toyota to zwykle auto które bije ww marki napędem.
przecież to wyraźnie napisałem. Pod każdym innym względem odpada w przedbiegach. O jakim ty segmencie premium piszesz ? Citroen, premium ? Od kiedy ? Marki premium to MB, BMW, Audi, Lexus, Porsche, Volvo, a i to nie dotyczy wszystkich modeli. Nie chcesz porównywać do europejskich, to może do Mazdy ? bo Honda już nie tak do końca.
Pozwolę sobie na zacytowanie opinii na temat CX-30 :
Wnętrze Mazdy Cx-30 robi wrażenie. Na desce rozdzielczej mamy skórę ekologiczną i mnóstwo dobrej jakości, miękkich plastików.
W środku jest równie ładnie jak na zewnątrz. Wręcz luksusowo. Jeżeli spodoba Wam się nadwozie Mazdy CX-30, będziecie zachwyceni jej wnętrzem. Postawiono tutaj na minimalizm i elegancję i da się to odczuć już przy pierwszym kontakcie.
Kolejne słowa uznania należą się stylistom wnętrza. I nie chodzi już tu tylko o sam design, ale o świetne rozplanowanie wszystkich elementów. Z deski rozdzielczej po prostu bije harmonia i spokój. Satysfakcjonujące są zarówno jakość materiałów (z którymi jeszcze kilka lat temu Japończycy mieli problem), jak i ich spasowanie.
Za to i w Maździe, i w Subaru solidnie przyłożono się do zapewnienia odpowiedniej atmosfery „na pokładzie”. Widać, że żaden z producentów nie oszczędzał przesadnie na materiałach wykończeniowych. Wprawdzie te użyte w niższych partiach kokpitów są wyraźnie gorsze, zwłaszcza w Subaru, ale to szczegół. Ważne, że w obydwu autach deski rozdzielcze i boczki drzwiowe w znacznej części wyłożono przyjemnymi w dotyku, miękkimi tworzywami i tkaninami, a niektóre powierzchnie pokryto skórą (lub ekoskórą).
to z testu porównawczego z Subaru.
Nie wspomnę o takim pierdzie jak regulacja wysokości fotela pasażera.
W zasadzie nigdzie nie można przeczytać o tanich, twardych plastikach ,czy innych niedoróbkach. Wrzuć mi kilka takich opinii na temat CC, chętnie poczytam. Ale nie wrzucisz, bo ich nie ma. Jedni to piętnują wyraźnie inni napomkną i zaraz przejdą, że można na to przymknąć oko ponieważ .... ma [cenzura] fajne multimedia. Ktoś wspominał o mega nawigacji. Już tu co najmniej dwa wpisy czytałem, że ma problem. Durny smartfon za 500 zł, nie ma żadnego. A za dwa lata, może trzy zaczną wołać za aktualizacje map krocie. Sorry, ale ja nie kupuję tego. Toyota w tym modelu wytarła

szkłem pod względem wykończenia wnętrza i na razie tego nic nie zmieni. I nie mam na myśli wyglądu, bo to jest rzeczą gustu.