Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 478932 razy)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1560 dnia: 04 Grudnia 2022, 18:09:41 »
Lepiej dołożyć 30 i brać NX jak pryzma
jakie  30 ? Lexus NX w najuboższej wersji 225 900 zł. więc sobie policz. Nawet od Premier Edytion, to jest 48 tysięcy, a nie 30. Lexusa NX raczej porównywałbym z Rav 4. Bez dwóch zdań jest to piękny samochód.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1561 dnia: 04 Grudnia 2022, 18:11:19 »

Jezdzilem Corollą HB - mało było miejsca ale daliśmy radę, Vitara 2020 była większa a to jest jeszcze większe :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przecież w Corolli HB jest więcej miejsca niż w nowej CC, bo auto można przyrównać bardziej do Dacii Sandero w środku.
Corolla hb z 2006r miała 280L bagażnika :)

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1562 dnia: 04 Grudnia 2022, 18:20:59 »
Vitara ta nowa to nie samochód. Miałem rok i sprzedałem.. to jest dopiero szmelc plastikowy i tandetny. Nie chcę wracać do tych traumatycznych przeżyć i nie pisz więcej o tym badziewiu. To była moja największa motoryzacyjna wtopa... I dla osób które z tylu jeździły. Jest to auto w ktorym udowadniałem że każdy się może pozygac w aucie mimo braku choroby lokomocyjnej i  mówię całkiem serio.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2022, 18:23:41 wysłana przez Crosscorolla »

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1563 dnia: 04 Grudnia 2022, 18:24:42 »
Vitara ta nowa to nie samochód. Miałem rok i sprzedałem.. to jest dopiero szmelc plastikowy i tandetny. Nie chcę wracać do tych traumatycznych przeżyć i nie pisz więcej o tym badziewiu. To była moja największa motoryzacyjna wtopa...
Osobiście też szybko sprzedałem - kupiłem koniec listopada 2020 i sprzedałem koniec sierpnia 2022,

Jedno trzeba jej oddać że to
Auto było wstanie wszędzie wjechać - AWD robiło robotę i to faktycznie tyle z plusów

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #1564 dnia: 04 Grudnia 2022, 18:30:10 »

Jezdzilem Corollą HB - mało było miejsca ale daliśmy radę, Vitara 2020 była większa a to jest jeszcze większe :)

Przecież w Corolli HB jest więcej miejsca niż w nowej CC, bo auto można przyrównać bardziej do Dacii Sandero w środku.

Tak wygląda CC w porównaniu w Corollą HB :laugh:

Ja także zrezygnowałem z zamówionej CC Style + Tech z lakierem metalik za 162 tys. w Zielonej Górze więc jeśli ktoś chce to miała być do odbioru jeszcze w tym roku - dla mnie cena zdecydowanie za wysoka w porównaniu z komfortem jazdy oraz materiałami w tak małym aucie w środku.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1565 dnia: 04 Grudnia 2022, 18:44:08 »

Tak wygląda CC w porównaniu w Corollą HB :laugh:

Ja także zrezygnowałem z zamówionej CC Style + Tech z lakierem metalik za 162 tys. w Zielonej Górze więc jeśli ktoś chce to miała być do odbioru jeszcze w tym roku - dla mnie cena zdecydowanie za wysoka w porównaniu z komfortem jazdy oraz materiałami w tak małym aucie w środku.

Jak rozumiem te wartości w lewym górnym rogu to szerokość kanapy? Czy najszersze miejsce od drzwi do drzwi?

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
Corolla Cross
« Odpowiedź #1566 dnia: 04 Grudnia 2022, 19:01:26 »
Lepiej dołożyć 30 i brać NX jak pryzma
jakie  30 ? Lexus NX w najuboższej wersji 225 900 zł. więc sobie policz. Nawet od Premier Edytion, to jest 48 tysięcy, a nie 30. Lexusa NX raczej porównywałbym z Rav 4. Bez dwóch zdań jest to piękny samochód.
NX z dobrym doposazeniem niestety okolo 80-90 tys.  wiecej ale to zupelnie inna bajka absolutnie pod kazdym wzgledem
Zdaje sobie sprawe, ze to nie segment CC ale wydajac troche ponizej 200.000 oczekiwalem znaaaaaaaacznie lepszej jakosci
Lepiej juz dolozyc 20 tys. i kupic RAVke … znacznie brzydsza ale lepsza bez dwoch zdan pod innymi wzgledami / wyposazenia, jakosci, gabarytow itd.
CC jest zbyt droga w stosunku do tego co oferuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2022, 19:03:09 wysłana przez pryzma »

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1567 dnia: 04 Grudnia 2022, 19:17:01 »
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. POdałem najniższą cene za NX i porównałem do najwyższej CC i już wyszło 48. Innych poziomów wyposażenie nie wstawiałem, ani pakietów, to to nie ma sensu, ale co to w sumie szkodzi.

NX 350h
WERSJA FWD

ELEGANCE 225 900

WERSJA E-FOUR
ELEGANCE 235 900 –
BUSINESS 250 900 –
PRESTIGE 265 900 315 900
F SPORT 315 900 365 900
OMOTENASHI 315 900
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2022, 19:21:35 wysłana przez witek1965 »

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1568 dnia: 04 Grudnia 2022, 19:40:09 »
Wracamy do puntu wyjscia dla tych co zrezygnowali z CC. Proszę o konkurencje. 2.0 200km 4x4. Za 150K i hybryda???. Odpowiem wam.. nie ma. Tak jak ktos kupuje dacie za 65k sandero to nie mówi że badziewie bo za 140K może kupić dużo lepsze auto... to idź i kupuj. Ale mówić że CC to badziewie aż takie to przesada... globalny najtańszy suv i nic wiecej. A owszem malezyjska wersja była badziewiem.

Tak samo sandero można doposażyć do 120 k ale kto tak robi ? Nikt :D  to dalej Dacia i kwota tego nie zmieni. Tak sami CC za 190k nie będzie lexusem. Lepsze biedne audi niż tipo na wypasie :Dobrze

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
Corolla Cross
« Odpowiedź #1569 dnia: 04 Grudnia 2022, 19:43:05 »
Wracamy do puntu wyjscia dla tych co zrezygnowali z CC. Proszę o konkurencje. 2.0 200km 4x4. Za 150K i hybryda???. Odpowiem wam.. nie ma. Tak jak ktos kupuje dacie za 65k sandero to nie mówi że badziewie bo za 140K może kupić dużo lepsze auto... to idź i kupuj. Ale mówić że CC to badziewie aż takie to przesada... globalny najtańszy suv i nic wiecej. A owszem malezyjska wersja była badziewiem.

Tak samo sandero można doposażyć do 120 k ale kto tak robi ? Nikt :D  to dalej Dacia i kwota tego nie zmieni. Tak sami CC za 190k nie będzie lexusem. Lepsze biedne audi niż tipo na wypasie :Dobrze
Jesli CC to tylko w dobrej wersji a to juz okolo 190 - 200 tys. Prawie nikt nie kupuje golasow

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1570 dnia: 04 Grudnia 2022, 19:43:59 »
Nie ma takich aut, Toyota dobrze się wstrzeliła w rynek, co nie znaczy, że musimy szukać alternatywy 1:1. Jest np honda hrv która kolega pluto wziął, pali jeszcze mniej, lepsze wykończenie w cenie 150 k zamiast 180k jak CC

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
Corolla Cross
« Odpowiedź #1571 dnia: 04 Grudnia 2022, 19:55:12 »

Jesli CC to tylko w dobrej wersji a to juz okolo 190 - 200 tys. Prawie nikt nie kupuje golasow

Tak na szybko RAV 4x4 w najlepszej wersji z dachem i lakierem to mniej niz 220 tys
Z tego co pamietam :
Dowolny kolor skory wnetrza
Cyfrowe lusterko
Elekrtyczne 2 fotele !!!
Podgrzewana szyba
19 cali kola
Otwieranie bagaznika z nogi - czy podstawa podstaw
Wentylowane fotele !!!
Itd. itd. itd.
CC to porazka cenowa

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1572 dnia: 04 Grudnia 2022, 19:58:25 »
Proszę o konkurencje. 2.0 200km 4x4. Za 150K i hybryda???
  Kia Sportage L vs Corolla Cross Style wypada chyba lepiej, ale trzeba byłoby się dobrze przyjrzeć. Na pewno wewnątrz jest przyjemniej. No RAV 4 niewielka róznica, a jednak zdecydowanie lepiej sie prezentuje. Podzielam zdanie kol. Pryzma.

« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2022, 20:00:36 wysłana przez witek1965 »

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1573 dnia: 04 Grudnia 2022, 20:36:02 »
Proszę o konkurencje. 2.0 200km 4x4. Za 150K i hybryda???
  Kia Sportage L vs Corolla Cross Style wypada chyba lepiej, ale trzeba byłoby się dobrze przyjrzeć. Na pewno wewnątrz jest przyjemniej. No RAV 4 niewielka róznica, a jednak zdecydowanie lepiej sie prezentuje. Podzielam zdanie kol. Pryzma.
Tak przy okazji. 19 calowe koła to akurat problem w RAV. Przez tydzień jeździłem na codzień korzystając z Camry i żona z tyłu na trasie katowickiej (miejscowo jest gorsza nawierzchnia) pytała czy będziemy lawetę wzywac taki huk był w środku. :)
Jeżeli mowa o nowej wersji (pytanie czy zamawiając dzisiaj odbierasz taką czy na nową trzeba czekac te magiczne 8M) duży plus to multimedia bo te w testowanym modelu jak i  zarówno w Camry  były do wyrzucenia do kosza.
Lusterko z kamerką, bardzo fajny feature ale jak to w Toyocie. Niedopracowany bo nie ma spryskiwacza na kamerze tak jak bodajże w grupie vw mają więc w praktyce na trasie wystarczy ze jest mżawka i musisz je przecierać lub nie korzystać. Ponbadto jakość kamery w nocy dyskusyjna. W praktyce jest to gadżet bardzo przydatny jeżeli jeździsz zapakowany po dach.  Zgadzam się, ze cena CC i cena RAV4 faktycznie są dyskusyjne. Ja wybrałem CC celowo ale rata w wynajmie była praktycznie taka sama jak RAV4 tzn różnica była naprawde niewielka. Co do wnętrza to akyrat różnica w jakości nie jest aż tak znacząca. Oba pojazdy są miażdżone naszymi poprzednimi flotowymi pojazdami czyli Mondeo szczególnie, ze w tej cenie była wersja vignale ze 180KM dieslem no ale wiadomo polityka niskoemisyjna i trzeba było przeskoczyć na toyoty. DO Camry przestwiałem się długo, nawet bardzo długo ale też uczciwie przyznam, ze po miesięcznej przygodzie z KIA Sportage w automacie ale dosyć słabym silniku nawet CHR obecnie wydaje mi się kosmicznie dobrze jeżdżącym pojazdem :)

EDIT: z tych rzeczy które wymieniłeś prawdziwie przydatnym gadżetem jest podgrzewana przednia szyba :) mój ulubiony gadżet z forda. Mam nadzieję, ze te funkcje zdalnej klimy pozwola trochę brak w wyposażeniu "przysypać" Zobaczymy.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2022, 20:41:08 wysłana przez EMJOT »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1574 dnia: 04 Grudnia 2022, 20:59:27 »
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. POdałem najniższą cene za NX i porównałem do najwyższej CC i już wyszło 48. Innych poziomów wyposażenie nie wstawiałem, ani pakietów, to to nie ma sensu, ale co to w sumie szkodzi.

NX 350h
WERSJA FWD

ELEGANCE 225 900

WERSJA E-FOUR
ELEGANCE 235 900 –
BUSINESS 250 900 –
PRESTIGE 265 900 315 900
F SPORT 315 900 365 900
OMOTENASHI 315 900
Żeby była jasność,  ta najniższa wersja istnieje tylko na papierze, słyszeli o niej w Lexusie,  ale nikt nie widział ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl