Ale w testowanym aucie w USA tego nie było. Jak to Petryn określił, Corolla Cross nie była projektowana pod wymagania i gusta Europejczyków i po prostu Toyota wytarła szkłem. Auto jest głośnie, nie dlatego, że taka uroda pracy skrzyni, tylko takie wygłuszenie.
No to jeszcze raz
a jechałeś tym autem ? może porównać do innych Twoich aut ze skrzyniami CTV ? Ale nie na filmie, tylko na żywo.
Ale w testowanym aucie w USA tego nie było. Jak to Petryn określił, Corolla Cross nie była projektowana pod wymagania i gusta Europejczyków i po prostu Toyota wytarła szkłem. Auto jest głośnie, nie dlatego, że taka uroda pracy skrzyni, tylko takie wygłuszenie. Już mówią o tym, że zostanie to poprawione, czyli Toyota przyznaje się do błędu, aczkolwiek rynek europejski to gówniany rynek dla nich jest. Jestem ciekaw opinii na portalach niemieckich i brytyjskich. Niemiecki klient jet bardziej wymagający. U nas dla przykładu do RAV 4 i Corolli Cross nagłośnienie JBL jest niedostępne, natomiast w Niemczech, w trzech wersjach wyposażenia w RAV 4 już tak i w jednym Corolii. Mają tylko dwie wersje.
JBL jest dostępne w CC w najwyższej wersji za dodatkową opłatą. Nawet chyba ktoś pisał, że taką zamawiał.
W życiu bym nie kupił auta w ciemno.
Cytat: kenny w 13 Listopada 2022, 18:11:24JBL jest dostępne w CC w najwyższej wersji za dodatkową opłatą. Nawet chyba ktoś pisał, że taką zamawiał. to ukryli to w cenniku ? Bo Niemcy nie ukryli.
Bo na filmie to brzmi o wiele ciszej niż w rzeczywistości. Przejedź się, chyba, że masz daleko do salonu, albo mocno zarobiony jesteś. Nie chodzi o sposób pracy skrzyni, tylko o poziom hałasu wewnątrz kabiny.
U mnie konfigurator jest niedostępny, cały czas wyskakuje błąd (po ich stronie) więc przestałem próbować
Kenny, ale błąd może być jeden, np. w cenniku, ale w cenniku brak info, w katalogu brak info. Zobacz ile razy w niemieckim cenniku pada JBL https://www.toyota.de/content/dam/toyota/nmsc/germany/downloads/corolla-cross/Toyota_Corolla_Cross_PL_11_22_d_final.pdf i jest dostepne za dopłata do niższej wersji, a w wyższej jest w standardzie, w naszym ani razu https://pdf.sites.toyota.pl/spec_corolla_cross_2022.pdf ani w opcjach, ani na fotkach, nigdzie. Kumpel ma RAV 4 w wersji Adventure i chciał JBL i nic z tego. Bo po prostu mamy biedniejsze opcje. I tak było zawsze. Porównywałem opcje AVE i było identycznie.
Tak tak zamowiona wlasnie … ale moze nie bedzie az tak zle Nie bralem 4x4 gdyz i tak jezdze praktycznie w miescie … ale dorzucilem dach i JBL z nawigacja … kolorek Manhattan szaryKtos tu napisal o kolejnym delikatnie wzroscie ceny i sprzedawca tez tak mi powiedzialZdradzil, ze lada dzien podskoczy o 3 tys. I faktycznie mial racje … tez cos wspomnial o sierpniu niestety - bo dostal takie przecieki z ToyotyWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro