Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1695 dnia: 08 Grudnia 2022, 13:43:13 »
Ja już jeżdżę tym samochodem od 3 tygodni i podobnie jak kolega Crosscorolla
jestem bardzo zadowolony a to jak  brzmi  silnik czy   brzmi pięknie i  rasowo  ??? (dla mnie brzmi ok)  kompletnie mnie nie obchodzi. A te dodatki w postaci liczników i multimediów w dzisiejszych czasach to bardzo fajny rzecz. I jakoś mam wrażenie że najwięcej o tym samochodzie piszą osoby którym jeździły nim bardzo mało albo w ogóle

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1696 dnia: 08 Grudnia 2022, 13:54:53 »
jestem bardzo zadowolony
I to jest najważniejsze.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1697 dnia: 08 Grudnia 2022, 14:18:04 »
Panowie a może by warto założyć taki wątek (jak ktoś umie)  który dotyczyłby  wymiany doświadczeń użytkowników już jeżdżących tym samochodem takie „tips and tricks”, co działa , co nie działa jak coś zrobić itp..A  ten wątek byłby  po prostu takim swego rodzaju poradnikiem kupującego. Bo czasami wygląda to jak dyskusja o wyższości świąt Wielkiej nocy nad świętami Bożego Narodzenia

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1698 dnia: 08 Grudnia 2022, 14:22:34 »
jezuuu.. wy na serio o tej " rasowej 2 litrówce :D" to przenośnia była na temat silnika... Silnik wyje jak kazdy inny przy 5 tys obrotach i nic wiecej.

Jak wskaźnik chodzi do 50 % POWER to da sie jeżdzić i nic strasznego sie nie dzieje, nie ma tragicznego odgłosu.

Ci co sie wahaja czy odbierać czy nie - piep*yć opinie ! a zwłaszcza fora !! bo jak widać jeden sie uczepi że rura my wystaje a drugi, że fotel pasażera nie ma regulacji... i na podstawie tej odrzucic auto ?? trochę asertywności proponuje :D

Przykład podam YARIS CROSS - hit sprzedaży w PL a na autocentrum to auto jest jedno z najgorzej ocenianych !! srednia ma 3.4 co jest chyba gorzej niż LUBLIN II ( owszem poziom crossa to lublin tak czy tak). A mimo to ludzie kupują.
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2022, 14:31:20 wysłana przez Crosscorolla »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1699 dnia: 08 Grudnia 2022, 14:41:01 »
Ci co sie wahaja czy odbierać czy nie - piep*yć opinie ! a zwłaszcza fora
Fora i opinie należy czytać, a potem je skonfrontować i sprawdzić empirycznie, czy dana rzecz ( w tym przypadku samochód) nam odpowiada. Chyba aktualnie nic już nie stoi na przeszkodzie, żeby wziąć samochód do testów. To chyba najlepsza droga do zadowolenia z zakupu. Przynajmniej ja tak robię.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1700 dnia: 08 Grudnia 2022, 16:26:12 »
tempomat adaptacyjny - idealny i do miasta i do podmiejskiej drogi, działa dobrze hamuje do 0
To jest chyba w każdej toyocie przynajmniej rav4, CC, C-HR i Corolla?

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1701 dnia: 08 Grudnia 2022, 16:32:23 »
Ci co sie wahaja czy odbierać czy nie - piep*yć opinie ! a zwłaszcza fora !! bo jak widać jeden sie uczepi że rura my wystaje a drugi, że fotel pasażera nie ma regulacji... i na podstawie tej odrzucic auto ?? trochę asertywności proponuje :D
Nie no bez jaj. Asertywność nie ma nic wspólnego z wymaganiami, które masz względem samochodu. Forum należy czytać, ale ważne również jest doświadczenie empiryczne czyli iść przede wszystkim na jazdę testową albo jak przy wyborze tv iść zobaczyć jak wyglądają kolory na żywo zamiast się spinać wyborem siedząc przed kompem. Był już taki co w teście video narzekał na tragiczne siedzenia, a nikt właściwie tego nie powtórzył. :)
Jest wiele trolli i opłacanych botów w internecie, którzy piszą negatywne opinie żeby Cię zniechęcić. Dodatkowo w internecie pisze się raczej negatywne opinie niż pozytywne bo ci zadowoleni cieszą się zakupem.

Jedna rura może i nie powinna przeważać o rezygnacji z tego auta, ale kilka takich pierdół i się zbiera, a brzmi to jakbyś wyśmiewał teraz ludzi, którzy mają jakiekolwiek wymagania bo Ty odebrałeś auto i wychwalasz pod niebiosa.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1702 dnia: 08 Grudnia 2022, 16:59:37 »
Chyba o silniku a szczególnie niezawodności i nierdzewiejącej  karoserii samochodu który dopiero wszedł na rynek trudno powiedzieć na razie , czas pokaże. Chyba że Ty już wiesz że jest źle ?
  chyba powinieneś odczytać tą wypowiedź w kontekście wypowiedzi do której się odniosłem, skoro mnie zacytowałeś wraz z wypowiedzią zacytowaną przez mnie, bo mam wrażenie że nie zrozumiałeś wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2022, 17:03:58 wysłana przez witek1965 »

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1703 dnia: 08 Grudnia 2022, 17:09:39 »
Hej, byłem dzisiaj u dealera obejrzeć "moją" sztukę z AWDi. Prowadzenie wydechu jest inne i chyba przyjemniejsze dla oka niż w FWD - chociaż prześwit wciąż wychodzi dokładnie 16cm, zmierzyłem. Pod maską była jakaś licha mata wygłuszająca - a podobno są egzemplarze z gołą blachą, sprawdzajcie. Stopni bocznych nie ma (mimo, że są w specyfikacji). A gdyby ktoś chciał koła zimowe od Toyoty... to będą w styczniu.
Pora opłacić fakturę :)

PS. Wracając do domu wstąpiłem sobie do salonu Dacii i wsiadłem do Dustera. Przestańcie pisać pierdoły, że Toyota zeszła na ten poziom. Jeszcze bardzo daleka droga...

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1704 dnia: 08 Grudnia 2022, 17:15:26 »
Na grupie na Fejsie czytałem że auta tyle stoją w Mszczonowie bo progów brakuje. Jeśli masz w umowie progi to sobie pilnuj tego bo one w doposażeniu kosztują 4 tys
Nie musisz je zakładać:P

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #1705 dnia: 08 Grudnia 2022, 17:42:29 »
Pod maską była jakaś licha mata wygłuszająca - a podobno są egzemplarze z gołą blachą, sprawdzajcie.
Jeśli to nie problem, to proszę ponownie osoby które już odebrały swoje CC o podanie, czy macie pod maską maty wygłuszające.
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1706 dnia: 08 Grudnia 2022, 17:55:36 »
Pod maską była jakaś licha mata wygłuszająca - a podobno są egzemplarze z gołą blachą, sprawdzajcie.
Jeśli to nie problem, to proszę ponownie osoby które już odebrały swoje CC o podanie, czy macie pod maską maty wygłuszające.
Załóż nowy wątek lepiej:)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1707 dnia: 08 Grudnia 2022, 18:51:43 »
nie zdziwiłbym się, gdyby to zależało od poziomu wyposażenia. Toyota ma dziwne kryteria. W Corolli sedan, 1.6 Pb nie ma, ale w tym samym roczniku w hybrydzie były. Tu sa same hybrydy i jeden ma, drugi twierdzi, że nie ma.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1708 dnia: 08 Grudnia 2022, 19:02:09 »
nie zdziwiłbym się, gdyby to zależało od poziomu wyposażenia. Toyota ma dziwne kryteria. W Corolli sedan, 1.6 Pb nie ma, ale w tym samym roczniku w hybrydzie były. Tu sa same hybrydy i jeden ma, drugi twierdzi, że nie ma.
To pokazuje jak toyota sobie nie poradzila z wprowadzeniem tego modelu. Braki części, różnice między cennikiem a konfiguratorem, funkcje które miały być a ich nie ma, Mularczyk krytykujący toyotę XD smutne to.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1709 dnia: 08 Grudnia 2022, 20:24:00 »
Tak jak już pisałem. Wiesz wszystko lepiej, a jak trzeba uzasadnić jakąś tezę na poziomie bredni to jesteś w stanie napisać:
Toyota na rynkach eu nigdy nie pretendował do marek premium. Od tego powstał w 89 lex.w USA.
To mówimy o Europie, czy USA?
Można równie dobrze napisać. Ledziu potrzebował auto, żeby dojeżdżać do pracy, więc kupił rower :).

Nie napisałem, że Toyota chciała być premium, ale że oferta nie odbiegała od oferty konkurencji.
Fakt, Audi i BMW poszło w premium, z cenami również, ale np. VW, Citroen itp. już nie, a materiały do wykończenia mocno odjechały w stosunku do Toyoty. Co gorsza odjeżdżać zaczęły tak abstrakcyjne marki jak Kia i Hyundai, a to już jest porażka.

A ta teza to już jest hit :).
Dziś jest potęgą która nic nie ma wspólnego z ilością sprzedaży w latach kiedy była najlepsza technicznie.
Właśnie jedyną cechą, którą broni się obecnie Toyota, jest napęd hybrydowy. Poczytaj forum, 90% klientów przymyka, a raczej zasłania oczy i uszy i kupuje, bo tylko Toyota ma synergiczny napęd hybrydowy gwarantujący niskie spalanie i bezawaryjność. Obecność, a w zasadzie nieobecność Toyoty u UE z jej dieslami (poza 1.4) nie odbiegającymi od reszty świata, uratowała UE wprowadzając przepisy, które bezawaryjnie spełnia tylko hybryda.

Podsumowując z roku na rok, jakość wnętrza spada, próby narzucenia Europejczykom takich rozwiązań jak brak podświetlania przycisków podnośników szyb jednak się nie przyjęły. Po lifcie (przyspieszonym), podświetlenie wróciło… Świat cały czas idzie do przodu, na technologii hybryd już długo nie pojadą. Jak wejdą elektryki to już nie będzie tak kolorowo…

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl