Oglądałem i jeździłem CC kilka razy, i po mieście i ponad 80km za miasto i z mojego punktu widzenia jej główną zaletą jest napęd, reszta przeciętna lub słaba. Skrzynia eCVT na miasto rewelacja, w trasie też nie jest źle (jeździłem DCT i tam są inne problemy w kulturze pracy). Jeśli chodzi o wady, to są dwie (no może jeszcze ta popularność wśród złodziei). Pierwsza to jakość wykończenia/cena. Biorę pod uwagę najtańszą wersję comfort FWD + czujniki parkowania, więc gdyby CC zaczynała się z ceną w okolicach 132tyś zł (czyli tyle ile mniej więcej zaczyna się cennik na TS '23r comfort, o większym rozstawie osi, z większym bagażnikiem i lepszymi plastikami), to na odstającą rurę, słabe wytłumienie, podłokietnik obciągnięty jakąś czarną ceratą i nie w tym miejscu co powinien być, twarde plastiki, brak porządnego zabezpieczenia antykorozyjnego, problemy z nawigacją fabryczną, oraz brak koła dojazdowego, to może machnąłbym ręką (zwłaszcza, że na CC czekania jest 3msc., a na TS ponad rok), ale... cena jednak zaczyna się kilkanaście tyśków wyżej. Druga sprawa, chyba ważniejsza z mojego punktu widzenia, to przestrzeń pasażerska. Jestem średnio-wysoki i jak sobie ustawię fotel kierowcy odpowiednio, to za mną miejsca jest już mało dla kogoś wyższego. Jeszcze po mieście te 0,5-1h można wytrzymać, ale jechać tak kilka godzin w trasę to już mocna niewygoda. Podobnie jest na miejscu pasażera z przodu. Jak ustawię fotel, tak aby temu z tyłu było jako tako, to żeby otworzyć schowek muszę robić gimnastykę nogami. To dla kogo dedykowany jest ten samochód dobrze pokazuje reklama w TV, dwójka dorosłych i dwóch kilkulatków z tyłu. Dla 3-4 wysokich osób nie będzie wygodnie, no może poza kierowcą.