Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479068 razy)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1425 dnia: 30 Listopada 2022, 01:41:39 »
posłuchaj co na ten temat mówią przedstawiciele Toyoty. W jednym zdaniu : toyota nie zasługuje na takie reflektory, dopiero Lexus, ponieważ są bardzo drogie.
Jak piszesz o tym w/w filmiku to dla mnie jest to takie spotkanie z prezesem Kaczyńskim czyli pytania tylko te wygodne i odpowiednio spreparowane a odpowiedzi dla ludzi łączących kropki czyli trzeba samemu wyciągnąć wnioski.

Więc połączmy kropki co było powiedziane:

CC produkt masowy
CC jakość nie pod eu
CC brak lamp matr.bo za drogie
CC nie ma lamp m.ale Lexus ma czyli koncern jednak zna je

Podsumujmy.

CC jest nowością na rynku eu pożyczoną z innego rynku mniej wymagającego. Dlatego jego wnętrze jest plastikowe (w filmiku nudne), rurka będzie zwisać ale do momentu xxx bo jednak był Japończyk.
Jak już Toyota przetestuje rynek a zdenerwowany Japończyk dbający o nasze dobro zdecyduje to wszystko będzie poprawione i Lexus odda biedniejszymi bratu lampy bo przecież je ma.
Czytaj sprawdzimy czy ktoś zapłaci żeby nam się opłacało.

Podsumowując na poważnie:

Przetestują (ilość aut, klient itp, itd) potem poprawią (odgłosy i zwis rurki), obliczą ($$$ + zasobność $$$ grupy docelowej) i lampy dołożą a wszystko pewnie przy jakimś małym lifcie albo dużym lifcie + lampy w edycji maxsuperhiper sport z np. pulsującymi kierunkami  :-) albo w zwykłej opcji jak oblicza że każdy je zamówi wtedy powiedzą że dbają o dobro kierowców żeby mieli wid(m)o nocą  :-)

Bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$ :-)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1426 dnia: 30 Listopada 2022, 07:56:10 »
Podsumowując opłaca się krytykować i pokazywać niedociągnięcia, które nie powinny się zdarzyć.
Może jesteśmy rynkiem który jeszcze nie tak dawno cieszył się z małego Fiata ale od transformacji ściągnęliśmy cały złom z zachodu i wiemy jak powinno wyglądać wnętrze samochodu.
A Toyota na siłę chce nas zmusić do „załatwiania potrzeb w wychodku”. Ne ma spłuczki to nie ma co się zepsuć.

Offline nowy218

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Zaden
« Odpowiedź #1427 dnia: 30 Listopada 2022, 08:50:09 »
A podpowie mi ktoś jak ładnie powiedzieć, że rezygnuję i proszę o zwrot zaliczki? Z kim rozmawiać i jak to uargumentować? Samochód w Belgii podobno. Obawiam się, że w obecnej sytuacji nie dostanę zwrotu.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1428 dnia: 30 Listopada 2022, 08:56:31 »
proszę o zwrot zaliczki
zaliczka najczęściej jest zwrotna, chyba że w umowie są jakieś zastrzeżenia.

Offline nowy218

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1429 dnia: 30 Listopada 2022, 08:59:29 »
Nie ma nic w umowie. Ale jakoś miałem wrażenie, że handlowiec odpowiadając na to pytanie chciał mi dać do zrozumienia, że muszę mieć jakiś konkretny powód.

Btw, wyłączyli konfigurator na stronie Corolli Cross.

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1430 dnia: 30 Listopada 2022, 09:21:54 »
Mówisz iż rezygnujesz. Powodu podawać nie musisz.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1431 dnia: 30 Listopada 2022, 11:12:36 »
Obawiam się, że w obecnej sytuacji nie dostanę zwrotu.
Była taka sytuacja w moim otoczeniu a dotyczyła Corolli w ubiegłym roku. Zaliczki nie zwrócili, tzn mogą ale nie muszą. Zresztą należy przejrzeć swoją umowę.
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2022, 11:27:25 wysłana przez surrender »

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1432 dnia: 30 Listopada 2022, 11:31:01 »
Aż strach coś napisać pozytywnego o tym samochodzie  bo KubaCamry zaliczy cię do klakierów.
Czy nim jestem ?
I będę jak ten ledziu chyba o którym tak duzo wspominacie , trudno zaryzykuję
To że wyje że ma marne plastiki że wystaje rura już napisaliście ile razy można to powtarzać ?
od 2 tygodni jeżdżę tym samochodem i Jestem bardzo zadowolony ani ja ani moja żona nie zauważyliśmy ani rury ani plastikowej tandety tak jak to tu piszecie. Dla mnie wygląda to dobrze ale pewnie w życiu nie miałem  tak "luksusowych" aut .
Pierwszy raz uczestniczę w forum dotyczącym motoryzacji i przyznam że jestem bardzo zawiedziony liczyłem na jakieś ciekawe dyskusje, porady  a tu od wielu tygodni to samo.
No i to gadanie o wyglądzie że CHR  a jest taka bardzo ładna a ta wygląda jakk stara Dacia  Duster (niejaki voodogt ) mamy obie w rodzinie i mam kompletnie odmienne zdanie. Jednemu podoba się Joanna Krupa a drugiemu  posłanka Sobecka o czym tu dyskutować.
Tak mnie naszło jak kogoś uraziłem nie miałem takiej intencji. Pozdrawiam wszystkich

Offline nowy218

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1433 dnia: 30 Listopada 2022, 11:48:12 »
No niestety jest trochę trolli albo osób co mają 12 lat na tym forum, dlatego ciężko się czasem przebić do wartościowych informacji, a moderacja nie istnieje.

Co do narzekania, to generalnie samochód do jazdy jest świetny imo, ale są takie pierdoły i niedociągnięcia, że większości ludzi się to nie podoba, biorąc pod uwagę koszt samochodu i otoczkę PRową wokół tego i np. ja nie jestem w stanie na to przymknąć oko. Jesteś pewnie w tej mniejszości, ale fajnie, że Ci się podoba. 

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1434 dnia: 30 Listopada 2022, 11:58:27 »
Dziękuje nowy2018 za dobre słowo

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1435 dnia: 30 Listopada 2022, 12:03:16 »
to nie podoba, biorąc pod uwagę koszt samochodu
I to jest chyba sedno sprawy. Koszt/Jakość wykonania trochę się rozjeżdżają. Ale każdy decyduje za siebie, bo wydaje własne pieniądze. Ważne żeby był zadowolony.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1436 dnia: 30 Listopada 2022, 12:37:31 »
jestem bardzo zawiedziony liczyłem na jakieś ciekawe dyskusje
To wszystko Panie z nudów :grin: Tojociarze nie mają zbyt wiele problemów ze swoimi samochodami, to je wymyślają. Inaczej to forum by umarło :cheesy:

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1437 dnia: 30 Listopada 2022, 12:40:52 »
Nie chciał bym się wpakować między tzw. młot, a kowadło ;) ale kolega Ledziu pisze chyba dokładnie to samo, tzn. że problemów w Toykach nie ma zbyt wiele (nie to że wcale), a w innych marka bywają, więc tematy kręcą się wokół d.. Maryni. ;)
ps.  z całym szacunkiem do p. Maryni. ;)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1438 dnia: 30 Listopada 2022, 12:54:57 »
to nie podoba, biorąc pod uwagę koszt samochodu
I to jest chyba sedno sprawy. Koszt/Jakość wykonania trochę się rozjeżdżają. Ale każdy decyduje za siebie, bo wydaje własne pieniądze. Ważne żeby był zadowolony.
Koszt/Jakość wykonania trochę się rozjeżdżają.
Na szczęście to są problemy widoczne na pierwszy rzut oka, także klient widzi co kupuje i podejmuje stosowną decyzję. Gorzej z problemami które wychodzą w praniu, a niestety dzisiejsza motoryzacja obfituje w takie jajka niespodzianki ;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1439 dnia: 30 Listopada 2022, 12:59:40 »
Na szczęście to są problemy widoczne na pierwszy rzut oka
No nie do końca, bo trzaski z elementów wnętrza, czy też hałasy zawieszenia pojawiają się po pewnym czasie. Podatności na zarysowania plastików, też nie sprawdzisz i tego czy skajowy fotel lepi się do pleców po kilku godzinach jazdy..Tak samo trudno ocenić wyciszenie po kilkunastu minutach jazdy wokół komina.
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2022, 13:03:15 wysłana przez pireus »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl