Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479762 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1005 dnia: 16 Listopada 2022, 08:45:36 »
Taaa, wielki luksus grzana szyba która nawet w taniej fieście dostępna, o innych renault, nissanach nie wspominając
Ale fakt,  widziały gały...a nie, przecież to kupowano w ciemno
Mam zaproszenie na jazdę próbną,  może się skuszę.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2022, 08:48:29 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1006 dnia: 16 Listopada 2022, 08:48:37 »
Opel astra z 2001 r z nagłośnieniem 8 głośnikowym Bose- kiedyś miałem - to też klasa wyżej?

Swoją drogą zawsze myślałem ze odpowiednikiem Corolli jest golf a nie Polo ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1007 dnia: 16 Listopada 2022, 09:05:59 »
Opel astra z 2001 r z nagłośnieniem 8 głośnikowym Bose- kiedyś miałem - to też klasa wyżej?

Swoją drogą zawsze myślałem ze odpowiednikiem Corolli jest golf a nie Polo ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tylko grzana szyba miałeś. Klime i elek szyby lusterka, wspomaganie i koniec :D ESP było opcja pewnie.

Pasaat i polo to tylko porównanie klasy aut a nie porównanie polo do CC.

Jesli CC ma miec wszystkie bajery co ma miec Camry na wypasie??? a pożniej Lexus ES300 ? CC ma praktycznie wszystko, a jedyna ujma to jakość materiałów i wyciszenie. Pomijam bajery z aut premium jak regulacja elektryczna tylnej kanapy czy noktowizory..

Dodam ze moja CC to comfort - bo wersja STYLE nie ma nic co jest potrzebne i użyteczne . ( ładowarka indukcyjna, przyciemenine szyby, kupa piano black listewek itp, same drobne rzeczy estetyczne, a no i podgrzewane fotele - miałem i nigdy nie korzystałem jak większość ludzi, skóre na fotelach trzeba lubieć. )
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2022, 09:17:43 wysłana przez Crosscorolla »

Offline pere

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cros???
« Odpowiedź #1008 dnia: 16 Listopada 2022, 09:20:56 »
Kontaktowałeś się z centralą?
Tak. Telefonicznie nie udzielają odpowiedzi, a na maila jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1009 dnia: 16 Listopada 2022, 09:40:06 »
Zwykle duża część wyposażenia to kwestia gustu, ale są elementy naprade przydatne i akurat podgrzewana szyba przednia bezwzględnie do nich należy. W przeciwieństwie do szklanego dachu z którego raczej nigdy nie skorzystam (ale akurat taka wersja była do wzięcia) . Co do Twojej uwagi na różnice pomiędzy Comfort i Style to generalnie zgadzam sie z jednym wyjątkiem. O ile dobrze przeczytałem opisy i wywnioskowałem z dzisątek filmików to Style i PE maja pełne światła LED (główne) co oznacza ze sa skrętne i segmentowo uruchamiane a Comfort Basic LED czyki takie jak miałem w CAMRY. Jeżeli tak jest to dla mnie dosyć duża różnica bo długo przywyczajałem sie po przesiadce z Mondeo na Camry w tym zakresie (Mondeo miał skrętne LEDY nie mylic z doświetlaniem zakrętów halogenami)

Dodam ze moja CC to comfort - bo wersja STYLE nie ma nic co jest potrzebne i użyteczne . ( ładowarka indukcyjna, przyciemenine szyby, kupa piano black listewek itp, same drobne rzeczy estetyczne, a no i podgrzewane fotele - miałem i nigdy nie korzystałem jak większość ludzi, skóre na fotelach trzeba lubieć. )
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2022, 09:42:18 wysłana przez EMJOT »

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1010 dnia: 16 Listopada 2022, 11:18:33 »
@Krisman To może być ciekawe doświadczenie, dawaj znać.

Od czego zależy stworzenie nowego działu na forum corolla cross?

@EMJOT jak cytujesz kogoś to przeważnie cytat daje się na samej górze, a pod spodem komentarz  :-)
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2022, 11:20:24 wysłana przez lexziom »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1011 dnia: 16 Listopada 2022, 11:52:12 »
@EMJOT, pełne a basic TP nie to co myślisz, to moc tych świateł (pierwsze nie wymagają spryskiwaczy)
To o czym myślisz, to skrętne/matrycowe.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1012 dnia: 16 Listopada 2022, 12:09:35 »
zwykłej Toyocie wymagacie grzania szyby
  skoro może być w konkurencyjnych markach jak Skoda, czy Seat, to w czym różni się Toyota ? Chyba tylko tym, że kierowca toczydła Seata czy Skody wciśnie przycisk i popatrzy jak kierowca Toyoty obok skrobie szybę, kiedy na jego szybie szron się po prostu rozpuszcza i ma ten luksus aż za 1750 zł wraz z podgrzewanymi kanapami przód, tył skrajne, szyba, spryskiwacze reflektorów i podgrzewane spryskiwacze. Przy okazji reflektorów, to na rynku niemieckim również nie ma basic LED, tylko Full LED. No i czym różni się kierowca toczydła w Polsce i kierowcy toczydła w Niemczech ? Nisko się Waść cenisz. Nie trzeba porównywać Corolli Cross do Passata, którego już praktycznie nie ma w ofercie, tylko kombi, ale można do Seata Ateca, Skody Karoq z europejskiego rynku, albo Mazdy CX 5. No, ale jak sie zamówiło auto w ciemno to trzeba wychwalać pod niebiosa.

« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2022, 12:20:00 wysłana przez witek1965 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1013 dnia: 16 Listopada 2022, 12:18:21 »
...No CX30 bardziej. CX5 to już z Rav4. Ale w pełni się zgadzam.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1014 dnia: 16 Listopada 2022, 12:23:42 »

@EMJOT, pełne a basic TP nie to co myślisz, to moc tych świateł (pierwsze nie wymagają spryskiwaczy)
To o czym myślisz, to skrętne/matrycowe.

Czyli wszytskie sa skrętne i mają wyłaczane segmenty czy może tylko wersje na rynek amerykański bo ciut pogubiłem się z tym.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1015 dnia: 16 Listopada 2022, 12:25:00 »
masz rację Krisman

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1016 dnia: 16 Listopada 2022, 12:27:03 »
zwykłej Toyocie wymagacie grzania szyby
  skoro może być w konkurencyjnych markach jak Skoda, czy Seat, to w czym różni się Toyota ? Chyba tylko tym, że kierowca toczydła Seata czy Skody wciśnie przycisk i popatrzy jak kierowca Toyoty obok skrobie szybę, kiedy na jego szybie szron się po prostu rozpuszcza i ma ten luksus aż za 1750 zł wraz z podgrzewanymi kanapami przód, tył skrajne, szyba, spryskiwacze reflektorów i podgrzewane spryskiwacze. Przy okazji reflektorów, to na rynku niemieckim również nie ma basic LED, tylko Full LED. No i czym różni się kierowca toczydła w Polsce i kierowcy toczydła w Niemczech ? Nisko się Waść cenisz. Nie trzeba porównywać Corolli Cross do Passata, którego już praktycznie nie ma w ofercie, tylko kombi, ale można do Seata Ateca, Skody Karoq z europejskiego rynku, albo Mazdy CX 5. No, ale jak sie zamówiło auto w ciemno to trzeba wychwalać pod niebiosa.
Akurat nie do końca zgadzam się, bo CC ma w miare przywoite wyposazenie jak na segment w porównaniu do Camry, które toyota pozycjouje jako pojazd premium a tak naprawde wyposażenie i pakiety to dno.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1017 dnia: 16 Listopada 2022, 12:39:28 »
Akurat nie do końca zgadzam się, bo CC ma w miare przywoite wyposazenie jak na segment w porównaniu do Camry
ale dlaczego do Camry ? Porónujmy do tego samego segmentu, a tu będzie Mazda CX 30, Ateca, czy Karoq. I to, że Toyota pozycjonuje auto do jakiegoś segmentu, nie oznacza, że ono w tym segmencie jest. Camry jest to limuzyna klasy średniej i nic nie wskazuje na to, żeby było inaczej. Szmelcwagen również marzył o tym, że Passat B7 o ile pamiętam wejdzie do klasy premium i na marzeniach się skończyło. Nie wiem czym się kieruje TMP zamawiając jeszcze lampy typu Basic, skoro na rynku niemieckim (nie wiem jak w innych krajach Europy zachodniej to wygląda), ale traktuje polskiego nabywcę delikatnie po macoszemu. Pakiety w Toyocie to w ogóle jakieś nieporozumienie jest. Pod tym względem polityka wschodnich producentów jest do bani w porównaniu do europejskich.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1018 dnia: 16 Listopada 2022, 12:46:50 »
Nie wiem czym się kieruje TMP zamawiając jeszcze lampy typu Basic
Cena finalna do klienta musi być zachęcająca i konkurencyjna. A większość i tak nie będzie wiedziała o co w tym wszystkim chodzi, bo o tej pory nie mieli lamp matrycowych.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1019 dnia: 16 Listopada 2022, 13:15:45 »
ale dlaczego do Camry ? Porónujmy do tego samego segmentu,

Porównuję CC do Camry bo Camry jeszcze miesiac temu jeździłem  a  teraz czekam na CC. Nie porównuję obu modeli w kontekście tego samego segmentu ale porównując CC w ramach swojego segmentu czyli QUasquai, Kamiq, Peugeot 3008, nie wypada ona źle, natomiast CAMRY w ramach segmentu Passat, Superb, Peugeot 508 wypada marnie.

P.S. Wracając na moment do wyciszenia. To chyba problem Toyoty generalnie bo porównując z doświadczenia Mondeo MK V do  Camry miało sie wrażenie, ze szyby są z  papieru :) Dźwięki z zewnątrz były trudne do zaakceptowania w tym segmencie
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2022, 13:20:18 wysłana przez EMJOT »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl