Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479034 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1665 dnia: 07 Grudnia 2022, 09:45:37 »
U mnie była taka mała nr1... Zerwałem od razu w salonie. Cóż widuję do dziś stare Kia z naklejką na szybie "moja Kia na 7 lat gwarancji"

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1666 dnia: 07 Grudnia 2022, 09:53:07 »
Ja też nie mam żadnych naklejek. Od razu powiedziałem, że przy odbiorze ma ich nie być.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1667 dnia: 07 Grudnia 2022, 10:06:06 »
Heh zerwałem te naklejki  zaraz na drugi dzień tak biło po oczach :)

Te małe niedoróbki w CC, krzywa rura itp. itd - to przypomniały mi się stare czasy jak odbierałem nowego Fiata 126-p w FSO Tychy, po chyba miesięcznym czekaniu w dłuuuugiej kolejce. Jak już zostałem wpuszczony na halę , to w mgnieniu oka stwierdziłem czerwonych brak, żółty okropny to chwyciłem się pierwszego lepszego białego i szybki odbiór zgodnie z ówczesna listą check tzn. koła są silnik jest i akumulator też to ok - ręka do góry i tego biorę. Nawet mi nie przeszkadzało, że kierownica była przestawiona o 45 stopni - :)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1668 dnia: 07 Grudnia 2022, 10:09:06 »
Na razie TME po raz kolejny udowodniła, że weszła na rynek w latach 70 równając do aut klasy wyższej, a od końca lat 90 za wszelką cenę dążą do aut klasy niższej.
A mógłbyś nam naświetlić temat bo przyjęło się że u Ciebie jest tak jak w polityce. Wróg musi być dzisiejszy czyli fanboje, ledziu itp.a jak bohater to jak najstarszy żeby nikt nie zweryfikował.

To prosiłbym Cię opowiedz nam jaki sposób Toyota chciała zdobyć klasę wyżej bo sam jestem ciekaw.

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1669 dnia: 07 Grudnia 2022, 10:22:05 »
które mogło idealnie wypełnić lukę pomiędzy niemęskim CHR

ej no Kuba :) jeżdzę obecnie C-HR i jak mam to rozumieć, że jestem niemęski ? ;) w CHRach widzę na mieście prawie samych facetów za kierownicą, więc no nie bardzo rozumiem co przez to rozumiesz, o gustach się nie dyskutuje ponoć

"Mularczyk publicznie przyznał, że obecna wersja CC spełnia oczekiwania mniejszościowej grupy klientów indywidualnych i czas się ogarnąć."

masz może link do tej wypowiedzi Mularczyka?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1670 dnia: 07 Grudnia 2022, 11:33:43 »
w CHRach widzę na mieście prawie samych facetów za kierownicą,
Wszystko to jest dość zabawne, bo w tych dużych, a nawet największych SUVach zwykle widuję kobiety ;)
Jak sobie kupiłem RAVkę to szwagier krótko skwitował - SUVami to jeżdżą tylko baby ;)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1671 dnia: 07 Grudnia 2022, 12:25:25 »
  :grin: :grin: :grin: Taka prawda, nie raz widzę jak się kobieta męczy w 5metrowym bmw parkując w uliczkach koło plant w Krakowie

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1672 dnia: 07 Grudnia 2022, 13:02:43 »
, nie raz widzę jak się kobieta męczy w 5metrowym bmw parkując w uliczkach koło plant w Krakowie
Pewnie nie umie obsługiwać automatycznego parkowania. Znajoma ma Stelvio, to nawet tempomatu nie używa , bo nie wie jak. :shock:

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1673 dnia: 07 Grudnia 2022, 17:46:25 »
Witam wszystkich, czytam z zaciekawieniem opinie osób które już odebrały CC i patrzę jakie mają odczucia co do tego auta, Ja zamówiłem i mam do odbioru początkiem roku 2023. Zobaczymy co to będzie za wozidło - to pierwsze moje auto z Japonii. Wcześniej około 20 lat jeździłem Audi i zawsze byłem zadowolony z Tdi, zarówno ze spalania, komfortu, serwisu itp. aż do ostatniego modelu A6 z 2016 r.(pełen wypas). Auto już na gwarancji bez przerwy się psuło (a to grzane lusterko, a to przegub, a to coś puka). Ponadto system oczyszczania spalin w obecnym dieslu to jakiś koszmar (zapychający się DPF, padające czujniki NOx, awaryjny system AdBlue, sonda lambda itd). Dla tego decyzja o zakupie Japońskiego bezawaryjnego i oszczędnego "diesla hybrydowego". Długo oglądałem i próbowałem CC w salonie zanim ją zamówiłem. Był to zakup bardziej rozumem niż sercem (bezawaryjność, oszczędność, brak turbo, brak DPF, niskie koszty serwisu itp.). Szczerze mówiąc auto nie wzbudza żadnych emocji ani własnych ani sąsiada też nie wzbudzi. I nie ma co tu porównywać TOYOTY do marki premium bo to nie ta półka, Zresztą (nie obrażając nikogo) żaden model Toyoty to nic lepiej, ot auto z rozsądku. Jest kryzys, inflacja, wysokie koszty paliwa (zresztą od nowego roku +15%). Oprócz tego Toyota nie może być lepsza bo jest przecież Lexus. Jasne, trudno zrozumieć inżynierów Toyoty, że dopuszczają do produkcji buble, których poprawienie nie rodzi dodatkowych kosztów (kiełbasa pod spodem, czy przyciski z lat 90-tych). Nie mogę też zrozumieć dlaczego np zamiast brudzących nogawki progów, które nic nie wnoszą, ani do praktyczności ani do wyglądu nie dorzucono grama wygłuszenia komory silnika. Oglądałem wszystkie testy CC przez dziennikarzy i przyznaję że według mnie najbliżej prawdy był Petryn twierdząc że auto poprawne ale dźwięk z silnika czy ze słupków trudno przełknąć. Podsumowując - biorę auto na rok, max półtora na próbę a później zobaczymy. Pozdrawiam i czekam na opinię nowych odbiorców.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1674 dnia: 07 Grudnia 2022, 18:31:17 »
CC Odebrana AWD comfort.

I co przejechane 100 km. Auto spoko. Spalanie 4.7 po górach i pierwszych jazdach. Jakoś spoko. A to że deska twarda nie ma znaczenia. Fotele wygodne . Podłokietnik spoko bo jestem wysoki, ale waski na 2 osoby. Jazda przyjemna . Auto jest średnie wielkościowe. Idealne 2+2. Narzekałem na to auto ale nie ma tragedii. Maska moja nie ma żadnego wygluszenia a niektóre CC na youtube mają wygluszenie maski. Miejsca z przodu od groma. Nad głową miejsca a miejsca. Silnik wyje jak przyspieszamy z butem w podłogę ale dzwiek jest przyjemny dla ucha. Nie jechałem więcej jak 100 kmh i do tej prędkości nie słyszałem żadnego ponadnormatywnego hałasu. Miejsc z tylu e sam raz. Nie jest to x5 napewno. Ale fajnie tylna kanapa wyprofilowana a  nie płaska deska. Ogólnie w skali od 1 do 10 daje 8 spokojnie . Jesem rozczarowany pozytywnie ! Liczyłem na dramat a jest całkiem ok. Aaaa i co najważniejsze tyle zawieszenie wybiera studzienki i nie ucieka jak przy belce skrętnej. Tempomat adaptycyjny zarabiaty. Zatrzymuje Auto do 0. Co jest plusem. Siedziałem w formentorze ostatnio  i uważam że CC jest duzo lepsza i wieksza.. tunel środkowy solidny twardy a tak narzekałem na to w wersji malezyjskiej. Nie ma co Piać na to auto. Będzie hitem i jest ok dużo osób będzie zadowolnych.  Ja nie mam się do czego przeczepic. BASIC Led świeci normalnie i dobrze. Dużo lepiej niż zwykle swiatlo. Full led ??? Może ciur lepszy ale ja różnicy nie widzę i czy potrzebne ? Chyba nie.

Dzwiek że słupków... to tak jak oceniać hałas opon na podstawie opini sąsiada co widzialn opony w necie i mówi że polecą..  pieprzenie głupot i czepianie się, byle się coś czepić. Bo minuty trzeba nagrać.

Takie parę zdań na temat auta po pierwszych dniach.
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2022, 18:39:04 wysłana przez Crosscorolla »

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #1675 dnia: 07 Grudnia 2022, 19:20:27 »
Osoby które odebrały już swoje CC, czy ktoś z Was posiada wygłuszenie w masce auta?
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1676 dnia: 07 Grudnia 2022, 20:01:51 »
A i co dodam jeszcze. Czemu tak każdy narzeka na wycie silnika. Bo 1.8 to muł totalny i większość do tego porownuje , sam jak jeździłem to trwało wieki zanim się rozpędzi do tych 60-90km. A CC 2.0 zapier*** i Normana jazda gdzie jedziemy 20 i chcemy się włączyć do ruchu i przyspieszyc do tych 70 to trwa dosłownie 3 sekundy i takie chwilowe wkrecenie sie na obroty jest aż przyjemne dla ucha...

A co do wygluszenie maski. Nie róbmy dramatu i nie piszcie od razu że rezygnujecie bo kawałka szmaty pod maską nie ma..   ie ma to nie ma i tyle.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1677 dnia: 07 Grudnia 2022, 20:07:32 »
Ci co odebrali samochód, braliście to zabezpieczenie antykradzieżowe bluetooth low energy w cenie 300,00 zł?
Jak nie to co można poradzić skoro Cobry już nie ma?

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1678 dnia: 07 Grudnia 2022, 20:22:25 »
Kradną bentleye, ferrari, a8, to taka toyote z alarmami i cobrami to dzieci zjodzieji będą krasc w przerwie szkolnej, między lekcjami.
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2022, 20:29:33 wysłana przez Crosscorolla »

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1679 dnia: 07 Grudnia 2022, 20:27:25 »
Kradną bentleye, ferrari, a8, to taka toyote z alarmami i cobrami to dzieci zjodzieji będą krac w przerwie szkolnej, między lekcjami.

Nistety... ja Verso cieszyłem się 3 miesiące :grin: :shock:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl