Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479282 razy)

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #840 dnia: 09 Listopada 2022, 13:57:50 »
Tak masz rację bo wkrótce dostanę jakiejś choroby psychicznej  czytając za dużo .  :-)

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #841 dnia: 09 Listopada 2022, 14:01:53 »
[...] iść samemu na jazdę [...]

Ameeeeeeeennnnnn...
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #842 dnia: 09 Listopada 2022, 14:54:15 »
Odbiór poziomu hałasu głównie zależy od punktu wyjścia.
Kiedyś miałem Mazdę 323F i było bardzo głośno powyżej 100km/h, później zamieniłem ją na I30 i tam bardzo głośno było powyżej 130km/h, później przesiadka do Aurisa i generalnie głośno mi w nim jest powyżej 140-150km/h ale nie tak jak w I30 przy 130km/h
RAV4 chciałem zamawiać w ciemno ale po trasie mi przeszło, teraz jak widzę, jak RAV4 mnie wyprzedza na autostradzie to wiem, że komuś się śpieszy albo stracił słuch :)
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
« Odpowiedź #843 dnia: 09 Listopada 2022, 15:04:11 »
Dostałem właśnie informacje że Toyota wstrzymała wydawanie nowych samochodów Corolla Cross , jest jakaś wada wiązki elektrycznej. Kiedy zostanie usunięta nie wiadomo. Proszę potwierdźcie informacje (ci co mieli właśnie odebrać) z innych salonów. Mamy dostać rekompensatę voucher. Tragedia strasznie pechowo to sie zaczyna
A ja wczoraj usłyszałem troszkę inną wersję.  Dla mnie głupio brzmiała i nie ma sensu tego pisać. Jednak mój handlowiec powiedział, że do końca listopada centrala wstrzymuje ściąganie nowych CC. Ile w tym prawdy to nie wiem.

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
« Odpowiedź #844 dnia: 09 Listopada 2022, 15:16:17 »
Kilka wątków wcześniej kolega lexziom pisze :

"Po jeździe testowej wrażenia bardzo pozytywne, nie mam pewności, że odbiorę ten samochód. Auto się świetnie prowadzi, wyje ciszej niż c-hr i wydaje mi się, że troszkę ciszej niż w rav4, którą testowałem w sobotę (częściej wchodzi na wyższe obroty). Jak przyspieszałem od 100 do 140 km/h to jasne, że słychać, ale potem jak jedziesz jednostajnie to przestaje wyć."

Więc już zgłupiałe doszczętnie komu wierzyć, bo tu kolega wyżej  pisze straszne rzeczy o tym hałasie . Oglądałem i czytałem bardzo dużo opinii były bardzo pozytywne również jeśli chodzi o hałas- to wszystko sciema i płatna reklama ? Tak jestem jednym z tych 1800 naiwniaków co kupili ten samochód w ciemno. Pozdrawiam
Hałas w aucie to bardzo indywidualna sprawa. Polecam jazdę próbną jak będzie możliwa. Ja hałasem tak się nie przejmuję, ale na pewno będzie głośniej niż w TS. Bryła nadwozia swoje robi.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #845 dnia: 09 Listopada 2022, 15:17:04 »
Odbiór poziomu hałasu głównie zależy od punktu wyjścia.
Kiedyś miałem Mazdę 323F i było bardzo głośno powyżej 100km/h, później zamieniłem ją na I30 i tam bardzo głośno było powyżej 130km/h, później przesiadka do Aurisa i generalnie głośno mi w nim jest powyżej 140-150km/h ale nie tak jak w I30 przy 130km/h
RAV4 chciałem zamawiać w ciemno ale po trasie mi przeszło, teraz jak widzę, jak RAV4 mnie wyprzedza na autostradzie to wiem, że komuś się śpieszy albo stracił słuch :)
Dziwne, bo pomiary hałasu mówią co innego. Generalnie Auris jest bardzo głośny wg testów, gorzej przy 130 wypada tylko Aygo.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #846 dnia: 09 Listopada 2022, 15:40:27 »
Jeśli na oba powyższe pytania odpowiedź jest twierdząca, to cos nie tak jest z autem,
tak też powiedziałem sprzedawcy. jaki miałbym powód pisać , że jest be, skoro jest cacy ? Przyjechałem 10-cioletnim AVE i przesiadłem się po kilku minutach co Corolli i szok. Błąd, że nie dokonałem pomiaru natężenia hałasu
 zwykłą apką z telefonu. Nie jest to miarodajne urządzenia, ale byłoby porównanie między jednym samochodem a drugim z takim samym błędem pomiaru. Spróbuję się przejechać jeszcze innym egzemplarzem, w innym ASO.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #847 dnia: 09 Listopada 2022, 17:08:57 »
Ale wiesz, że wszystkie e-cvt, cvt (w większym lub mniejszym stopniu) tak mają,  że przy gwałtownym przyspieszaniu silnik ma maksymalną moc przy optymalnym rpmn, by jak najszybciej osiągnąć zadaną prędkość,  ale po odpuszczeniu gazu i wyrównaniu prędkości obroty gwałtownie spadają i silnik się uspokaja (nie wyje)?

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2022, 17:11:33 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Undec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II gen 1.8
« Odpowiedź #848 dnia: 09 Listopada 2022, 17:15:07 »

Offline Undec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II gen 1.8
« Odpowiedź #849 dnia: 09 Listopada 2022, 17:15:40 »
Dostałem właśnie informacje że Toyota wstrzymała wydawanie nowych samochodów Corolla Cross , jest jakaś wada wiązki elektrycznej. Kiedy zostanie usunięta nie wiadomo. Proszę potwierdźcie informacje (ci co mieli właśnie odebrać) z innych salonów. Mamy dostać rekompensatę voucher. Tragedia strasznie pechowo to sie zaczyna
A ja wczoraj usłyszałem troszkę inną wersję.  Dla mnie głupio brzmiała i nie ma sensu tego pisać. Jednak mój handlowiec powiedział, że do końca listopada centrala wstrzymuje ściąganie nowych CC. Ile w tym prawdy to nie wiem.
hmm jesli tak faktycznie jest,to jest to mega dziwne,bo toyota opole dzis wydala  pierwszy samochod...
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2022, 17:20:17 wysłana przez Undec »

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #850 dnia: 09 Listopada 2022, 17:43:00 »
W świetle tych informacji to chyba dobrze że moj jeszcze nie wyprodukowany - moje zamówienie z 15 sierpnia - zaliczka 22 sierpnia wpłacona a zmiana statusu w produkcji od ostatniej niedzieli a przewidywany odbiór Styczeń/Luty.

Widzę że nie ma jakiegoś logicznego klucza w jakiej kolejności są realizowane zamówienia…

Ile czasu wam
Auto stało na statusie w produkcji?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #851 dnia: 09 Listopada 2022, 18:04:28 »
W świetle tych informacji to chyba dobrze że moj jeszcze nie wyprodukowany - moje zamówienie z 15 sierpnia - zaliczka 22 sierpnia wpłacona a zmiana statusu w produkcji od ostatniej niedzieli a przewidywany odbiór Styczeń/Luty.

Widzę że nie ma jakiegoś logicznego klucza w jakiej kolejności są realizowane zamówienia…

Ile czasu wam
Auto stało na statusie w produkcji?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie wiem czy pomogę. U mnie zamówienie zrobiłem 31.08. Aplikację założyłem sobie 15.10 dopiero i wtedy już był status w produkcji. Natomiast fabrykę auto opuściło 25.10.

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #852 dnia: 09 Listopada 2022, 18:34:41 »
hmm jesli tak faktycznie jest,to jest to mega dziwne,bo toyota opole dzis wydala  pierwszy samochod...
Jedno nie przeczy drugiemu, co innego dealer, co innego TMP. A jeśli klient już opłacił fakturę i zarejestrował, to dealer nie ma prawa nie wydać samochodu.

Ale ciekawe, czy się potwierdzi i jakie opóźnienia wygeneruje...

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #853 dnia: 09 Listopada 2022, 18:38:41 »
Ale to musi być uczucie, dumnie wyjechać z salonu z nowym autkiem, super sprawa, świętujemy wieczorem z rodziną, a na następny dzień telefon, że musi Pani zwrócić auto bo jest spieprzone.  :grin:

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #854 dnia: 09 Listopada 2022, 19:04:51 »
A ja zawsze powtarzałem że nie kupuje się nowego modelu auta. Dopiero po faclifingu, gdzie wszystko jest poprawione, np. takie wady fabryczne jak wyzej. A co ja zrobiłem? Zamówiłem CC zanim się pojawila na salonachz :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl