Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479673 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1845 dnia: 14 Grudnia 2022, 15:11:06 »
Witek, skoro miejsce stosowane przez większość producentów aut wyposażonych w audio premium jest w/g Ciebie "srednie" to gdzie twoim zdaniem powinien być umieszczony subwoofer?
Drugie pytanie, czy wybrałeś już jakieś auto sobie? Z ciekawości pytam, bo jaka jest toyota już tu każdy z nas wie, więc po co przekładasz z polskiego na nasze?
Chcesz koniecznie obrzydzić komuś jego wybór czy jak? Ja też nie rozumię, że ktoś może sobie kupić taką Dacię mimo jej ceny, ale nie siedzę na tamtym forum i wciąż nie wyłuszczam jaki to shit, bo po co? Ich gały to wybrały i tyle. Co mi do tego! Napisałeś, wyraziłeś swoją opinię i po co dalej bić tą pianę?

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 14 Grudnia 2022, 15:22:21 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1846 dnia: 14 Grudnia 2022, 15:32:30 »
Basowe, czy subwoofer, bo to różnica ?
Powiedzmy sobie uczciwie. Samochód, nawet klasy luksusowej, to nie jest miejsce do odsłuchu muzyki. Choćbyś nie wiem jaki sprzęt tam zainstalował, wzmacniacz najwyższej klasy, przetworniki itd. to i tak z puszki nie zrobisz sali koncertowej.
A wracając do głośnika w bagażniku, to jak załadujesz bagażnik i zaciągniesz roletę, to jaki efekt akustyczny otrzymasz ? Ba, nawet nie usłyszysz efektów stereofonicznych, bo producent stanął na głowie, żeby były słyszalne w środku sceny. A gdzie siedzi kierowca ? pasażer ?
Dobrej klasy przetworniki, odpowiednio zamontowane ( tu konieczne jest odpowiednie obudowanie i wygłuszenie np. drzwi w których jest zamontowany), dobry wzmacniacz pozwoli na to, że będziesz odbierał czy to audycje radiowe, czy muzykę na jako takim poziomie, bez trzeszczenia, zamulonego dźwięku i bez rezonowania.
A swoją drogą, JBL to nie jest nawet średnia półka, ale na samochód wystarczą, bo czego oczekiwać w samochodzie ?

Drugie pytanie, czy wybrałeś już jakieś auto sobie?
no jest trochę dylemat. Jest kilka opcji.
Mazda CX-30lub CX-5, Cupra Formentor, a może ciut mniejsza Skoda Karoq. Względnie druga ręka RAV 4 z lepszym wyposażeniem, albo nowa w Comfort, ale to też trzeba wygłuszać przynajmniej na poziomie podstawowym. Nie mam ciśnienia. AVE chodzi i jest bardzo ekonomiczna, a to jak ktoś słusznie zauważył, jest wielkim atutem.
« Ostatnia zmiana: 14 Grudnia 2022, 15:37:05 wysłana przez witek1965 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1847 dnia: 14 Grudnia 2022, 15:37:32 »
Ja mam  subwoofer w bagażniku i mnie wkurza, gdyby nie on może dojazdówka by się zmieściła.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1848 dnia: 14 Grudnia 2022, 15:55:20 »
Jak prawie wszystkie auta w to wyposażone. W X4 tam jest i w Mazdzie tam jest i w ...wybrać prawie dowolną markę.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1849 dnia: 14 Grudnia 2022, 16:08:17 »
Jak prawie wszystkie auta w to wyposażone. W X4 tam jest i w Mazdzie tam jest i w ...wybrać prawie dowolną markę.

Ale mogli go jakoś wcisnąć z boku bagażnika, też takie widziałem, a nie we wnęce gdzie może być koło zapasowe.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1850 dnia: 14 Grudnia 2022, 16:09:57 »
W Toyocie jest z boku, czyli lepiej ;)
W Xsie nissana też był we wnęce.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1851 dnia: 14 Grudnia 2022, 16:26:22 »
W Toyocie jest z boku, czyli lepie
Oczywiście

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1852 dnia: 14 Grudnia 2022, 18:42:51 »
narzekać można, pytanie co pokazał sonometr przy 130 km/h, bo wskazanie urządzenia pomiarowego jest dla mnie bardziej wiarygodne
Wiarygodne to jest przynajmniej przejechać się na jeździe testowej, a nie z internetów zasysać teorię.
Pokaż proszę choć jedną wycenę dotyczącą interesujących Cię aut, może dzięki temu przysłużysz się i co niektórzy porzucą chęć zakupu beznadziejnej Toyoty... :roll:

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1853 dnia: 15 Grudnia 2022, 08:09:49 »
Witek, skoro miejsce stosowane przez większość producentów aut wyposażonych w audio premium jest w/g Ciebie "srednie" to gdzie twoim zdaniem powinien być umieszczony subwoofer?
Drugie pytanie, czy wybrałeś już jakieś auto sobie? Z ciekawości pytam, bo jaka jest toyota już tu każdy z nas wie, więc po co przekładasz z polskiego na nasze?
Chcesz koniecznie obrzydzić komuś jego wybór czy jak? Ja też nie rozumię, że ktoś może sobie kupić taką Dacię mimo jej ceny, ale nie siedzę na tamtym forum i wciąż nie wyłuszczam jaki to shit, bo po co? Ich gały to wybrały i tyle. Co mi do tego! Napisałeś, wyraziłeś swoją opinię i po co dalej bić tą pianę?

Zgadzam sie z Tobą w 100 %. Ile ten człowiek będzie pisał i o co mu chodzi. Tysiące technicznych szczegółów i nic z tego nie wynika.
Wiemy juz Witku że mamy (ja mam)  shit. Ciągle to piszesz , może już wystarczy.
I znam wiele osób co maja Dacie i też są zadowoleni.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1854 dnia: 15 Grudnia 2022, 09:40:52 »
Az z tego gadania o hałasie kupiłem sonometr i sam zmierze te decybele... 160 zł d***y nie urywa a w firmie sie przyda pomieru hałasu. :D

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1855 dnia: 15 Grudnia 2022, 16:17:02 »
Jakby co, żeby dać znać, zdecydowałem się zrezygnować z CC i kupić Rav4. Aktualny czas oczekiwania na Rav4 to październik/listopad 2023, produkcja sierpień.
A ja zrezygnowałem z CC i po jeździe próbnej dzisiaj zamówiłem...C-HR GR  :grin:
No i odbiór koniec stycznia więc idealnie.
Jaja z tymi dilerami, zamówiłem C-HR, która już była w transporcie, specjalnie bo zależało mi na czasie, więc nie mogłem nic doposażyć, a dzisiaj dostałem powiadomienie, że auto jest w produkcji. Dzwonie do dilera (na urlopie mój handlowiec), do toyoty central europe i potwierdzają, że trafił samochód do produkcji. I już za późno na doposażenie czy zmianę czegokolwiek + dłuższy czas oczekiwania. Jakość Toyoty ja pitole xD

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1856 dnia: 15 Grudnia 2022, 19:54:26 »
Jakby co, żeby dać znać, zdecydowałem się zrezygnować z CC i kupić Rav4. Aktualny czas oczekiwania na Rav4 to październik/listopad 2023, produkcja sierpień.
A ja zrezygnowałem z CC i po jeździe próbnej dzisiaj zamówiłem...C-HR GR  :grin:
No i odbiór koniec stycznia więc idealnie.
Jaja z tymi dilerami, zamówiłem C-HR, która już była w transporcie, specjalnie bo zależało mi na czasie, więc nie mogłem nic doposażyć, a dzisiaj dostałem powiadomienie, że auto jest w produkcji. Dzwonie do dilera (na urlopie mój handlowiec), do toyoty central europe i potwierdzają, że trafił samochód do produkcji. I już za późno na doposażenie czy zmianę czegokolwiek + dłuższy czas oczekiwania. Jakość Toyoty ja pitole xD
To wynika z wewnętrznych procedur, ale więcej opowie Ci Ledziu, on ma pełną wiedzę na tem temat.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1857 dnia: 15 Grudnia 2022, 19:57:24 »
Wiarygodne to jest przynajmniej przejechać się na jeździe testowej, a nie z internetów zasysać teorię.
wyobraź sobie, że wziąłem na godzinę auto i miałem okazję przejechać się i w warunkach miejskich i autostradowych. Konkretnie na S3, gdzie pojechałem sobie z prędkością 130-140 km/h. Przy tej prędkości rozmowa jest niemożliwa.W pierwszym poście po przejażdżce, nawet zasugerowałem, czy ten konkretny egzemlarz nie był trefny, ale forumowicze zapewnili mnie, że tak jest i jest to typowe dla skrzyń Toyoty.  Większej prędkości nie rozwijałem , bo i  w jakim celu. Do salonu przyjechałem AVE, która de facto do najcichszych nie należy. Jeżeli więc hałas w CC mnie zaskoczył, tak jak i moja małżonkę to chyba coś jest na rzeczy. Zaskoczony ? Rok z hakiem, czekałem na ten samochód, po obejrzeniu pierwszej recenzji ględzącego Petryna z USA, bo CHR mi nie odpowiada, a RAV 4 była za droga. I się po prostu zawiodłem i to mocno. Jakość materiałów to już osobny rozdział. Więc proszę nie wysyłaj mnie na kolejną przejażdżkę, bo chyba nic na korzyść się nie zmieni, chyba, że za dwa-trzy lata po lifcie, aczkolwiek nie sądzę.

Każdy samochód możesz sobie wycenić sam. No prawie każdy.

Odejmij od końcowej ceny kilka procent, nie za wiele i będziesz miał wycenę. Ponadto nie widzę takowej potrzeby, ponieważ stopień zaślepienia jest tak wysoki, że argumenty nie dotrą choćby nie wiem jak argumentował.

Ja nie muszę jeździć nowym samochodem.
https://pewneauto.pl/oferta/toyota-rav4/132794 lub https://pewneauto.pl/oferta/toyota-rav4/132522  jest dość zachęcającą oferta, żeby się zastanowić.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1858 dnia: 15 Grudnia 2022, 20:27:34 »
Rav4 też cicha nie jest, więc się zastanów, a skrzynia też eCVT.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1859 dnia: 15 Grudnia 2022, 20:54:49 »
Więc proszę nie wysyłaj mnie na kolejną przejażdżkę
Ale ja Ciebie nigdzie nie wysyłam :shock: Sprawdziłeś, już wiesz że Ci nie nie pasuje (mnie też by pewnie nie pasował), my też już od dawna o tym wiemy, więc co chcesz osiągnąć?... temat zamykasz i bierzesz cos innego? Grunt to nie nasłuchiwać co tam Pertyn powiedział, tylko przekonać się na własnej skórze :-)
Każdy samochód możesz sobie wycenić sam. No prawie każdy.
Tyle że w przypadku szczególnie VW nie jest to takie oczywiste i cena ostateczna po gruntownej konfiguracji będzie daleka od tej sugerowanej. A i czasem bierzesz high level i okazuje się że kamerki cofania nie ma.
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2022, 21:12:13 wysłana przez surrender »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl