Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479749 razy)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1185 dnia: 20 Listopada 2022, 15:29:48 »
Jest teścik CC z pomiarem decybeli.

https://www.youtube.com/watch?v=8JBluYk99ls
Być może pertyn miał racje? I toyota po pierwszych reakcjach dziennikarzy coś zmieniła w cyklu produkcyjnym?

Salon z Białegostoku dostał testowkę w zeszłym tygodniu i mnie też wydawało się cicho…. Marek Drives miał auto prawdopodobnie z pierwszego miesiąca produkcji i bardzo narzekał na wyciszenie pertyn też.

testy które się dopiero pojawiają są to testy aut które dostały salony - i tu odczucia dziennikarzy odnośnie hałasu są lepsze.

Wątpię aby z linii montażowej losowo jedno było lepiej wyciszane a drugie gorzej - prawdopodobnie z tego co się pojawia można wyciągnąć wniosek że miesiąc produkcji może mieć duże znaczenie (być może coś poprawiono jak pertyn zapowiadał bez liftingu)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A nie sądzisz że może bardziej trzeba iść w to iż pertyn jest człowiekiem któremu "coś" się wydaje a innemu pertynowi może coś się nie wydawać  :-)?

Wydaje mi się to bardziej prawdopodobne niż zmiany produkcyjne na podstawie doznań kilku pertynów i aut prasowych.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1186 dnia: 20 Listopada 2022, 15:35:58 »
Wszystko zależy co do czego się porównuje. Oni jeżdżą tak dużą i różną od siebie ilością aut.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1187 dnia: 20 Listopada 2022, 15:38:29 »
Europa to niszowy RYNEK.
oczywiście, że tak. Ilość samochodów sprzedawanych na rynkach azjatyckich, a w Europie to ogromna różnica. Nie wspomnie o takim rynku jak Chiny.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1188 dnia: 20 Listopada 2022, 16:04:44 »
Jak pertyn sprawdzal to auta salonowe juz byly w transporcie, takze na pewno on osobiscie wplywu nie mial, no chyba ze po drodze auta wygłuszyli ;)

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1189 dnia: 20 Listopada 2022, 17:32:05 »
Zdaje się, że w Polsce w ogóle nie ma jeszcze wersji AWD, poza "malezyjką".

Ja w tym miesiącu mam odbierać awd.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1190 dnia: 20 Listopada 2022, 17:36:16 »
Zdaje się, że w Polsce w ogóle nie ma jeszcze wersji AWD, poza "malezyjką".

Ja w tym miesiącu mam odbierać awd.

To bedziesz mogl nam odpowiedziec na nurtujace pytania :)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1191 dnia: 20 Listopada 2022, 18:00:26 »
Jest teścik CC z pomiarem decybeli.

https://www.youtube.com/watch?v=8JBluYk99ls
Być może pertyn miał racje? I toyota po pierwszych reakcjach dziennikarzy coś zmieniła w cyklu produkcyjnym?

Salon z Białegostoku dostał testowkę w zeszłym tygodniu i mnie też wydawało się cicho…. Marek Drives miał auto prawdopodobnie z pierwszego miesiąca produkcji i bardzo narzekał na wyciszenie pertyn też.

testy które się dopiero pojawiają są to testy aut które dostały salony - i tu odczucia dziennikarzy odnośnie hałasu są lepsze.

Wątpię aby z linii montażowej losowo jedno było lepiej wyciszane a drugie gorzej - prawdopodobnie z tego co się pojawia można wyciągnąć wniosek że miesiąc produkcji może mieć duże znaczenie (być może coś poprawiono jak pertyn zapowiadał bez liftingu)

Albo w salonie wygłuszają żeby więcej ludzi przyciągnąć XD
Nie ma takiej opcji. Nawet jak zamawiasz to 1000 Cię informują, że ta zamawiana różni się od tej którą oglądasz. Bo rzadko ktoś zamawia full opcje, a takie są pokazówki.
Prawo dobrze chroni konsumenta, w zakresie niezgodności produktu już szczególnie.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #1192 dnia: 20 Listopada 2022, 18:38:27 »
To jeszcze dodam 2 zdjęcia nowego modelu C-HR 2024.

Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1193 dnia: 20 Listopada 2022, 19:06:32 »
Taaak toyota zobaczyła Pertyna i nagle zaczęła wygłauszać ot takcale auto.  planowanie części, dostawcy muszą mieć prasy i formy i montaż na lini nie robi się po 2 tygodniach, bo ktos tak powiedzial. Na to trzeba mieć miesiące aby zmiany zrobić.

Zgodzę się że za 1.5 roku coś zmienia. Proces tworzenia auta trwa lata. Dzisiaj wymyślają auto które będzie produkowane za 4 lata.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1194 dnia: 20 Listopada 2022, 19:49:11 »
To ja nie wiem ;p to tylko luźne przypuszczenie poddałem po dyskusje ;)

Bo skrajne opinie jak by różne auta

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1195 dnia: 20 Listopada 2022, 19:50:50 »
To jeszcze dodam 2 zdjęcia nowego modelu C-HR 2024.

Jeżeli to nie wizja photoshopowca to wnetrze jest 1:1 wzięte z Crowna. Ciekawe.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1196 dnia: 20 Listopada 2022, 19:58:35 »
To ja nie wiem ;p to tylko luźne przypuszczenie poddałem po dyskusje ;)

Bo skrajne opinie jak by różne auta

A nie widzisz że wiele opinii jest tu skrajnie różnych opierających się na własnym guście/odczuciach ?
Kwestia tylko tego jak ktoś mocno krzyczy i upiera się że jego jest najprawdziwsze tak prawdziwe że nawet TMP powinno się lękać :-)
Masz temat opon całorocznych, przybywania oleju, sławnej rury, mnogości ekranów itd. :-) 

A wszystko okraszone filmami YT gdzie znowu przyjęcie głoszonych treści jako pewniak całej prawdy wszechświata jest delikatnie mówiąc głupie  :grin:

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1197 dnia: 20 Listopada 2022, 21:09:41 »
A wszystko okraszone filmami YT gdzie znowu przyjęcie głoszonych treści jako pewniak całej prawdy wszechświata jest delikatnie mówiąc głupie  :grin:

No, a nawet nazwałbym prowokacją: Co prawda nie o CC idzie, ale jak ktoś ma chwilę wolnego czasu to niech zerknie. To nie są testy i opowieści o wrażeniach z jazdy.   

https://www.youtube.com/watch?v=bJO0Ank2BEo   

https://www.youtube.com/watch?v=t-15Ib6O-FA

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1198 dnia: 21 Listopada 2022, 07:49:44 »
To nie są testy i opowieści o wrażeniach z jazdy
No nie są.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1199 dnia: 21 Listopada 2022, 09:07:08 »
Podejrzewam, że jest tu kilka osób, którym szczególnie zależy deprecjonowanie nowej technologii Toyoty z powodów sobie tylko znanych, a czasem nawet nie wiedząc czemu
Chyba przesadzasz, ja nie kupuję Toyoty i opinie zarówno pozytywne jak i negatywne mam w nosie, tylko cały czas mnie zastanawia jak można wydać tak dużą kasę nie testując wcześniej samochodu.

Ja już mam ten samochód i "wydałem duża kasę nie testując samochodu" . Więc mozna. Bardzo słabo się znam na samochodach jestem typowym użytkownikiem i przejechałem na razie 180 km i nie mogę sie doczekać następnych. Powiedz mi proszę jak wygląda to testowanie ? Ile to 20 km czy 100 trzeba przejechać  ? Czy jazda testowa to już naprawdę pozwala na podjęcie decyzji? Tak wiem kupiłem ten samochód więc jestem nieobiektywny bo uzasadniam trafność decyzji o zakupie - tak ktoś napisał wcześniej. Nie ma rzeczy idealnych.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl