Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479558 razy)

pireus

• Gość
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1755 dnia: 10 Grudnia 2022, 22:32:14 »
Weź się udaj do lekarza i bynajmniej nie do Poreusa, kardiolog Ci nie pomoże.
Jeżeli jest z Warszawy mogę go skontaktować z odpowiednim specjalistą. Nie jest potrzebne skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu.
« Ostatnia zmiana: 10 Grudnia 2022, 22:33:49 wysłana przez pireus »

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1756 dnia: 10 Grudnia 2022, 22:35:56 »
Dla przesadzających z krytyką Toyoty napiszę, że przyczepić to się można do każdej marki np Audi. Był niezawodny silnik diesla 1,9 gdzie tylko paliwo się lało do baku i nic się nie działo. Przebiegi pół miliona to żaden kłopot. Później wprowadzili awaryjne 2,0 z czasem poprawione. Co zyskaliśmy? - mniejszą turbodziurę i troszeczkę lepszą kulturę pracy. A co zrobili jeszcze później? Zepsuli wszystko awaryjnym systemem oczyszczania spalin, drogim w naprawach i naszpikowali samochody niepotrzebną elektroniką. Co to oznaczało np jedziesz z rodziną do Włoch na urlop a tu nagle awaria Adblue i limit 1000 km na usunięcie usterki. Jeśli nie usuniesz usterki to po upływie 1000 km nie odpalisz samochodu. Auta się zrobiły ładne i wygodne, ale bardzo plastikowe, delikatne, awaryjne i drogie w naprawach. Przez lata zero w rozwoju, podnosili co parę lat tylko moc o kolejne 15 koni. A silniki benzynowe? Spalanie 10-12 l/100 km i co zrobili przez 15 kolejnych lat? Wprowadzili mildhybrid - co oznacza obniżenie spalania o 0,3 l/100 km. Ostatnie dobre Audi jakie miałem to q5 z 2010 roku (skóra to była skóra, porządne wygłuszenie i bezawaryjność). Później to już równia pochyła. Przy zamówieniu nic w standardzie, płacisz za wszystko jak za zboże a serwis fatalny i też drogi. W serwisach pracownicy słabo opłacani leją na wszystko, a co lepszy mechanik po kilku latach ucieka na swoją działalność. Jak Wam się ptak zesra w takim Audi na karoserię to trzeba szybko ścierać bo plama zostanie I na koniec - hasło przewodnie "przewaga dzięki technice". Napisał bym Wam więcej, ale żona już mi Colę zakręciła. Miłego wieczoru dla fanów motoryzacji.

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #1757 dnia: 10 Grudnia 2022, 22:49:40 »
to oczywiście niedoróbki które pewnie nie będą wpływać na decyzję części osób, szczególnie tych którzy zamówili i odebrali auto i teraz na siłę starają sie uzasadnić swoja decyzję
I odwrotnie, niektóre osoby które zrezygnowały z zakupu CC, teraz na siłę starają się uzasadnić swoją decyzję wypisując takie rzeczy...
Na pewno tak było, zrezygnowali z zakupu żeby móc na siłę uzasadniać swoją decyzję i wypisywać takie rzeczy. Proste.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1758 dnia: 10 Grudnia 2022, 23:16:43 »
Cały czas powtarzam że że Toyota zeszła z jakości

Manipulatorek nasz forumowy  :-)

Jeżeli jest z Warszawy mogę go skontaktować z odpowiednim specjalistą. Nie jest potrzebne skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu.
Z Kubusiem się uzupełniacie "dream team".
Twoje argumenty są zauważalnie coraz bardziej dopracowane  :grin:

Dla przesadzających z krytyką Toyoty napiszę, że przyczepić to się można do każdej marki np Audi.

Tak naprawdę sądzę że poza dwoma outsiderami naszego forum większość rozumie to i się z tym liczy że wszędzie jest jak jest kwestia tego co dana osoba jest w stanie zaakceptować żeby się czuć w aucie ok.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1759 dnia: 10 Grudnia 2022, 23:28:43 »
Z Kubusiem się uzupełniacie "dream team".
To ile dzisiaj na lawecie przewiozłeś złomu BMW i MB ?  Robi się zimno, pewnie psują się na potęgę.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1760 dnia: 10 Grudnia 2022, 23:48:34 »
To ile dzisiaj na lawecie przewiozłeś złomu BMW i MB ?�
Po co pytasz przecież dopiero pisałeś że Cię nie interesuje inne auto niż te które posiadasz :
A co do Mietka, jakość E classe 2021
Nie mam i średnio mnie to interesuje

Cieszymy się że z każdym postem pokazujesz się z coraz lepszej strony  :-) Tak trzymaj  :-)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1761 dnia: 11 Grudnia 2022, 00:25:20 »
Po co pytasz przecież dopiero pisałeś że Cię nie interesuje inne auto niż te które posiadasz :
Pytam z grzeczności, żeby zrobić Tobie przyjemność. Przecież lubisz te tematy.
Cieszymy się
To już w liczbie mnogiej tutaj występujesz? Jak Święta Trójca ?
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2022, 00:28:44 wysłana przez pireus »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1762 dnia: 11 Grudnia 2022, 00:50:04 »
To już w liczbie mnogiej tutaj występujesz? Jak Święta Trójca ?
Co post to lepiej, czytamy i czekamy na następne  :-)

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1763 dnia: 11 Grudnia 2022, 20:25:33 »
Były plusy auta to teraz minusy z artykułu o CC ze strony autokult.pl. trochę trafnie z tym 3 pkt. :D. Bo mi każdy mówi że nie widać że to nowe auto hehe

Minusy
-Plastiki we wnętrzu sprawiają, że człowiek zastanawia się nad wyborami życiowymi
-Wyciszenie jest umowne i nawet topowe audio JBL nie pomaga w trasie
-Idealne auto do napadu na bank: nikt nie będzie mógł sobie przypomnieć czym odjechałeś

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1764 dnia: 11 Grudnia 2022, 20:41:47 »
Minusy
-Wyciszenie jest umowne i nawet topowe audio JBL nie pomaga w trasie
JBL służy poprawie dźwięku, a nie zagłuszaniu hałasu :).
Nie chodzi o to żeby był głośno, tylko żeby było ładnie.

Profesjonalne firmy tuningujący w zakresie audio, zaczynają od wyciszenia samochodu.
Czekam kto pierwszy wrzuci relacje z CC.
Wg. nie trzeba tego robić aż w takim zakresie jak Bartek79 https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,48044.2385.html
2mkw maty + 2mkw pianki na każde drzwi, zrobi robotę w podstawowym zakresie.

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1765 dnia: 12 Grudnia 2022, 07:54:56 »
Testował ktoś CC w deszczu? Ja miałem taką przyjemność. Jak ktoś siedzi na tylnej kanapie to tylko słuchawki na uszy go ratują. Ja jeszcze nie odebrałem auta a już mam namierzonego super gościa od wygłuszenia Toyoty.
Nadkola idą na pierwszy ogień. Boję się tylko zabrać za wygłuszenie komory silnika żeby nie zakłócić termiki tam panującej, żeby się coś nie zapaliło.
Śmiać mi się chciało jak Pertyn ględził, że hybrydowe Toyoty wyją jak potępieńcze dusze. Pertyn, jeszcze podczas pierwszych testów CC z tego co pamiętam chyba w Stanach stwierdził też że jak to wozidło trafi do europy to może wiadro pomyj się wylać na Toyotę a słupki sprzedaży i tak będą wysokie.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1766 dnia: 12 Grudnia 2022, 08:56:55 »

Pertyn, jeszcze podczas pierwszych testów CC z tego co pamiętam chyba w Stanach stwierdził też że jak to wozidło trafi do europy to może wiadro pomyj się wylać na Toyotę a słupki sprzedaży i tak będą wysokie.
I o to w tym wszystkim chodzi chodzi  :-)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1767 dnia: 12 Grudnia 2022, 10:12:58 »
Testował ktoś CC w deszczu? Ja miałem taką przyjemność.
Każda Toyota ma ten sam problem, czyli brak wygłuszenia na tylnych nadkolach i w komorze bagażnika. Czynności są dość proste, powszechnie tu opisywane i do wykonania samodzielnie. Jeżeli dojdziesz do etapu, kiedy siedzisz z przodu lub z tyłu i nie potrafisz wskazać źródła hałasu (oprócz szyb i uszczelek), to znaczy że zadanie wykonane. Jeżeli mimo to chciałbyś mieć ciszej, to pozostaje grube rozmontowanie wnętrza samochodu. Są jeszcze cechy konstrukcyjne, których raczej nie da się przeskoczyć. W związku z tym myślę że inwestowanie jakiejś grubej kasy w wygłuszenie Toyoty szczególnie typu CC nie ma większego sensu, bo efektu 100% i tak nie da się osiągnąć. Przy wolniejszej jeździe będzie OK, ale przy autostradowych prędkościach dają znać o sobie cienkie i niestabilne blachy, cienkie szyby i słabe uszczelki i pewnie jeszcze inne elementy.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2022, 10:49:55 wysłana przez surrender »

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1768 dnia: 12 Grudnia 2022, 10:48:44 »
I o to w tym wszystkim chodzi chodzi  :-)
  agresywna reklama i interes się kręci. "Przyjdzie głupi i  kupi"

A tak przy okazji, od kiedy salony zaczęły przekazywać w ręce właścicieli pierwsze egzemplarze ? Bo są już tacy, któzy się chwala przebiegami 20 000 km  :roll:

https://e.autokult.pl/test-toyota-corolla-cross-znalazlem-tylko-jedna-zalete,6840241835473440a  pierwszy komentarz. Swoją drogą fajnie się czyta tą recenzję :)

« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2022, 10:52:23 wysłana przez witek1965 »

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1769 dnia: 12 Grudnia 2022, 10:56:26 »

Ja jeszcze nie odebrałem auta a już mam namierzonego super gościa od wygłuszenia Toyoty.
w z ciekawości zerknij na ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=bJO0Ank2BEo&t=78s   i ten https://www.youtube.com/watch?v=t-15Ib6O-FA

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl