Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479509 razy)

pireus

• Gość
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1305 dnia: 24 Listopada 2022, 08:10:12 »
Jesteś stałym klientem, kupujesz u nich regularnie auta to ci dogadzają
Ja nie jestem stałym klientem bo zmieniam marki i też zawsze nowy samochód był zatankowany powyżej rezerwy.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1306 dnia: 24 Listopada 2022, 08:13:51 »
W marcu odbierałem Proace, miałem 1/4 baku, rok wcześniej też Proace, wcześniej Yarisa, Camry i we wszystkich było min. 1/4… Więc po co piszesz bzdury, że się nie da? Jak odbierałem Priusa była głęboka rezerwa, zapytałem czy po następne ma przyjechać z własnym paliwem i od tej pory zawsze mam z paliwem.
no tak - ale musiałeś ich raz opr to ci leją przy każdym odbiorze paliwo. Jesteś stałym klientem, kupujesz u nich regularnie auta to ci dogadzają abyś nie poszedł do innego salonu.
Ja odbierałem dwie Toyoty, w dwóch różnych salonach (Rzgów i Warszawa) i za każdym razem wydający informował, że paliwa jest tyle aby wystarczyło na dojazd do najbliższej stacji benzynowej.
Ok, ale morał z tego taki, że siedźmy cicho jak nam kolega Ledziu nakazuje, a po odbiór auta będziemy przychodzić z bańką paliwa :).

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1307 dnia: 24 Listopada 2022, 08:41:39 »
Ledziu, strasznie bredzisz z tym wszyscy/wszystkie… W marcu odbierałem Proace, miałem 1/4 baku, rok wcześniej też Proace, wcześniej Yarisa, Camry i we wszystkich było min. 1/4… Więc po co piszesz bzdury, że się nie da? Jak odbierałem Priusa była głęboka rezerwa, zapytałem czy po następne ma przyjechać z własnym paliwem i od tej pory zawsze mam z paliwem.
Byłem przy odbiorze innych marek, w tym w tej która działa na Ciebie jak płachta na byka. Za każdym razem auto było zatankowane na full i naładowane… Brednie, że się nie da. Jeszcze większe, że na całym świecie tak jest.

Ps. Po co siedzieć na forum, jak Ci nie odpowiadają komentarze innych, stwórz sobie swoje własne, takie dla prawdziwych fanboy’ów, będziecie sobie pierdzieć o zapachu chanel5

Byłem przy odbiorze MB GL rezerwa
BMW X6 po wyjeździe z bramy stacja bo nie rezerwa ale brak paliwa chociaż trzeba przyznać iż pracownik mówił o tym.
BMW 3 ostatnio rezerwa i ciekawostka auto ze stacji pojechało na ceramikę gdzie okazało się że był tył malowany.
Odbierałem Yarisa zwykłego też rezerwa.
W kia też była rezerwa.
W mini nie było rezerwy ale paliwa 1/4.
Fiat 500x rezerwa. Fakt że do CPN było 100m no ale.

Panowie źle wam to zmienić markę i iść tam gdzie jest standardem tankowanie przed wydaniem auta.

Kubuś i znowu wyskakujesz z moim  fanbojstwem powtarzałem Ci 30 razy że mam w poważaniu tojotę i nie muszę brać proszków żeby pamiętać zestaw głupot które wypisywałeś. Ty natomiast musisz zacząć je brać żeby spamiętać to co sam wypisujesz + to co ja piszę.

Jesteś pierwszy który zawsze krytykuje tojotę za wszystko, mówiąc jak jest różowo w innych markach więc nie pisz mi zmianie marki tylko sam idź tam gdzie lepiej.

Daruś się wykruszył z RAV4 to został Kubuś który ma wieczny problem do tmp i jeździ Toyotą.  :-)

« Ostatnia zmiana: 24 Listopada 2022, 08:44:53 wysłana przez ledziu »

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1308 dnia: 24 Listopada 2022, 09:27:44 »
niewiarygodne. Ludzie odbieraja nowe fury i info jak na lekarstwo ale trzy strony trzepania wątku o tym,że ktoś stanął na rezerwie bo coś tam sobie założył.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1309 dnia: 24 Listopada 2022, 09:30:27 »
No proszę chwalić się kto odebrał już CC i jakie wrażenia ?

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1310 dnia: 24 Listopada 2022, 10:58:47 »
A możesz powiedzieć jaki to konkretnie model rejestratora?
MIO MiVue 818 + A50, do tego karta 128GB. Kamerka włącza się razem z zapłonem.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1311 dnia: 24 Listopada 2022, 11:42:58 »
Czyli podpięty do akumulatora? Nie korzystasz z trybu parkingowego?

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1312 dnia: 24 Listopada 2022, 11:50:56 »
Zgadza się, nie korzystam z trybu parkingowego.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1313 dnia: 24 Listopada 2022, 11:53:25 »
Pochwalisz się wrażeniami z kilkudniowej jazdy?  :grin:

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1314 dnia: 24 Listopada 2022, 13:46:02 »
niewiarygodne. Ludzie odbieraja nowe fury i info jak na lekarstwo ale trzy strony trzepania wątku o tym,że ktoś stanął na rezerwie bo coś tam sobie założył.
Ja odebrałem 17 listopada i napisałem na drugi dzień. Coraz lepiej mi się jeździ. Dla mnie jest cicha. Niestety jeżdżę na razie tylko do pracy 8 kilometrów w jedną stronę. W sobotę jadę do syna 100 kilometrów , może będzie więcej informacji spróbuje wtedy napisać. Dodam że jestem tylko kierowcą,  na samochodach sie nie znam i to mój pierwszy samochód z automatem. Liczę na forum na mniej kłótni a bardziej na jakąś wymianę doświadczeń. Bedę próbował odpowiadać jeśli oczywiście będę umiał. Bardziej na multimediach niż na samym samochodzie. I na przykład w Internecie jest napisane (są zrzuty ekranu)że za pomocą aplikacji MyT można wysłać trasę do samochodu , u mnie takiej opcji nie ma. Napisałem do nich czekam . Nie jest to może najważniejsze a tylko taki fajny bajer

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1315 dnia: 24 Listopada 2022, 14:04:21 »
Powiedz proszę czy umawiałes się z nimi na wizytę w związku z tą wiązką elektryczną?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1316 dnia: 24 Listopada 2022, 14:08:36 »
@kraska62
Masz navi w aucie? jeśli tak, to  zarejestruj  ją na stronie
https://www.toyota.pl/apps/customerportal#/ po założeniu konta i zalogowaniu. Wtedy powinieneś mieć pozycję i tam i na apce "wyślij do auta"

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1317 dnia: 24 Listopada 2022, 14:15:47 »
No proszę chwalić się kto odebrał już CC i jakie wrażenia ?

Możecie pisać tutaj? :)
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,53948.0.html

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1318 dnia: 24 Listopada 2022, 16:00:20 »
No niby co tu pisać?... pali, jedzie chyba że nie ma paliwa ;) Jeśli ktoś ma kilka samochodów podobnej klasy to wtedy można porównywać głośna cicha, a tak to do czego się odnieść? Podejście praktyczne :) odebrana spełnia oczekiwania i tyle, cieszyć sie jazdą. No chyba że ktoś po odbiorze od razu jest niezadowolony, ale to wtedy wybór kolejnego samochodu może lepiej powierzyć żonie ;) Na refleksje i utyskiwania przyjdzie czas później.
« Ostatnia zmiana: 24 Listopada 2022, 16:53:26 wysłana przez surrender »

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #1319 dnia: 24 Listopada 2022, 18:51:49 »
Prośba: czy ktoś kto odebrał już swoje CC mógłby podać tutaj jakie wartości hałasu i spalania (cykl WLTP) toyota ma wpisane do świdectwa homologacji? Dzięki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl