łośność napewno nie jest większa niż w 120 konnej CHR która przyjechałem do salonu i jeździłem ostatnie 2 tygodnie
A z ciekawości, jeździłeś silnikiem 2.0 184 konnym? Ja niedawno zrezygnowałem z CC i zamówiłem C-HR GR Sport 2.0, który jest cichszy od CC, udawało mi się normalnie jeździć przez miasto jak w starym aucie i nie słyszeć wycia. Oczywiście wtedy nie mamy takiego zacnego przyspieszenia jak w CC. Coś za coś.
Ale na logikę to by się zgadzało, bo mając 122 konie samochód wchodzi na wyższe obroty.
Tak, dwie koleżanki mają w max wersji ale cywilnej nie GR. (przepraszam...miały bo jedna skradziona

). Subiektywnie uważam, ze mimo różnic wielkości samochodów te 13 koni w CC robi dużą różnicę. Ale subiektywnie. Dzisiaj po 150 km moge powiedzić tak:
1. CC jest głóśna powyżej 120-130km/h
2. Dla osoby, która nie jeździła nigdy toyota zalecam jazde testową przed wyborem bo może być ZONK.
3. CC jest na pewno głósniejsza niż Camry powyżej 80km/h (olewam sonometr chodzi o realne subiektywne odczucia). ale jeżdżąc wcxześniej dłuzej toyota nie przeszkadza to. Przynajmniej mnie no ale do CAMRY przywyczajałem sie kilka miesięcy
4. CC nie jest głośniejsza nić CHR
5. CC jest głosniejsza od RAV4 powyżej 120-130km a niestety RAV4 cicha nie jest w szczeólności z tyłu
6. Warkot CC jest przyjemniejszy niż warkot CHR (ale pisze to jako fan i użytkownik Alfa Romeo)
7. Nie jestem głuchy ale dźwięki powyżej 120km/h słysze hgłónie z tyłu. Cos jest nie tak.
Tematy praktyczne:
1. Aplikacja już w pełni się sparowała ale ni było to proste. Prosba do Was o potwierdzenie, ale po dłuższej tzn kilkugodzinnej nieobecności w samochodzie system prosi mnie o zbliżenie kluczyka do przycisku START inaczej pojazd nie odpali. Nie wiem o co c'mon za to ani razu nie wylogowało mnie z profilu.
2. Zdalne otwieranie działa zawsze. Zdalne sterowanie klima nie działa lub działa rzadko. Rano odpaliłem i przyszedłem do ogrzanego samochodu z do połowy odmrożoną szybą. Super. Po godzinie chciałem zrobić to samo na parkingi i aplikacja wywalała błąd. Generalnie udało sie 3x na 20 prób. Dla mnie ZONK i bęę zgłąszął to do serwisu
3. Dzisiaj rano zauważyłem, ze dostałem bez progów

4. Jakość obu ekranów znakomita. Dzisiaj po odpaleniu Android auto byłem w szoku jak dobrze wygląda Yanosik na ekranie o wyższej rozdzielczości.
5. Firmowa NAvi bardzo dobra. Miłe zaskoczenie.
6. Zegary super ale brakuje mi możliwości dostosowania zegarów do trybu czyli Sport np. Sportowe zgary, ECO zegary tylko z prędkościomierzem
7. Potwierdzam obrotomierz można włączyć z menu...miły ficzer

8. W końcu złapałem po co jest automat parkujacy. Dla mnie do parkowania nie ale do wyjeżdżania rewelacja. Jak na pierwsze 24h uzytkowania miałem juz przygode z rowerzystą który zapieprzał po tym głębokim sniegu drogą bo ścieżka nie odśnieżona. Toyota zdałą egzamin na złoty medal.
9. Kamerka 360 super i jest pomocna ale to jest 4 x czyszczenie przy takiej pogodzie

10. Kierownica zbyt gorąca. Powaznie
11. W końcu skrzynie bez tych debilnych ręcznych przełączeń. Przeciez to nie działało a dawali. W Camry zawsze (i to nie błąd) startowała z 6 biegu:) ale tak na prawde z pierwszego)
Jak chcecie o coś zapytać pytajcie.
P.S.
Wiem ze czasami tak bywa ale Toyota musiała zmienić dostawcę głośników. Muzyka brzmi o klase lepiej niżw Camry i nie JBL CHR. Ciekawe czy JBL byc cos poprawiło czy wręćz przeciwnie (paradox) Jako audiofil amator jestem bardzo czuły na dźwiękw samochodzie i zreguły to porażka ale obiektywnie uważam, ze w całej słabości tu głosniki grają anjlepiej z tych toyot którymi jeździłem. . Nie dziwi mnie to bo 60% to głośnik, 20% to gdzie i jak jest umieszczony a elektronika to reszta