Jak ktoś miał strzelić wtryski dwumase i egr przy 100 tys
sorry, ale ty to jednak nie masz kompletnej wiedzy na temat motoryzacji. Żyjesz jakimiś opowieściami z żacholeckiego lasu. Tak swoją drogą, to czy Toyota zaliczyła wpadki z silnikiem diesla również ? I to bardzo poważną. Pewnie o tym nie słyszałeś.
Skomplikowane TSI 1.4 też zebrało swoje żniwa i ludzie odwrócili się od vw
nadal koncern VW cieszy się bardzo dobrą sprzedażą, zarówno w Polsce jak i w Europie.
A toyota klepie może i brzydkie auta ale dojeżdżają do 300 tys bez dotykania czegokolwiek.
Jak dobiję do 300 to dam znać, jak na razie to tak nie jest. Wymieniłem półoś (tak na marginesie to przeguby teoretycznie sa niewymienialne), oraz czujnik położenia wału.
zapomniałeś dodać, że są dość drogie, więc wypadałoby oczekiwać czegoś więcej.
Wolę plastik trzeszczący jak dwumase za 3 k wymieniać przy 70 kkm co już robiłem.
jak nie potrafisz prawidłowo eksploatować samochodu to tak to wygląda.
Przy przebiegu ok 400 tyś km, padł mi automat w Passacie, wymieniłem wszystko na manuala. Kupiłem kit z rozbitka. Dwumasa chodzi do tej pory, a auto ma już prawie 600 km. Do tej pory wymieniono w nim, poza skrzynią zawór EGR. Wtryski, sprężarka jak fabryka założyła. Katalizator również, DPF-u nie miał. Przeciętnie sprzęgło wytrzymuje 200 tyś km bez najmniejszego problemu.
A co do świateł matrycowych cholera wie. Może być wiele powodów dla których toyota nie montuje ich teraz.
posłuchaj co na ten temat mówią przedstawiciele Toyoty. W jednym zdaniu : toyota nie zasługuje na takie reflektory, dopiero Lexus, ponieważ są bardzo drogie.