-rejestratora to polecę Vifo A129 PLUS DUO GPS, ale oczywiście est więcej dobrych propozycji. Do hybrydy koniecznie z power-bank'iem :cool:
« Ostatnia zmiana: 31 Października 2022, 21:18:07 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Online Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #740 dnia: 31 Października 2022, 21:07:16 »
https://www.oponeo.pl/felga-aluminiowa/dezent-ta-dark-7-00x18-5x114-30-et35-00#47648080
Sorry, za post pod postem, błąd techniczny.

Ja mam ten wzór w  RAV4, ze względu na homologację kupione w ...ASO TOYOTA  całe koła ;) ale moje w wersji SILVER. Dopasowanie 100%, łatwość czyszczenia 100%, stan po 2 sezonach 100%. Polecam ;)
Czy są ładne... cytując klasyka "jakbym był pryszczaty na jedno oko...  :cool: ale te dwukolorowe są ładniejsze ;)

« Ostatnia zmiana: 31 Października 2022, 21:18:44 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #741 dnia: 31 Października 2022, 21:48:00 »
Do hybrydy koniecznie z power-bank'iem :cool:
O tym już czytałem. Tylko jak to działa, kupujesz 2 powerbanki i wymieniasz co chwilę, ładując jeden w domu, czy ładujesz go jakoś podczas jazdy?

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #742 dnia: 31 Października 2022, 21:50:14 »
Powerbanki są potrzebne tylko do "trybu parkingowego". Nie jest to obowiązkowe.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #743 dnia: 31 Października 2022, 22:13:10 »
No wiem ale u mnie właśnie się sprawdzi idealnie.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #744 dnia: 31 Października 2022, 22:15:44 »
Jakim cudem żaden dziennikarz nie wspomniał o tym na YouTube?
11-12 cm to nie wjedziesz na wysoki krawężnik w mieście przecie. Zwykłe samochody maja 15 cm prześwitu..

Jak się nie mylę to najniższy prześwit z powodu rury jest między kołami więc w czym problem? Wcześniej koła najadą na krawężnik niż rura o niego walnie. Przynajmniej tak myślę ;-)

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #745 dnia: 31 Października 2022, 22:17:39 »
Co do auta które dziś w salonie oglądałem to szału wielkiego jakoś na mnie nie zrobiło - w RAV4 jest zdecydowanie lepiej.
Plastyki wyglądają tak samo jak w zwykłej corolli, fotele przednie są dobre

Faktycznie deska i boczki są plastikowe? A to przeszycie to jedynie imitacja?

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #746 dnia: 31 Października 2022, 23:16:34 »
Nie wiem jak to wygląda w nowym aucie z montowaniem gdzieś poza ASO pod kątem gwarancji, jeśli ktoś mi się dobiera do podsufitki itd.

Mi dealer powiedział, że mogę sobie kupić na własną rękę videorejestrator i w aso mi zamontują razem z innymi rzeczami przed odbiorem.

O i to jest konkret. I planujesz już jakiś zakup? Na przód i tył? Może ktoś coś może polecić?

Mi w ASO w Krakowie w ramach dodatkowego rabatu 1000 zł zamontowano wideorejestrator MIO MiVue C570 + kamera tylna Mio MiVue A50 (karta 32GB).
Takie zestawy rekomendują i montują. Nie mam zastrzeżeń - ładnie nagrywa i ma GPS.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #747 dnia: 01 Listopada 2022, 00:08:26 »
Jak się nie mylę to najniższy prześwit z powodu rury jest między kołami więc w czym problem? Wcześniej koła najadą na krawężnik niż rura o niego walnie. Przynajmniej tak myślę ;-)
Tak, jeśli rzeczony krawężnik będzie równolegle do osi. A wcale nie musi.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #748 dnia: 01 Listopada 2022, 07:09:48 »
Nie wiem jak to wygląda w nowym aucie z montowaniem gdzieś poza ASO pod kątem gwarancji, jeśli ktoś mi się dobiera do podsufitki itd.

Mi dealer powiedział, że mogę sobie kupić na własną rękę videorejestrator i w aso mi zamontują razem z innymi rzeczami przed odbiorem.

O i to jest konkret. I planujesz już jakiś zakup? Na przód i tył? Może ktoś coś może polecić?

Mi w ASO w Krakowie w ramach dodatkowego rabatu 1000 zł zamontowano wideorejestrator MIO MiVue C570 + kamera tylna Mio MiVue A50 (karta 32GB).
Takie zestawy rekomendują i montują. Nie mam zastrzeżeń - ładnie nagrywa i ma GPS.

I jak u Ciebie wygląda zasilanie tego rejestratora?

BTW czy w CC jest jedynie gniazdo 12V w schowku podłokietnika?
« Ostatnia zmiana: 01 Listopada 2022, 07:12:44 wysłana przez kenny »

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #749 dnia: 01 Listopada 2022, 08:59:39 »
Nawet nie wiem dokładnie gdzie się podłączyli do zasilania - podejrzewam że gdzieś pod deską rozdzielczą.
Zasilenie jest tzw. pod kluczykiem czyli jak wyłączamy układ hybrydowy to się wyłącza a jak załączmy silnik to się rejestrator załącza automatycznie.
A wszystkie USB i gniazdo zapalniczki są wolne to musieli się wpiąć fachowo gdzieś bezpośrednio do instalacji.
A gdzie idzie przewód to nie wiem bo znika w podsufitce.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl