Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479684 razy)

pireus

• Gość
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1200 dnia: 21 Listopada 2022, 09:11:42 »
Powiedz mi proszę jak wygląda to testowanie ? Ile to 20 km czy 100 trzeba przejechać  ? Czy jazda testowa to już naprawdę pozwala na podjęcie decyzji?
Bierzesz samochód na weekend i jeździsz w różnych warunkach. Tak właśnie wygląda testowanie.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1201 dnia: 21 Listopada 2022, 09:30:40 »
Moja wiedza jest niewielka , ale znałem kilka osób np. bliski przyjaciel który mógł sie przejechać testowo kilkadziesiąt kilometrów jak kupował RAV4  . Ale cały weekend ? Ale może jest to możliwe nie wiem. Różne warunki stworzyć pewnie też nie łatwo. Ale mówie nie chcę sie mądrzyć, czytam z pokorą opinie innych użytkowników, których wiedza motoryzacyjna jest bez porównania wieksza niż moja.
I moja opinia jak ktoś napisał jest typowo subiektywna bo jaka ma być ? To że fajnie się prowadzi, ma w/g [cenzura] fajne multimedia nie da sie ocenić w/g jakiejś skali

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1202 dnia: 21 Listopada 2022, 09:50:05 »
Powiem tak,  nieraz by stwierdzić że auto "mi" nie pasuje, wystarczy wsiąść,  obejrzeć,  zajrzeć do bagażnika (nie wygodny fotel, zła pozycja za kierownicą, ilość miejsca mały bagażnik, jakość materiałow i  spasowania itp.)
Innym razem trzeba się przejechać i tu fajnie, jak mamy możliwość i po mieście i na trasie szybkiego ruchu ( komfort resorowania, zużycie paliwa, przyspieszenie, hałas itp,)
Na to wszystko w zasadzie wystarczy 2-3 godziny by mieć "jakiś" wyrobiony pogląd.
Są salony i marki które po wcześniejszym umówieniu się  dadzą auto na weekend.
To żadna wiedza tajemna, poprostu sprawdzasz to, co dla Ciebie istotne.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1203 dnia: 21 Listopada 2022, 09:51:40 »
To że fajnie się prowadzi, ma w/g [cenzura] fajne multimedia nie da sie ocenić w/g jakiejś skali
No i dobrze, najważniejsze , że jesteś zadowolony, bo to Ty będziesz jeździł tym samochodem

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1204 dnia: 21 Listopada 2022, 10:30:57 »
Moja wiedza jest niewielka , ale znałem kilka osób np. bliski przyjaciel który mógł sie przejechać testowo kilkadziesiąt kilometrów jak kupował RAV4  . Ale cały weekend ? Ale może jest to możliwe nie wiem.
Toyota jako jeden chyba z nielicznych dealerów daje opcję pożyczenia samochodu na weekend.
Jak w sumie nie brałem auta na tak długo, tylko zawsze na 2h i to wystarczyło, żeby sprawdzić jak się zachowuje w mieście i na ekspresówce.
Nie wiem jak u innych delaerów ale u mnie chyba było, że do 50km nie muszę tankować a ja zawsze testowałem auto na odcinku 95km to kilka litrów trzeba było dolać.
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1205 dnia: 21 Listopada 2022, 11:01:31 »
Koledzy z innej beczki. Może macie doświadczenie czy mógłbym w swoim nowym samochodzie wstawić videorejestrator ? Czy warto, czy to robić w serwisie Toyota czy próbować samemu?. Do tej pory miałam zwykły chociaż w/g bardzo fajny rejestrator MioVue c330 z GPS pokazujący wszystko na mapach Google i zwyczajnie przyczepiony na przyssawkę do szyby

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1206 dnia: 21 Listopada 2022, 11:36:43 »
Możesz gdzie chcesz,  w aso najlepiej dogadać przed odbiorem, bo można wyhaczyć za free (podłączenie) Podlaczenie i schowanie kabli jest dość prostą czynnością dla większości, o ile się nie boją. Możesz też w niezależnych warsztatach.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2022, 11:48:56 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1207 dnia: 21 Listopada 2022, 13:20:31 »
U mnie w ASO można wypożyczyć auto na weekend (nie wiem, czy Cross i teraz bz4x). Można przejechać maksymalnie 200 km i dotankować tyle, ile się zużyło. W praktyce nie spotkałem się, żeby ktoś sprawdził czy dotankowałem, czy samochód jest w takim stanie, w jakim odebrałem i ile przejechałem (chociaż przestrzegałem wszystkiego,wiec może dlatego). Zostawiam auto na parkingu, kluczyki w recepcji i tyle.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1208 dnia: 21 Listopada 2022, 16:01:10 »
Widziałem pod filmikiem z toyota news, że ktoś pisał, iż nawigacja na ekranie cockpitu między zegarami się nie wyświetla w wersji innej niż ta z JBL. Chodzi o przełożenie nawigacji z wyświetlacza w centralnej części na tę którą mamy za kierownicą. Ja szczerze mówiąc tego nie sprawdzałem podczas jazdy próbnej, nie odpalałem tej nawigacji ale wydaje mi się to dziwne... Nawet toyota news na filmiku pokazuje, że taka opcja jest. Masakra w tymi różnicami.
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2022, 16:04:47 wysłana przez kenny »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1209 dnia: 21 Listopada 2022, 16:30:22 »
Widziałem pod filmikiem z toyota news, że ktoś pisał, iż nawigacja na ekranie cockpitu między zegarami się nie wyświetla w wersji innej niż ta z JBL.
Jeżeli są to nowoczesna multimedia, to powinna wystarczyć zmiana oprogramowania. U mnie też początkowo wyświetlała się tylko nawigacja firmowa, a po ostatnim uaktualnieniu MBUX , zarówno między zegarami jak i na HUD wyświetla się  też nawigacja z CarPlay. 

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1210 dnia: 21 Listopada 2022, 16:31:51 »
Widziałem pod filmikiem z toyota news, że ktoś pisał, iż nawigacja na ekranie cockpitu między zegarami się nie wyświetla w wersji innej niż ta z JBL.
Jeżeli są to nowoczesna multimedia, to powinna wystarczyć zmiana oprogramowania. U mnie też początkowo wyświetlała się tylko nawigacja firmowa, a po ostatnim uaktualnieniu MBUX , zarówno między zegarami jak i na HUD wyświetla się  też nawigacja z CarPlay.
A taka zmiana oprogramowania przebiega jakoś zdalnie czy po wizycie w ASO?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1211 dnia: 21 Listopada 2022, 16:33:05 »
U mnie wszystko jest zdalnie

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1212 dnia: 21 Listopada 2022, 16:33:34 »
Serio? To jakiś absurd jest...

Jako, że wolne w pracy dzisiaj to byłem na drugiej jeździe testowej. Odczucia się nie zmieniły względem poprzedniej jazdy, więc nie mam nic do dodania.

Natomiast poczekałem chwilę na ofertę. I skonfigurowaliśmy opcję z jbl i z dachem (jest dalej dostępny). Do odbioru styczeń, luty. Chyba w czarnym kolorze do odbioru grudzień. Jeśli inne kolory to musi się wyprodukować więc odbiór koło kwietnia.

Natomiast dawno takiego poganiania na zakup nie odczułem jak dzisiaj, że trzeba się spieszyć, ceny idą do góry, wszystko w tym samochodzie jest co potrzeba itd.

Chyba im się tyłek pali :D

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1213 dnia: 21 Listopada 2022, 18:01:49 »
i zadecydowałeś się na zakup lexziom ?

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1214 dnia: 21 Listopada 2022, 18:05:27 »
Ja mam zamówiony w innym salonie, w tej chwili jedzie z Belgii, jeszcze nie zdecydowałem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl