Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479243 razy)

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1350 dnia: 26 Listopada 2022, 21:56:27 »
Tak, w przypadku Premiere Edition samochód przyjeżdża do dealera z progami. One są montowane gdzieś na wcześniejszym etapie.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1351 dnia: 26 Listopada 2022, 23:11:43 »
Do osób które auto odebrały, czy "Pakiet Protection: siatka bagażnika, wykładzina bagażnika, nakładka tylnego zderzaka", który wg cennika jest w standardzie macie w swoich autach? Musieliście jakoś go sobie podczas konfiguracji zaznaczyć, że go bierzecie? Czy w ofercie przedstawionej przez dealera mieliście wypisane te elementy wyposażenia? I podobne pytanie o znakowanie syntetycznym DNA. Czy Wasze auta mają to z automatu? Czy jest gdzieś w ofercie poza cennikiem o tym wspomniane? (chodzi mi o ten załącznik, który się dostaje podczas podpisywania umowy przedwstępnej, gdzie wypisane są jakie się ma światła itp).

Offline Hubert69

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1352 dnia: 27 Listopada 2022, 08:42:31 »
Ja mam w załączonej specyfikacji : nakładka tylnego zderzaka, nakładki progowe przednie, wykładzina bagażnika dla kierowcy i pasażera dywaniki ..... brak siatki w wykazie . Mam nadzieję, że w środę odbiorę to zobaczymy co faktycznie jest , choć mam pewne wątpliwości czy to będzie środa bo czekam od 14.11 na wydanie....  .
Moim zdaniem syntetyczne DNA jest standardem od pewnego czasu bez dopłaty.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1353 dnia: 27 Listopada 2022, 09:01:59 »
Ja mam w załączonej specyfikacji : nakładka tylnego zderzaka, nakładki progowe przednie, wykładzina bagażnika dla kierowcy i pasażera dywaniki ..... brak siatki w wykazie . Mam nadzieję, że w środę odbiorę to zobaczymy co faktycznie jest , choć mam pewne wątpliwości czy to będzie środa bo czekam od 14.11 na wydanie....  .
Moim zdaniem syntetyczne DNA jest standardem od pewnego czasu bez dopłaty.
Czyli analogicznie jak u mnie, mam nakładkę tylnego zderzaka, nakładek progowych nie ma (ale nie mam ich w standardzie), mam wykładzinę bagażnika i dywaniki welurowe. Siatki też nie mam. Natomiast ja mam jeszcze jako wybrane wyposażenie opcjonalne dodaną wykładzinę bagażnika... więc nie wiem co mam sobie myśleć o tym :) dostałem bonus który mam w standardzie. Póki co czekam od środy na info od doradcy jak mam to rozumieć.

Offline Hubert69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1354 dnia: 27 Listopada 2022, 09:24:10 »
Generalnie jest niezły bajzel .... :) mój samochód jest od 9.11 w Mszczonowie a diler nie może go ściągnąć i wydać .... Może Toyocie klienci nie są potrzebni? Może czas zmienić markę ....jakiś czas temu po 15 latach ( zmiana samochodu mniej więcej co 3 lata ) odpuściłem sobie pewną markę . Do dzisiaj dzwonią, że może bym od nich kupił samochód ... może jeden kupujący nie robi wrażania na globalnych markach ... ale Nokia się przejechała ( tylko tu nie chodziło o obsługę klienta)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1355 dnia: 27 Listopada 2022, 09:33:01 »
No dziwne to jest dla mnie, że teraz jest taka sytuacja, że ludzie czekają na auta i salon nie ma problemu to nie oznacza, że kiedyś ta sytuacja się nie zmieni a wrażenie pozostanie :( moje auto chyba płynie bo 25.10 opuściło fabrykę. Od ponad tygodnia nie jestem w stanie się dowiedzieć czy będę mógł felgi 17 użyć do mojego auta. Wracamy do PRL, trzeba brać co jest ;)

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1356 dnia: 27 Listopada 2022, 10:09:25 »
Kurcze wy żyjcie w jakimś świecie utopijnym. Czym się w życiu zajmujecie ze zachowujecie sie jak "karyny co im sie nalezy z mopsu"? Siedzicie i pachnięcie w domu chyba... ogólnie brak ludzi do pracy, stawki kosmiczne na wypaty. Brak samochodów w tym ciężarowych bo brak częścido produkcji. Transport przez to mega drogi  więc musi być wykorzystany na 100%. Logistyka toyoty spina to jak może napewno. Urzedniki musza oclic wszystko w mszczonowie itp. A wy myślicie ze ktoś specjalnie trzyma auto na płacu w mysl " a nie damy mu auta, niech Janusz czeka".

Problem czy będę mógł felgi 17 założyć bo nie mam auta.. Tak dzisiaj klient kupuje wszystko i za każdą cenę bo nic nie ma i są problemy.y z produkcja i jednostka pieniacz im nie jest potrzebna do szczęście bo jego duma będzie urazona jak 3 dni później auto przyjedzie.
« Ostatnia zmiana: 27 Listopada 2022, 10:12:36 wysłana przez Crosscorolla »

Offline Hubert69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1357 dnia: 27 Listopada 2022, 10:24:10 »
Ok to ja wyślę pismo dziękczynne , że Toyota chce mi sprzedać samochód ...jestem im wdzięczny za starania itp .... wiem, że są problemy mimo to oczekuję obsługi na akceptowalnym w cywilizowanych krajach poziomie .... tyle i aż tyle .

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1358 dnia: 27 Listopada 2022, 10:30:35 »
Ok to ja wyślę pismo dziękczynne , że Toyota chce mi sprzedać samochód ...jestem im wdzięczny za starania itp .... wiem, że są problemy mimo to oczekuję obsługi na akceptowalnym w cywilizowanych krajach poziomie .... tyle i aż tyle .
Zaraz przyjdzie fanboy i pomoże Ci zredagować to pismo.
Przeraża mnie, jak nisko ludzie upadli, że dają sobą tak pomiatać i jeszcze potrafią to ładnie wytłumaczyć… kurde ale żeby wierzyć w takie brednie…

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1359 dnia: 27 Listopada 2022, 10:32:53 »
Kurcze wy żyjcie w jakimś świecie utopijnym. Czym się w życiu zajmujecie ze zachowujecie sie jak "karyny co im sie nalezy z mopsu"? Siedzicie i pachnięcie w domu chyba... ogólnie brak ludzi do pracy, stawki kosmiczne na wypaty. Brak samochodów w tym ciężarowych bo brak częścido produkcji. Transport przez to mega drogi  więc musi być wykorzystany na 100%. Logistyka toyoty spina to jak może napewno. Urzedniki musza oclic wszystko w mszczonowie itp. A wy myślicie ze ktoś specjalnie trzyma auto na płacu w mysl " a nie damy mu auta, niech Janusz czeka".

Problem czy będę mógł felgi 17 założyć bo nie mam auta.. Tak dzisiaj klient kupuje wszystko i za każdą cenę bo nic nie ma i są problemy.y z produkcja i jednostka pieniacz im nie jest potrzebna do szczęście bo jego duma będzie urazona jak 3 dni później auto przyjedzie.
Nie wiem co się tak odpaliłeś. Tak zamieszałeś wątkami, że trudno coś Ci odpisać. Uważam jedynie, że elementarna kultura/odpowiedzialność za klienta powinna skłaniać doradcę do poinformowania klienta. Jeśli się nie ma odpowiedzi, bądź jest się w trakcie jej ustalania, to można to napisać, staram się ustalić coś z toyotą central itp a nie pozostajesz bez odpowiedzi przez ponad tydzień czy nie możesz się dodzwonić. Ja nie mówię, że ktoś ma czekać na mnie z kawą i ciastem jak przyjadę do salonu. W mojej pracy jak ktoś do mnie pisze, to zwyczajnie mu opowiadam a jak nie wiem co mam odpowiedzieć, to piszę że to spróbuję ustalić. Jak mnie nie ma w pracy to ustawiam autoresponder i wtedy ktoś wie, że musi na odpowiedź poczekać. Nie obwiniam dealera, że w toyocie centralnej mają bajzel i dostarczyli im cenniki które nijak się mają do rzeczywistości, natomiast tam gdzie pojawiły się jakieś błędy to powinno się poinformować klienta z czystej uczciwości. Rozumiem, że Ty jako doradca byś cisnął ludziom, że sprzedajesz im auto z tym i z tym i jakby ktoś nie zauważył przy odbiorze czegoś co powinien mieć w swojej wersji to byś mu powiedział, że mógł na to zwrócić uwagę przy odbiorze a teraz niech spada na drzewo. Gratuluję. Czekam aż mi napiszesz, że jak mi nie pasuje to żebym odszedł od toyoty i nie wracał.
Piszę na forum, bo myślę że nie tylko dla mnie jest istotne czy coś w aucie jest, czy coś można do niego włożyć czy nie i jak zostało to ustalone z dealerem. Jesteś specem od aut, to może dla Ciebie nie jest istotne jakie felgi możesz sobie założyć, czy masz homologacje na 18 czy na 17 czy na jedne i drugie. Ja jestem motoryzacyjnym noobem, na forum wszedłem by rozwiać swoje wątpliwości i w tym mi pomaga.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1360 dnia: 27 Listopada 2022, 10:36:24 »
Ten co pracuje z klientem to wie co napisałem.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1361 dnia: 27 Listopada 2022, 10:48:01 »
Ten co pracuje z klientem to wie co napisałem.
Też pracuje z klientem, zagranicznym. Nigdy nie czeka na odpowiedź dłużej niż 1 noc. Jakbym sobie tak zlewał, to tego klienta już bym nie miał. Bardzo mądrze się obroniłeś, głowa w piasek :) jak planuje zakup to przed odebraniem auta chce mieć wszystko ustalone a nie na ostatnią chwilę zamówienie z oponeo w okresie świąt. Ty się zachowujesz jak bezdzietny i bezrobotny, który ma czas na wszystko i może na wszystko poczekać a innym od karyn ciśniesz.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1362 dnia: 27 Listopada 2022, 23:58:27 »
Obczajam sobie konfigurator co można dołożyć z dodatków i wytłumaczcie mi parę rzeczy proszę:
1. Chlapacze przednie i tylnie. 279 zł. W starym samochodzie mam to od lat i wydaje mi się to dziwne, że nie ma tego domyślnie na wyposażeniu razem z...kołem. Nie będzie w ch*j błota się zbierało jak tego nie dokupię?

2. Do czego się przydaje mata ochronna tylnych siedzeń? W sensie jak bardzo jest to potrzebne?

3. Listwa ochronna progu bagażnika - sensowny zakup zwłaszcza przy takim garbie?

4. Które nakładki na progi są na wyposażeniu premiere edition i czy w ogóle? Czym się różnią jedne od drugich, napisem? xD

5. No i ostatnie kwestia gustu, jak Wam się podobają te chromowane listwy? Ma ktoś zdjęcia z innych toyot np. rav4? @Krisman?

6. Po hak holowniczy bez problemu mogę sobie podjechać do aso w lecie i mi zamontują, nie trzeba teraz przy odbiorze, nie?
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2022, 00:07:14 wysłana przez lexziom »

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1363 dnia: 28 Listopada 2022, 00:14:41 »
1. Chlapacze przednie i tylnie. 279 zł. W starym samochodzie mam to od lat i wydaje mi się to dziwne, że nie ma tego domyślnie na wyposażeniu razem z...kołem. Nie będzie w ch*j błota się zbierało jak tego nie dokupię?
2. Do czego się przydaje mata ochronna tylnych siedzeń? W sensie jak bardzo jest to potrzebne?
1. Chlapacze to zawsze temat dyskusyjny. Raczej szpecą, trochę zabezpieczają auto przed kamyczkami, nieco bardziej zwiększają komfort kierowcy jadącego za Tobą w deszczu.
2. Przydatne, kiedy składasz drugi rząd i wsadzasz coś brudnego.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1364 dnia: 28 Listopada 2022, 05:27:18 »
Też tak myślałem, że każde auto to ma, po czym się przeszedłem po ulicy i może w co 10 są chlapacze :) też kminiłem by założyć ale chyba odpuszczę

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl