Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479186 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1380 dnia: 28 Listopada 2022, 16:19:17 »
Przy okazji, 15 listopada dostałem powiadomienie, że auto w transporcie do Polski. Dzisiaj napisałem do centrali Toyoty podpytać jaki status i Pani sprawdziła i wg ich systemu auto jest w Belgii i oczekuje na transport.  :| Do UK nie płynęło.

Offline zico221

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: corolla cross
« Odpowiedź #1381 dnia: 28 Listopada 2022, 18:21:35 »
Przy okazji, 15 listopada dostałem powiadomienie, że auto w transporcie do Polski. Dzisiaj napisałem do centrali Toyoty podpytać jaki status i Pani sprawdziła i wg ich systemu auto jest w Belgii i oczekuje na transport.�   Do UK nie płynęło.
Jestem w tej samej sytuacji jakiś termin od TMP

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1382 dnia: 28 Listopada 2022, 19:13:02 »
Możesz kupić hak i / lub wiązkę samodzielnie i dać serwisowi do montażu. Wyjdzie to prawdopodobnie 1...1,5 tys. taniej.
Tak wlasnie planowalem wstepnie zrobic, poczekac na wiekszy wybor bo marzy mi się taki łatwo wypinany, wtedy kupic i zeby mi w aso zamontowali, dzięki!
Zgłoś w ASO, że za rok-dwa będziesz chciał założyć hak i żeby zabezpieczyli miejsca montażowe. Jak Ci powiedzą, że nie trzeba nic robić to poproś o to na piśmie. Jak im przyjdzie męczyć się z montażem i będą chcieli policzyć wg. roboczogodzin to będziesz miał dupochron.
Hak automatyczny to taki https://www.facebook.com/ElektronikaPojazdowa/videos/hak-automatyczny-bmw-monta%C5%BC/2146410788766717/.
Oczywiście w Toyocie nie uświadczysz takiego wynalazku. Takie rzeczy tylko w VW i/lub BMW.
Ale polecam Ci tak jak wyżej piszą odpinany.
Ja też nigdzie nie widziałem info o braku możliwości montażu bagażnika rowerowego na hak automatyczny/odpinany.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1383 dnia: 28 Listopada 2022, 19:14:52 »
Ja też nigdzie nie widziałem info o braku możliwości montażu bagażnika rowerowego na hak automatyczny/odpinany.
  bo to jest jakiś bezsens.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1384 dnia: 29 Listopada 2022, 13:37:39 »
Jakby to kogoś interesowało to różnica między WYKŁADZINA BAGAŻNIKA (NISKA  Podłoga)

A
WYKŁADZINA bagażnika wysoka podłoga. Niestety z jakiegos powodu nie moge numerów katalogowych załączyć.

To wykladzina do wysokiej podłogi jest gdy mamy koło dojazdowe a do niskiej jak go brak. Ciekawe, ze obie oferowane w akcesoriach na stronie toyoty i dedykowane modelowi CC. To chuba dla tych co CC kupia poza PL i mają dojazdówkę. Dodam, że wykładzina do podłogi niskiej jest w pakiecie protection, który jak już kolega powyżej pisał jest w naszym aucie od razu. Pakiet protection jest w standardzie niezależnie od wersji. Info odnośnie podłogi po zadaniu pytania na sklep.toyota.pl. Co miłe, pytanie zadane w niedziele i odpowiedź również w niedzielę :) kto pracuje z klientami to zrozumie. Na info od doradcy, po co mi 2 wykładziny wciąż czekam. Jak coś to dam znać.
« Ostatnia zmiana: 29 Listopada 2022, 13:42:02 wysłana przez kenny »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1385 dnia: 29 Listopada 2022, 13:51:54 »
Być może jest podobnie jak w Rav4, że możesz mieć dwa poziomy w bagażniku i o ile do górnego ta z rantami (większa wykładzina) pasuje, to po obniżeniu podłogi (możliwe z dojazdowym kołem lub zestawem naprawczym) już nie pasuje i trzeba mieć mniejszą.
Przykład do Rav4
Dół
https://motos.pl/p/8927/44525/mata-bagaznika-toyota-toyota-rav4-v-od-2018-hybryda-dolna-podloga-bagaznika-wersja-z-organizerem-bagaznika--v-od-2018-rav4-toyota-maty-bagaznikowe.html?gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyN5bYXROHd3N_Ts7k5e_Hd_n_VLKWgFbmklpRkNtO_AxectI1TK9EQaApxsEALw_wcB
https://www.carmager.com/product-pol-53353-Mata-do-bagaznika-do-Toyota-RAV4-V-SUV-01-2019-Aristar-Guardliner-5-miejsc-gorny-bagaznik-z-bez-subwoofer-takze-do-hybrydy.html

Pamiętaj, że niedługo będzie CC 1.8 Hybrid i inne wersje wyposażenia.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1386 dnia: 29 Listopada 2022, 14:03:35 »
Może masz rację, ja bazuję na ty co dostalem. Cytując:

"Wykładzina do podłogi wysokiej przeznaczona jest do samochodu wyposażonego w koło dojazdowe a do podłogi niskiej – w zestaw naprawczy koła."

Patrzac po tym jak mozolnie są dodawane akcesoria do aktualnej wersji na stronę nie sądzę by to było z zamysłem pod 1.8 :) dopiero co niedawno felgi wrzucili i kola zimówki a jeszcze jakis miesiac temu ich nie bylo mimo ze auta zaczynaly zjezdzac :) ale fakt, moze po wyjeciu tego poziomu tę do drugiej podłogi da się położyć na kole czy zestawie naprawczym.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1387 dnia: 29 Listopada 2022, 18:43:23 »
Jakby kogoś interesowała odpowiedź Pana Mularczyka na zarzuty co do rury i głośności, do prezentowanego filmu: https://youtu.be/SlY_LmcmPjU

Robert Mularczyk: Sami czekamy na odpowiedź od centrali. Auta produkowane są poza Europą. Prawdą jest też, ze specjalnie dla Europy wprowadzono do nich najnowszą, 5tą generację hybrydy z napędem AWD-i (motor elektryczny przy tylnej osi wymusza inne poprowadzenie tej rury). Przy okazji - sprawdzimy, czy tak samo jest ona poprowadzona w wersji hybrydowej z napędem tylko na przód.
I wspomniana nadmierna głośność we wnętrzu. Sytuacja jest o tyle trudna, że nie mieliśmy możliwości pojeździć tymi samochodami (dostawaliśmy wersje pokazowe bez rejestracji - jeszcze z hybrydami 4tej generacji). Dopiero na prezentacji dziennikarskiej, w której też uczestniczyłem, odkryliśmy ten problem. Przyznam, że narobiliśmy takiego rabanu w centrali, iż z wizytą pojawił się w Warszawie Japończyk - główny inżynier modelu by osobiscie zapoznać się z naszym punktem widzenia. Odnotował obie uwagi i przygotował raport dla zarządu obiecując że zajmie się sprawą. By podbić jeszcze ciśnienie, zorganizowaliśmy dla niego rozmowę z red. Maćkiem Pertyńskim (Pertyn ględzi), który miał takim sam jak my punkt widzenia.
Obecnie czekamy na zwrotkę - co oni zamierzają z tym zrobić i kiedy.
Jest to o tyle trudne, że Japończycy - z nieznanych nam przyczyn - nie wychwycili tego na etapie przeprojektowywania Corolli Cross pod nowe technologie.
Gdy zmiany zostaną przygotowane do wprowadzenia - będziemy o tym wiedzieć jako pierwszy kraj w Europie - bo najbardziej krzyczeliśmy.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1388 dnia: 29 Listopada 2022, 18:49:48 »
Skąd tą wypowiedź wziąłeś?

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1389 dnia: 29 Listopada 2022, 18:50:50 »
To jest odpowiedź do mojego komentarza do filmu.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1390 dnia: 29 Listopada 2022, 18:57:06 »
A dobra, znalazlem wątek. I popieram ostatni komentarz z rozterkami. Niby dużo robią, ale tych co już kupili pewnie zleją ciepłym moczem

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1391 dnia: 29 Listopada 2022, 19:04:46 »
A dobra, znalazlem wątek. I popieram ostatni komentarz z rozterkami. Niby dużo robią, ale tych co już kupili pewnie zleją ciepłym moczem
No to jest fest, że napisał, iż narobili rabanu o to, bo to brzmi trochę jakby się auto nie nadawało do użycia :) Jakby to napisał łagodniej, że zasugerowali tam japończykom by zmienić to i to. A tu coś takiego. Brzmi to źle. Niby fajnie, że jest reakcja ale szkoda że dopiero teraz :/

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1392 dnia: 29 Listopada 2022, 19:30:55 »
No to jest fest, że napisał, iż narobili rabanu o to, bo to brzmi trochę jakby się auto nie nadawało do użycia :) Jakby to napisał łagodniej, że zasugerowali tam japończykom by zmienić to i to. A tu coś takiego. Brzmi to źle. Niby fajnie, że jest reakcja ale szkoda że dopiero teraz :/
Jak widać TMP, analizuje rynek i słucha potencjalnych klientów.
Wiec kolego Ledziu, nie zabraniaj nam krytykować i pokazywać co jest złe.
Nie każdy, tak jak Ty łyka wszystko z pocałowaniem ręki…
A internet jest po to żeby wyrażać swoje opinie.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1393 dnia: 29 Listopada 2022, 19:37:43 »
Nie każdy, tak jak Ty łyka wszystko z pocałowaniem ręki…
    :grin: :grin: :grin:

Online vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1394 dnia: 29 Listopada 2022, 19:41:12 »
Dokładnie, a do tego to zupełne ignorowanie kogoś tak mało przecież znaczącego, jak klient. Setki osób zamówiło ten samochód w ciemno, ufając marce, a importer teraz leje się żurem, że pójdzie na wojnę z producentem. Fajnie, tylko z tej wojny klientom pierwszych egzemplarzy nic nie skapnie. Jak sobie pomyślę, gdzie w tym jest japońska kultura i obowiązująca w niej pozycja społeczna klienta, to całe TME powinno już ostrzyć swoje tantō.
Tym bardziej boli, że oba defekty są do poprawienia w ramach recall. Nawet, gdyby miałoby to być z częściową odpłatnością, Toyota nabiłaby sobie tłuste punkty zaj**stości, a pracownicy zachowaliby jelita w całości.

Obecny teraz rynek sprzedawcy nie będzie trwał wiecznie. Sądzę, że już za 2-3 lata znowu będziemy mieli wybór.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl